naleśniki - 13886 przepisów (strona:53/926)

Zielone naleśniki - szpinakowe naleśniki 87

Zielone naleśniki , naleśniki z dodatkiem szpinaku. 300 g szpinaku, 400 g mąki pszennej, 4 jajka, sól, świeżo zmielona gałka muszkatołowa do smaku (u mnie 1/3 łyżeczki), 50 g masła, 600 ml mleka, olej Starannie przebrane liście szpinaku wrzucić na osolony wrzątek, zagotować, odcedzić na durszlaku, przelać zimną wodą i przepuścić przez maszynkę, lub przetrzeć przez sito. Do miski(...)następnie dodać roztopione masło i wszystko wymieszać mikserem. Gdy ciasto będzie zbyt gęste dolać więcej mleka. Gotowe ciasto powinno mieć konsystencję śmietany. Ciasto naleśnikowe odstawić na pół godziny. Smażyć naleśniki. Patelnię rozgrzać, smarować olejem (pędzelek maczam w oleju), łyżką wazową nalewać porcje rozlewając je na całej powierzchni patelni. Gdy naleje się zbyt dużo ciasta, należy je zlać – naleśniki

królestwo garów
Mini naleśniki (bezglutenowe) o smaku migdałowym 120

Dziś na śniadanie polecam mini naleśniki kukurydziane o smaku migdałowym. Naleśniki nadziałam serkiem z dodatkiem miodu, ale równie dobrze można je nadziać czym tylko chcecie- owocami, bitą śmietaną, twarogiem albo budyniem. Bardzo prosty przepis na pyszne naleśniki, które z pewnością przypadną do smaku Wam i Waszym dzieciom. Spróbujcie Składniki: – 70ml mleka – 50g mąki kukurydzianej(...)mini naleśników. *Należy delikatnie mieszać ciasto przed wylaniem na patelnie, ponieważ mąką kukurydziana jest dość ciężka i osiada na dno. Mini naleśniki (bezglutenowe) o smaku migdałowym Mini naleśniki (bezglutenowe) o smaku migdałowym Mini naleśniki (bezglutenowe) o smaku migdałowym Artykuł Mini naleśniki (bezglutenowe) o smaku migdałowym pochodzi z serwisu Kulinarne życie Armine

Smaki Armine
Naleśniki - przepis podstawowy 80

sól i olej. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać mikserem. Ciasto powinno być gładkie i niezbyt gęste. Jeśli jest zbyt rzadkie należy dodać trochę mąki, jeśli zbyt gęste - mleka lub wody. Naleśniki można smażyć od razu po zmiksowaniu(...)składników, jednak najlepsze są gdy damy ciastu „odpocząć” pół godziny. Smażyć na mocno rozgrzanej patelni na jasnozłoty kolor. Przełożyć na drugą stronę gdy spód naleśnika będzie ścięty i lekko złocisty. Zbyt długie smażenie sprawia, że naleśniki są suche i kruszą się. Dzięki dodaniu oleju do ciasta, naleśniki można smażyć na teflonowej patelni bez dodatku tłuszczu. Ja jednak przed

Moja kraina smaków
Zapiekane faszerowane naleśniki 133

niewielkiej ilości oleju *** *** Na każdym naleśniku układamy plasterek szynki, kilka plasterków cukinii oraz oraz kilka plasterków camemberta *** *** Naleśniczki zwijamy w rulony i układamy w naczyniu żaroodpornym *** *** Zwinięte naleśniczki polewamy przecierem pomidorowym *** *** W osobnej miseczce mieszamy majonez z jogurtem i przeciśniętym czosnkiem. Doprawiamy delikatnie do smaku solą, pieprzem i odrobiną cukru. Tak powstałym sosem polewamy naleśniki *** *** Danie posypujemy startym żółtym(...)serem *** *** Naleśniki zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180’C przez 20 minut – bez przykrycia *** *** SMACZNEGO ***         POLECAM RÓWNIEŻ: PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Zapiekane faszerowane naleśniki pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Puszyste naleśniki z proszkiem budyniowym 107

mamy maślanki ani jogurtu a chce się właśnie takich naleśników. Grube puszyste jak amerykańskie naleśniki. I to właśnie jest taki przepis bo na mleku. Przygotowanie ciasta na naleśniki – wszystko razem wrzucić do głębokiej miski. Za pomocą miksera dokładnie wymieszać. Masa musi być gładka i lśniąca. Odstawić na 10 minut żeby ciasto odpoczęło. Przygotowanie ciasta w thermomix(...)niżej Smażenie – jak macie dobrą patelnię do smażenia naleśników to tylko pierwszy raz podlać delikatnie olejem. Każdy następny naleśnik można smażyć bez tłuszczu. Mocno rozgrzać patelnię, następnie zmniejszyć do minimum i wlać porcję ciasta. Smażyć powoli, naleśniki urosną. Przewrócić na drugą stronę i smażyć aż naleśnik będzie przesmażony. Każdy następny smażyć w ten sam sposób. Podawać

Kuchnia Pokoleń
Naleśniki z kwiatem czarnego bzu 89

taką specjalną patelnię do smażenia naleśników. Mniejsza jak klasyczna duża patelnia. Jak już naleśnik jest na tyle usmażony żeby można było go przewrócić, robimy to. Z drugiej strony smażyć krócej. Już kilka sekund. W ten sam sposób smażyć pozostałe naleśniki. Usmażone naleśniki przykryć, żeby nie ostygły. Przygotowanie nadzienia – serek ricotta wymieszać razem z cukrem. Każdy musi(...)dodać tyle cukru jak uważa. Truskawki oczyścić ze szypułek i przekroić na pół. Na każdym naleśniku rozłoży serek i truskawki. Zawinąć. posypać cukrem pudrem. Podawać ciepłe. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Wiejskie kieszonki naleśnikowe 114

smaku Wiejskie kieszonki – Dodatkowe składniki: mąka do panierowania jajko do panierowania bułka tarta do panierowania olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na wiejskie kieszonki naleśnikowe: Przygotować naleśniki: Wszystkie składniki wrzucić do jednej miski, zmiksować na jednolitą masę. Odstawić na 30 minut, by ciasto nieco odpoczęło. Patelnię rozgrzać z odrobiną oleju. Wlewać ciasto na rozgrzaną patelnię i smażyć(...)stron na rumiano. Z ciasta usmażyć cienkie naleśniki. Z podanych składników powinny wyjść 4 naleśniki o średnicy ok. 26-27 cm. Po usmażeniu przełożyć naleśniki na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Poukładać naleśniki jedne na drugim, a następnie szczelnie owinąć folią i odstawić (dzięki temu naleśniki będą mięciutkie i łatwo się je będzie potem zwijać). Pieczarki

Kulinarne Przeboje
Migdałowe naleśniki 126

Migdałowe naleśniki. Lubicie naleśniki? Ja i moje dzieci moglibyśmy je jeść naprawdę często Dziś polecam Wam naleśniki w wersji migdałowej. Do ich przygotowania użyłam napoju migdałowego. Naleśniki tym samym nadają się dla osób z nietolerancją laktozy. Wyszły pyszne, delikatnie migdałowe. Polecam spróbować. Migdałowe naleśniki możecie podać z dowolnymi dodatkami. U mnie dziś najprostsza wersja(...)puder lub inne ulubione dodatki do podania Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, wlewamy napój migdałowy, wodę, wbijamy jajka i całość dokładnie mieszamy ręczną trzepaczką (tak by nie było grudek). Naleśniki smażymy na niewielkiej ilość oleju z obu stron na złoto. Polecam Wam robić mniejsze naleśniki (ruszając patelnię rozprowadzamy ciasta, aby naleśniki były stosunkowo cienkie). Podajemy z ulubionymi

Słodkie okruszki
Naleśniki marchewkowe z twarożkiem i orzechami w miodzie 92

oleju rzepakowego nadzienie: 250 g naturalnego, kremowego twarożku 25 g słodzonego mleczka skondensowanego dodatkowo: szklanka orzechów (wykorzystałam nerkowce, włoskie i piniowe) łyżka miodu (użyłam miodu z cynamonem) Składniki na naleśniki miksujemy ze sobą do powstania gładkiej masy, bez grudek. Na lekko(...)natłuszczoną patelnię wylewamy chochelkę masy. Rozprowadzamy cienką warstwę po całej patelni i smażymy na najmniejszym palniku (jednak nie zmniejszamy ognia). Gdy zauważymy, że brzegi naleśnika odklejają się, przewracamy go na drugą stronę. Z drugiej strony naleśniki podsmażamy dosłownie kilka sekund. Twarożek mieszamy ze słodkim mleczkiem i napełniamy nim naleśniki. Orzechy prażymy na suchej patelni, do zrumienienia. Dodajemy

Mienta blog
Naleśniki z papryką, pieczarkami i szpinakiem zapiekane w sosie pomidorowym 105

się zdarza, że w moim przypadku są one mało fotogeniczne i dlatego często rezygnuję z publikacji przepisu ze względy na kiepskie ujęcia. Tym razem jednak mi się udało. Same naleśniki wydają się nieco banalnym daniem, ale z ciekawym farszem i zapieczone z sosem nabierają niecodziennego charakteru :) Składniki: Naleśniki 10 sztuk: 2 jajka 300 ml mleka 300 ml wody(...)liści szpinaku 120 g sera żółtego  sól, pieprz, słodka papryka Sos pomidorowy: 1 łyżka masła 1 łyżka mąki bulion 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego sól, pieprz, cukier  Naleśniki: Jajka, sól, mleko oraz wodę zmiksować ze sobą. Dosypać tyle mąki*(2-2,5 szklanki), aby powstało gładkie ciasto naleśnikowe. Rozgrzać patelnię, którą lekko natłuścić a następnie usmażyć naleśniki

My simple kitchen
Makaron naleśnikowy 127

mnie były to 3 sztuki o średnicy 30 cm) wyłożyć na ręcznik papierowy, by ociekły z nadmiaru tłuszczu. Przykryć talerzem lub folią i odstawić na 10 minut. Następnie ostudzone naleśniki zawinąć w rulonik i pokroić na ok. 1-1,5 cm paseczki – tak żeby powstało coś na styl nitek/wstążek makaronowych. Dodawać do zupy lub jako makaron(...)bolognese czy carbonary. Smacznego! Polecam również przepisy: Naleśniki budyniowe Placuszki z serka homogenizowanego Naleśniki – przepis podstawowy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Makaron naleśnikowy appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Czekoladowe Roladki Naleśnikowe 214

deserowej czekolady 75 g masła 1 szklanka mleka 1 szklanka wody gazowanej 1,5 szklanki mąki 2 jajka ok. 4 łyżki cukru 1 łyżka kakao szczypta soli Naleśniki tradycyjne: 2 jajka 1 szklanka mleka 1 szklanka wody gazowanej 1,5 szklanki mąki pszennej łyżka oleju szczypta soli 3-4 łyżki cukru    Nadzienie: dowolna konfitura np. malinowa, wiśniowa(...)stron na dobrze rozgrzanej patelni z niewielką ilością tłuszczu. Na każdy czekoladowy naleśnik wykładamy cienką warstwę konfitury i na to równo kładziemy jasny naleśnik - zwijamy w ciasny rulon. Każdy rulonik przekrawamy na pół. Naleśniki możemy dodatkowo polać sosem czekoladowym i udekorować owocami.       Moje posty

Słodka Strona
Naleśniki zapiekane z kurczakiem i warzywami 541

będzie rumiane z każdej strony *** *** Następnie dokładamy pokrojone w kostkę papryki oraz cukinie *** *** Całość smażymy, ciągle mieszając przez około 4-5 minut *** *** Na każdym naleśniku układamy porcję farszu *** *** Farsz posypujemy łyżką startego żółtego sera *** *** Naleśniki z farszem zwijamy w rulony i układamy jeden obok drugiego w naczyniu żaroodpornym *** *** Zwinięte naleśniki polewamy sosem pomidorowym *** *** Całość posypujemy resztą startego żółtego(...)dera *** *** Naleśniki zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180’C przez 20 minut – bez przykrycia. Podajemy na ciepło posypane pokrojonym szczypiorkiem *** *** Smacznego ***   POLECAM RÓWNIEŻ: PRZEPISY NA SZYBKIE, TANIE I ŁATWE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ

Blog z Apetytem
SMAŻONE NALEŚNIKI 162

nielubi naleśników? Ja kocham :)  Tym razem zapraszam na naleśniki z serem twarogowym , bitą śmietaną kremówką oraz owocami. Naleśniki smażymy na masełku , daje to super chrupkości. Smacznego :) Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga -- https:// gotowaniepatki.blogspot.com / będzie mi bardzo miło ❤ ❤ ❤ SKŁADNIKI(...)SZTUK: Ciasto na naleśniki 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka zimnego mleka 1 i 1/3 szklanki zimnej wody 2 jajka 2 łyżki oleju 2 łyżki cukru brązowego Szczypta soli Twarożek 200 g sera białego 150 ml jogurtu naturalnego 1 łyżka cukru Dodatki 200 ml śmietany kremówki 30% 1 łyżka cukru Szczypta soli Owoce Masło do podsmażenia naleśników Olej

Gotowanie Patki
Gryczane naleśniki z serkiem labneh i sosem z czerwonej porzeczki 179

w zdrowszej wersji - bezglutenowe, bo z mąki gryczanej. Wypełnione serkiem labneh wyprodukowanym z jogurtu greckiego. Żaden serek nie jest tak pyszny, tak kremowy i delikatny jak ten jogurtowy. Naleśniki podałam z sosem z czerwonej porzeczki. Całość przepyszna, dawno nie jadłam tak smakowitych naleśników. Może się skusisz? Zapraszam! Składniniki na 9-10 sztuk: 1 szklanka mąki gryczanej(...)gładkie ciasto. Odstawić na 30 minut porzeczki umyć, oberwać z szypułek, umieścić w rondelku. Dodać wodę, cukier, cynamon gotować około 10 minut, aż powstanie sos o żądanej gęstości usmażyć naleśniki. Ciasto na naleśniki powinno być bardzo rzadkie, wówczas naleśniki są elastyczne, nie łamią się i daja się łatwo zwijać Na każdym naleśniku rozłożyć porcję tesrożku, zeinąć dowolnie

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!