goszczą. Zmieniają się tylko smaki dodatków. Czasem zjadamy je zanim ostygną, a czasami kiedy postoją chwilę w lodówce. Ale wtedy dobrze jest je dodatkowo polać odrobiną owocowej nalewki ;)Składniki na 4 porcje:pół litra mleka,, 2 łyżki mąki pszennej,2 łyżki mąki ziemniaczanej,3 czubate łyżki cukru waniliowego,1 łyżka masła,12 kostek gorzkiej czekolady,4 łyżki(...)konfitura bardzo mi zasmakowała. Polecam każdemu, kto lubi łączyć skrajne smaki :)Sklepowi Anielskie Przysmaki (a w szczególności przesympatycznej pani Monice) bardzo dziękuję za wszystkie miody, konfitury i soki, jakie otrzymałam. Są tak smaczne, że z trudem powstrzymuję się aby nie wyjadać ich łyżeczka
Codzienna kuchnia niecodziennaprzygody męża, postanowiłam w ogóle nie eksperymentować, tylko ściśle trzymać się przepisu. Chlebek wyszedł i to naprawdę smaczny, jednak następnym razem dodam bez wątpienia miód, bo lubimy chleby z miodem w składzie. U mnie był krótszy czas wyrastania ciasta. Już po 6h, ciasto było wyrośnięte i miało ładną gąbczastą strukturę. Drukuj Chleb żytni razowy na zakwasie Składniki Zakwas(...)nacinamy. Pieczemy 45-50 min. Studzimy na kratce. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/chleby/na-zakwasie/chleb-zytni-razowy-zakwasie/ MieszamWGarnku Artykuł Chleb żytni razowy na zakwasie pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkulemoniadzie z rabarbarem;) Dzisiaj zapraszam na lemoniadę rabarbarową, z wyraźnie wyczuwalnym rabarbarem. Rabarbar nadaje również tego pięknego kolorku lemoniadzie. Lemoniadę możemy dosłodzić miodem lub cukrem. Oczywiście, jeśli zagotujemy miód w wodzie, straci on swoje całe właściwości, warto o tym pamiętać. Ja lubię aromatyzować napoje, dodając do nich różniaste owoce. Po kilku chwilach z plastrem pomarańczy, nawet zwykła woda smakuje(...)dosłodzić. Przelewamy do dzbanka/karafki, Dekorujemy owocami, miętą i kostkami lodu. 4.9.1 http://mieszamwgarnku.pl/do-picia/lemoniada-rabarbarowa/ MieszamWGarnku Artykuł Lemoniada rabarbarowa pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkugalaretka cytrynowa lub pomarańczowa 4 łyżki cukru pudru lub cukier do smaku 1/3 kubka gorącej wody Krem jogurtowy 800 g jogurtu greckiego Ilość dowolnego słodzidła (erytrol, ksylitol, słodzik, stewia, miód) do smaku 1 galaretka cytrynowa lub pomarańczowa 1/3 szkl. gorącej wody Sposób przygotowania Ciasto: Szpinak rozmrozić i dokładnie odcisnąć na sitku. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy przesianą(...)lodówki do stężenia. 4.9 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-z-kremem/mech-lesny-szpinakowe-ciasto-kremem-granatem/ MieszamWGarnku Artykuł Leśny Mech – szpinakowe ciasto z kremem i granatem pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuCzosnek. Dawniej uwielbiany, potem niechętnie stosowany, dzisiaj znowu w kuchni stanowi bazę wielu potraw. W średniowiecznej Europie czosnek był codziennym elementem pożywienia i nikt nie uważał
Marder&Marder Manufactureherbatę z kwiatu. Działa on na choroby wieku dziecięcego, jak krztusiec, odra, szkarlatyna czy ospa wietrzna. Wtedy to podajemy dzieciom wzmacniającą herbatę z kwiatu czarnego bzu, może być osłodzona miodem lub innym słodzidłem. Podczas ospy wietrznej dodatkowo przemywamy skórę naparem z kwiatu. Czarny bez pomaga również przy odchudzaniu, czy odtruwaniu naszego organizmu. W tym przypadku pijemy napar z liści czarnego(...)którą ukochałam miłością naturalną. herbata tak pysznie smakuje, jak pysznie i pięknie pachnie świeży kwiat bzu. W spiżarce mam jeszcze kilka butelek soku z kwiatu czarnego bzu oraz przepysznej :) nalewki z kwiatów czarnego bzu, robię soki malinowe i porzeczkowe z dodatkiem owoców czarnego bzu, robię dżem malinowy z owocami bzowymi. A tutaj znajdziecie przepis na doskonałe i bardzo zdrowe ciasto
Naturalna KuchniaPotrafisz być bezinteresownie dobry? Życzyć każdemu jak najlepiej? Czy zdajesz sobie sprawę, mój drogi Czytelniku, że dla każdego "wystarczy". Bo przecież jeśli komuś będzie lepiej, to
Kuchnia Pani Wiosnyznacząco ilość cukru. Wyszło pysznie, choć smak zupełnie inny od tego, który pamiętam z dzieciństwa. Składnik na ciasto: 250 g suchego mielonego maku 3/4 szklanki cukru 1 łyżka miodu 4 jaja 3 łyżki kaszy manny 1 łyżka bułki tartej 2 łyżeczki proszku do pieczenia aromat migdałowy lub waniliowy Podobno mielonego maku nie trzeba gotować, ja jednak zalałam swój(...)wyłożyłam krem. Przykryłam drugą częścią ciasta i wyłożyłam krem kawowy. Przykryłam 3 częścią i rozsmarowałam resztę kremu. Dekorację pozostawiam Waszej fantazji, ja użyłam płatków czekoladowych i wiśni z nalewki
Cynamonowe szczęścieBez czarny, zwany też bzem lekarskim, to dość pospolita roślina w Polsce i niedoceniana przez współczesnych (nasi przodkowie Słowianie uważali go za magiczny krzew). Owoce, tak
SzczyptaSmaQmyśli jabłka, brzoskwinie itp a nie banany Ale róbcie jak chcecie, bo niektórzy nie tolerują skórek. Jeśli musicie, bo koktajl dla Was jest za mało słodki, dodajcie miodu 1-2 łyżki w zależności od Waszych upodobań, ale owoce o tej porze roku są moim zdaniem wystarczająco słodkie. Porcja dla 2 osób. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":"http:\/\/mieszamwgarnku.pl\/wp-content(...)nią masę owocową. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/do-picia/koktajl-bananem-brzoskwiniami-ananasem-nasionami-chia/ MieszamWGarnku Artykuł Koktajl z bananem, brzoskwiniami, ananasem i nasionami chia pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkukrówki i męczyła. A ze mną jest tak, że jak mówię, że coś zrobię to zrobię. I nie trzeba mi co pół roku przypominać :) Zresztą wiecie jak to jest: nalewki długo dojrzewają i pomysły na nie też muszą długo dojrzewać. Chociaż akurat ta krówkowa nie wymaga dojrzewania. Już 1-2 dni po zrobieniu nadaje się do picia. Zabrałem się więc(...)likier daje nam dość dużą dowolność dodatków, można popuścić wodze fantazji. Można dodać odrobinę kakao, a jeśli lubicie naprawdę słodkie rzeczy, to doskonale się spiszą 2-3 łyżki miodu. A może, niczym Azjaci, wolicie smaki słodko-ostre? Uwierzcie mi, że idealnie będzie na czas podgrzewania wody z mlekiem i krówkami wrzucić do garnka papryczkę chili. A może macie jakieś inne
Marder&Marder Manufactureczemu, ale po odkryciu fajnego sklepu z serami holenderskimi, po prostu deskę serów mogę jeść co kilka dni. A takie fikuśne dodatki do pysznych kostek serka to po prostu miód na podniebienie Przepis pochodzi z numeru specjalnego magazynu „Moje Gotowanie – Konfitury i spółka” z 2014, który z czystym sumieniem Wam polecam, jako źródło ciekawych przepisów i cennych(...)przekładamy do wyparzonych słoików i zalewamy zalewą. Zakręcamy. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/przetwory/gruszki-korzenne-rodzynkami/ MieszamWGarnku Artykuł Gruszki korzenne z rodzynkami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuuderza nutka orzechowa… Ja zdecydowanie więcej nie kupię gotowej baklavy Nie warto. Ciasto jest z gatunków tych solidnych. Tzn. tak, możemy powiedzieć, że jest zdrowe bo orzechy, bo miód jak go dodamy Ale to solidna porcja kalorii. Na pociechę dodam, że nie zjecie go dużo, bo jest bardzo zapychające. Baklavę pieczemy w okrągłej formie, jednak ja nie jestem tradycjonalistką(...)syropu. Polewamy etapami ostudzone ciasto. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/desery/inne/przepyszna-baklava-orzechami-pistacjami/ MieszamWGarnku Artykuł Przepyszna baklava, baklawa, bakława z orzechami i pistacjami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuwyciągamy owoce i układamy na papierze kuchennym by obciekły.2. Przygotowanie Piernika Bezglutenowego:W dużym garnku, na bardzo małym ogniu rozpuszczamy masło, dodajemy cukier, cały czas mieszając, następnie dodajemy miód, przyprawę piernikową, cynamon, gorącą czekoladę, cykorię instant i podgrzewamy, cały czas mieszając, do połączenia składników. Zdejmujemy z ognia, mieszamy, gdy lekko przestygnie dolewamy mleko, w którym wcześniej rozpuszczamy sodę, mieszamy(...)kukurydziana, mąka z siemienia lnianego, otręby grochu, otręby ryżowe, błonnik pokarmowy, sól, cukier. Wszystko to razem wzięte tworzy genialną bazę do bezglutenowego pierniczka. SYROP DO NASĄCZANIA CIASTA/BAZA POD NALEWKĘ:Gotowana w ten sposób pigwa daje nam nie tylko smaczny owoc do piernika, ale i... coś pysznego, co możemy wykorzystać jako bazę do nalewki lub jako poncz do nasączania ciasta
Wypisz Wymaluj