naleśniki - 14221 przepisów (strona:60/949)

Pełnoziarniste naleśniki z musem jabłkowym i sosem waniliowym 135

Ostatnio wstawiałam przepisy na naleśniki w wersji wytrawnej, więc tym razem czas na słodką wersję. Naleśniki na słodko to jedna z tych potraw, które świetnie smakują na ciepło jak i zimno, dzięki czemu bez obaw można brać je do lunchbox’a do pracy, czy szkoły. Mogą być zarówno śniadaniem, jak i obiadem na słodko. Dzisiaj akurat(...)mleka, o temp. pokojowej – 2 żółtka, o temp. pokojowej – 20g ksylitolu/erytrolu – ziarenka z 1/2 laski wanilii – szczypta soli NALEŚNIKI: Masło roztapiamy. Wszystkie składniki na naleśniki mieszamy ze sobą i odstawiamy na 20-30 minut. Smażymy na patelni bez tłuszczu (lub z minimalną ilością). MUS: Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kosteczkę. Wszystkie

Be Fit Be Strong
Krokiety z mięsem 208

dania. Krokiety z mięsem to nic innego jak ciasto naleśnikowe z różnymi dodatkami, np. z kapustą i grzybami, z grzybami, z brokułami czy innymi warzywami oraz z mięsem. Zawinięte “naleśniki” przed samym podaniem, obtoczone w bułce tartej smażymy z obu stron na patelni (nadaje to im chrupkości). Podajemy je na słono. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na dania(...)główne czy przepisy na przystawki . Składniki na naleśniki: 250 g mąki pszennej 1 jajko 500 ml mleka Sól olej Składniki na farsz: 500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 200 g pieczarek 1 cebula 1 jajko Składniki na panierkę: Bułka tarta 2 jajka Sól, pieprz Olej Sposób przygotowania: Na początku przygotowujemy naleśniki. Następnie do miski dodajemy mąkę, mleko

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Naleśniki z sokiem warzywno-owocowym 122

Dziś naleśniki z dodatkiem soku warzywno-owocowego dzięki któremu zawdzięczają swój piękny kolor. Moje dziecko uwielbia naleśniki i Kubusia, nie mogłam tego nie wykorzystać w kuchni. Tak więc powstały naleśniki z dodatkiem soku, pyszne, zdrowe, jakby kolorowe. Podane z cukrem pudrem, konfiturami wszelakimi, owocami sezonowymi lub jogurtem smakują obłędnie, nie tylko dziecko prosiło o dokładkę Lubię jedzeniem(...)pomyliłam się nic a nic. Co zostało podsmażyłam zwinięte w trójkąty na maśle z żółtym serem i wędliną, powstała tzw. wersja bardziej wytrawna, ale nie tylko dla dorosłych. Naleśniki znikają szybko! SKŁADNIKI: 600 ml soku Kubuś, u mnie smak banan, marchew, jabłko, bez dodatku cukru szklanka mleka 2 jaja 2 łyżki oleju 2 szklanki mąki szczypta soli olej

Zasmakuj Kuchni
Naleśniki z białym serem i cynamonem. 245

margarynę i smażymy cieniutkie naleśniki do zrumienienia z obu stron.  3. Nadzienie: Ser biały ucieramy z cukrem, cukrem waniliowy, budyniem w proszku i żółtkiem. 4. Przekładanie: Przestudzone naleśniki smarujemy serkiem i zwijamy w ruloniki. 5. Smażenie: Na patelni rozgrzewamy margarynę, kładziemy naleśniki, posypujemy je cukrem i smażmy z każdej strony po kilka minut, na koniec oprószamy(...)według uznania cynamonem. 6. Podanie: Gotowe naleśniki podajemy. Smacznego życzę. Moje rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Patelnia o średnicy około 18 cm. Z przepisu wychodzi około 12 cieniutkich naleśników. Przepis bierze w udział w akcji kulinarnej na Durszlaku: Wiele Śniadań Jedna Śniadaniowa

Izabelawkuchni
Zapiekane naleśniki z budyniem morelowym 171

obłędnego. Z mojej porcji wyszło sześć sztuk. Robię cienkie bo takie lubię. Po zapieczeniu są jeszcze bardziej chrupiące. Polecam dodać do ciasta masło bo są lepsze wtedy. ciasto na naleśniki: 1 szklanka mąki pszennej 2 jajka 1 szczypta soli 125 ml jogurtu greckiego 50 ml wody gazowanej 125 ml mleka 50 g masła budyń  morelowy: 1 budyń waniliowy(...)łyżki cukru trzcinowego 300 ml mleka 500 g moreli pozostałe: 3 łyżki migdałów uprażonych 200 ml śmietany 18 % gęstej 1 łyżka cukru waniliowego mięta świeża kawałek masła Naleśniki: Do wysokiego pojemnika przekładam składniki na naleśniki bez masła. Masło rozpuszczam i studzę. Dodaję do ciasta i mieszam. Naleśniki smażę na rozgrzanej patelni na odrobinie oleju. Budyń morelowy: Morele

wesoła kuchnia
Czekoladowe naleśniki 222

nadzienie. Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej a następnie dodaj 2 łyżki masła orzechowego. Opcjonalnie możemy dodać trochę miodu. Kroimy banany i przygotowujemy cukier puder do posypania. Smażymy średnio cienkie naleśniki na rozgrzanej patelni. Z tego przepisu wychodzi ok. 6 małych naleśników o średnicy ok. 18 cm. Naleśniki smarujemy kremem i układamy na nich banany. Zwijamy w trójkąty. Rozpuszczamy łyżkę masła na patelni i podpiekamy każdego naleśnika z każdej strony delikatnie.  Naleśniki układamy na talerzach i dekorujemy np. świeżymy truskawkami i posypujemy cukrem pudrem. Artykuł Czekoladowe naleśniki pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
Zielone naleśniki z rukolą, kozim serem, pieczarkami i pomidorkami 165

ktoś rzuca hasło “twoja ulubiona potrawa” to nie muszę zastanawiać się dwa razy. To jasne jak słońce, że zawsze wskażę na naleśniki. Tym razem przyrządziłam naleśniki inspirowane naturą. A kojarzą mi się z nią świeże zioła, warzywa, owoce i grzyby. To wszystko z dodatkiem jednego z moich ulubionych serów stworzyło bogatą i spójną w smaku kompozycję(...)Zielone, szpinakowo-miętowe naleśniki wypełniłam rukolą i pleśniowym serem kozim. Podałam je z pieczarkami i pomidorkami podsmażonymi na cytrynowym maśle. Do tego szczypta (a może kilka) naturalnych przypraw, świeże truskawki, świeże zioła i można rozkoszować się przepysznym i kolorowym daniem. Na zdrowie! naleśniki: dwie garści świeżego szpinaku (ok 100 g) 6-7 listków świeżej mięty 2 jajka

Mienta blog
Naleśniki zapiekane z gyrosem 1058

kostkę paprykę i całość smażymy jeszcze przez kilka minut na mniejszym ogniu, co jakiś czas mieszając *** *** Na każdym naleśniku układamy porcję gotowego farszu – około 2-3 łyżki *** *** Ser ścieramy na tarce o małych oczkach. Farsz posypujemy łyżką startego żółtego sera *** *** Naleśniki z farszem zwijamy w rulony i układamy jeden obok drugiego w naczyniu żaroodpornym *** *** Całość posypujemy resztą startego(...)żółtego sera *** *** Naleśniki zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180’C przez 20 minut – bez przykrycia. Podajemy na ciepło posypane pokrojonym szczypiorkiem i polane sosem czosnkowym *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM RÓWNIEŻ: PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY

Blog z Apetytem
Naleśniki z kapustą i pieczarkami 211

rozsądek podpowiada umiar. Więc dżem, czekolada odpada... Może sporadycznie jak na prawdę nie ma nic innego pod ręką.      Omijamy oczywiście temat zakazanych kompozycji, czyli nie jadamy naleśników z serem, ani też nie pakujemy do nich kurczaka...      Dziś propozycja czegoś neutralnego, czyli naleśniki z kapustą i pieczarkami. Podobnie możemy serwować pierogi, czy krokiety(...)podobnym farszem. Tym razem naleśniki z pieczarkami... :) Składniki na farsz: 0,5-0,6 kg pieczarek 2 kg kiszonej kapusty 3 cebule tłuszcz do smażenia sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Pieczarki obieramy i drobniutko kroimy, następnie podsmażamy na patelni. Gdy pieczarki będą już prawie gotowe dorzucamy drobno pokrojoną cebulkę i dusimy do miękkości. Kapustę kiszoną gotujemy, następnie

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
KUKURYDZIANY DUTCH BABY NA BAZIE SOSU JASNEGO #ŁOWICZ 139

woli jak na talerzu leży coś ostrzejszego. Moje oczy świecą się przy śniadaniach z nutą owoców. On je warzywa aż mu się uszy trzęsą. Jedno jest jednak pewne. Naleśniki się nam nie znudzą ponieważ można wyczarować z nich najróżniejsze smaki. Raz zjemy naleśniki pomarańczowe a innym razem kukurydziane. Kiedy zobaczyłam w sklepie jasny sos Łowicz nie mogłam(...)kupić. Mam z jego udziałem sporo pomysłów w głowie. Na pierwszy ogień jednak poszły naleśniki z dodatkiem sosu Jasnego. Połączyłam w tym daniu słodką kukurydzę i warzywa. Wyszło coś pysznego. Na stronie internetowej producent pisze: " Jasny Sos Uniwersalny Łowicz docenią zarówno amatorzy kuchni tradycyjnej, jak i współczesnej. Po dodaniu łyżeczki musztardy zamienia się w kremowy sos musztardowy. Z dodatkiem

Kuchnia w oparach
HOTCAKES CZYLI NALEŚNIKI PO JAPOŃSKU 156

muffiny. Nie, to nie są babeczki. To są japońskie naleśniki. Naleśniki po japońsku to grube, puszyste i idealnie okrągłe placki smażone w okręgach. Naleśniki przygotowuje się szybko (ok 15 minut). Dodatkowo są pyszne i zachwycą się nimi duzi i mali. W oryginale naleśniki są bez dodatku kakao, ale naleśniki mają to do siebie że można(...)patelni. Pierścienie wewnątrz natłuszczamy olejem i wkładamy na patelnię. Do 1/2 wysokości pierścieni wlewamy ciasto naleśnikowe. Smażymy na małym ogniu przez ok 4 minuty. Po tym czasie przekręcamy naleśniki i smażmy kolejne 4 minuty. Naleśniki wyciągamy z pierścieni. Podajemy z jogurtem i owocami  ciepłe #dzienzdrowegosniadaia #odkryjcomozezboze #silazezboz #lubella #lubellacornflakes

Kuchnia w oparach
Naleśnikowe roladki z szynką 4952

szczypiorkiem (np. Łaciaty, Almette, Delikate itp.) pęczek szczypiorku kilka plasterków ulubionej szynki *szklanka = 250ml (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Naleśnikowe roladki z szynką – Wykonanie: Przygotować naleśniki z tego przepisu ( Naleśniki przepis podstawowy ): Mąkę pszenną przesiać do miski, wbić całe jajka, dodać cukier (o ile robimy naleśniki w wersji słodkiej – jeśli robimy naleśniki na wytrawnie, to należy cukier(...)rozgrzaną patelnię i smażyć z obu stron na rumiano. Ostudzić. Z podanych wyżej proporcji wyszło mi 5 naleśników o średnicy 28cm. Szczypiorek posiekać. Każdy naleśnik posmarować serkiem, posypać szczypiorkiem, nałożyć szynkę i zawinąć naleśniki w roladki. Pokroić na plasterki. Smacznego! Więcej przekąsek na imprezy i zbliżającego się Sylwestra znajdziecie tutaj: Przepisy na Sylwestra . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post

Kulinarne Przeboje
Kokosowe naleśniki a’la rafaello 234

Kokosowe naleśniki a’la rafaello to prosta przyjemność delektowania się smakiem kokosa i migdałów, zawinięta w pysznym naleśniku. Jest to prosty przepis pełen niezwykłego smaku orientu. Kokosowe naleśniki a’la rafaello idealne na letni podwieczorek lub lekką kolację. Wyważony smak kokosa i migdałów spodoba się miłośnikom kuchni azjatyckiej. Składniki: ciasto 500 ml mleka 3,2% 340 g mąki(...)szklankę mleka, jaja,aromat, cukier, cukier waniliowy mieszamy. Najpierw łyżką, następnie miksujemy. Dolewamy kolejną szklankę mleka. Miksujemy, dolewamy olej i wodę gazowaną. Mieszamy wszystkie składniki ręcznie. Patelnię na naleśniki mocno nagrzewamy. Rozpuszczamy 1 łyżeczkę smalcu. Smażymy naleśniki. Studzimy gotowe naleśniki. Czekoladę rozpuszczamy. Serek mascarpone łączymy z wiórkami kokosowymi, mielonymi migdałami, cukrem waniliowym. Wąskim strumieniem dodajemy przestudzoną czekoladę

Ciasta z tradycjami
KROKIETY z kapustą włoską i pieczarkami (wegańskie) 281

pieczarek 2 cebule 1 – 2 ząbki czosnku 150 ml wody z ogórków przyprawy i zioła Dodatkowo: bułka tarta mleko tłuszcz do smażenia Sposób przygotowania: Aby przygotować naleśniki wszystkie składniki wymieszaj i odstaw na co najmniej 30 minut. Następnie z ciasta usmaż naleśniki – otrzymasz około 10 sztuk naleśników. Aby przygotować farsz na początek kapustę pokrój(...)maszynce. Teraz na patelni podsmaż cebulkę, czosnek i pieczarki. Dodaj też do nich zmieloną kapustę. Całość podlej wodą z ogórków i smaż około 30 minut. W międzyczasie dopraw. Każdego naleśnika posmaruj farszem. Teraz boczne części naleśnika zawiń do środka, a następnie całość zwiń w rulonik. Powstałe krokiety zamocz w mleku i obtocz w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym tłuszczu

Via Gusto
Naleśniki ryżowe 299

wychodzą i rozwalają się na patelni. Innym razem nie dość, że ładnie się smażą to jeszcze zdobywają uznanie rodziny. Tak było z naleśnikami gryczanymi oraz z naszymi ulubionymi naleśnikami owsianymi, na które ciągle nie podałam tu przepisu. Tym razem serca dzieci podbiły naleśniki z mąki ryżowej. Są inne niż te, które do tej pory robiłam(...)znaczy że gorsze. Doskonale smakują w wersji słodkiej jak i wytrawnej. Sprawdźcie sami. Naleśniki z mąki ryżowej składniki: 500 ml mleka 2 szklanki mąki ryżowej 2 łyżeczki mielonego siemienia lnianego 2 jajka 4 łyżki oliwy z oliwek sól do smaku wykonanie: Siemię lniane należy zmielić na świeżo przed zrobieniem ciasta. Zmielone wcześniej traci dość szybko swoje właściwości prozdrowotne. Wszystkie

Przysmaki Karolki