wiśniami straciatella w żelu firmy ZENTIS to wspaniała słodka przekąska dla dzieci lub na podwieczorek :) Takie wiśnie w żelu znajdą zastosowanie w wielu słodkich deserach typu gofry, naleśniki a nawet lody polane nimi smakują obłędnie, mają wspaniały smak . Składniki: 1 jajko 300 ml kefiru 1/4 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki kukurydzianej 2/3 szklanki mąki pszennej 1 płaska łyżeczka
Wanilia i Kardamonrównież o tych wypiekach, zrobionych przez krakowskich cukierników. Na kiermaszu nie zabraknie oczywiście stosów przeróżnych książek, ręcznie wykonanych ozdób świątecznych, a także kawiarenki serwującej m.in.: ciepłe napoje, gofry czy naleśniki. Przyjdźcie i pomóżcie pomagać! Miejsce: Dominikanie Kraków ul. Stolarska 12, 31-043 Kraków, Poland Termin: 14 grudnia 2014 w godzinach
Kuchenne Wariacjepisać. Można je również z powodzeniem zamrażać do późniejszego wykorzystania". Przepisy z jagodami Tort z owocami leśnymi Tort jagodowy Placek drożdżowy z jagodami Jagodzianki Lody jagodowe Deser jagodowy Migdałowe naleśniki z jagodami Zobacz także: Przepisy z truskawkami Przepisy z poziomkami Jabłecznik kasztelański
Wiem co jemNaleśniki to równie popularne danie jak spaghetii i także jest wiele wariacji na temat ich przygotowania . Ich pochodzenie nie jest dokładnie znane, ale wiadomo, że je się je zarówno w Chinach , Europie czy Meksyku. Można je przygotowywać z mąki pszennej lub kukurydzianej. Na słodko lub pikantnie. Ja wolę w zasadzie te pikantne, ale w sezonie letnim kiedy jest mnóstwo
Wiem co jemZawsze przygotowuję na zimę sporą ilość takich słoiczków. Wykorzystuję je potem chociażby do naleśników po meksykańsku lub mintaja pod pomidorowo-ziołową kołderką . Podaję tu przepis podstawowy, który można dowolnie modyfikować wg uznania. Można robić całe pomidory, można też do przecieru dodać ulubione zioła. Ja zazwyczaj do części dodaję suszoną bazylię lub oregano.” Czytaj więcej
Wiem co jemPlacki zwane "kozami" Racuchy z jabłkami Cukiniowe talarki Placki z cukinii Placki ze szpyrkami Placki ziemniaczane z otrębami i dipem chrzanowym Ziołowe placki ryżowe Zobacz także: Przepisy na naleśniki Przepisy na zapiekanki Przepisy na sałatki
Wiem co jemNaleśniki są pyszne, wszystkie składniki doskonale się tu komponują. Odkąd zrobiłam je po raz pierwszy, dzieci nieustannie mnie o nie męczą. Muszę im jednak serwować je z umiarem, głównie z uwagi na serek ricotta, który jest bardzo tłusty. Co prawda dzięki temu jest też mocno sycący, więc nie zje się ich aż tak dużo. W moim wydaniu są niezbyt
Wiem co jemjego zrobieniem, że w końcu Angie mnie ubiegła. Trzeba było pomyśleć nad czymś innym. I tak wpadł mi do głowy pomysł na danie proste, małokaloryczne i zdrowe: herbaciane naleśniki z warzywami. Prawdziwy pogromca tłuszczu i cholesterolu za sprawą użytych składników. Czytaj więcej
Wiem co jemostatnio zbyt dużo czasu na gotowanie. Robię z reguły coś prostego ale zdrowego. Z dodatkiem ulubionych przeze mnie otrąb i świeżych warzyw. Takim szybkim obiadem są u nas często naleśniki. Wszyscy je lubią i dają bardzo wiele możliwości kombinacji. Wczoraj zrobiłam je tak aby wyglądały jak tortille. Placki usmażyłam z ciasta na białkach z dodatkiem otrąb i siemienia
Wiem co jemstałe wejdzie do mojego przetworowego repertuaru. Jest pyszny. Niezbyt gęsty i nie za słodki. Ma jasny kolor, bo wykorzystałam tylko sam miąższ, bez skórek. Może być świetnym dodatkiem do naleśników, leniwych, deserów i twarożków. Ja mam konkretne przeznaczenie na niego, na razie nie zdradzę jakie ale z całą pewnością jeszcze o nim przeczytacie na blogu.” Czytaj więcej
Wiem co jemminor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} „Doskonały mus do naleśników, przekładańców i na kisiel. Żeby był naprawdę smaczny jabłka muszą być soczyste. Mus jest dość rzadki, kwaskowaty i pachnący cytryną. Zimą będzie jak znalazł. A w następnym poście przepis
Wiem co jemdeserów lub jakiegoś ciasta. Są naprawdę mocne i rozgrzewające. Długo nie czekały na wykorzystanie. Tak się złożyło, że zostało mi trochę sera po upieczeniu sernika. Miałam go wykorzystać do naleśników, ale wpadł mi do głowy pomysł na tartę serową. Zabrałam się ochoczo do pracy i w jej trakcie ponownie mnie olśniło, że te właśnie wiśnie będą świetnym dodatkiem
Wiem co jemPrzejrzałam kilka przepisów w internecie i w końcu zrobiłam swoją wersję. Muszę powiedzieć, że to był świetny pomysł. Jestem nią zachwycona. Reszta domowników zresztą też. Jest znakomitym dodatkiem do naleśników, lodów, deserów i chrupkiego pieczywa. Bardzo prosta w przygotowaniu. Powinna się znaleźć w każdej spiżarni. Podaną w przepisie ilość mąki ziemniaczanej należy traktować orientacyjnie, bowiem zależna jest od tego
Wiem co jemdomowego soku, a za to bardziej gęsty. Gdy zawita jesienna szaruga przyda na się na rozgrzewkę i pomoże przegonić wstrętne choróbsko. Sprawdzi się także jako dodatek do deserów i naleśników. Warto zaopatrzyć w niego naszą spiżarnię. Pracy przy nim niewiele, a pożytek ogromny”. Czytaj więcej
Wiem co jemNawet jeśli wstaniemy przed wszystkimi by na luzie i w spokoju przygotować takie niecodzienne śniadanie to nie będzie to blady świt. Zdążymy i my się wyspać. Możemy też usmażyć naleśniki poprzedniego dnia i wstawić je pod przykryciem do lodówki. Skróci to znacznie czas przygotowania tarty. Czytaj więcej
Wiem co jem