naleśniki - 14082 przepisów (strona:563/939)

HUMMUS paprykowy firmy Primavika RECENZJA 183

punktu odniesienia bo wcześniej hummusu nie próbowałam, nie przypomina nic co wcześniej jadłam. Idealnie spisał się jako dip do świeżej papryki. Mam jeszcze w planach podać z nim naleśniki :) Jak widzicie skład jest ok, nie mamy konserwantów, sztucznych barwników, bez zbędnych cukrów. Idealnie dla wegetarian lub też mięsożerców, jako zdrowsza alternatywa :) Dodatkowym plusem są estetycznie wyglądające małe słoiczki

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Stripsy z frytkami i chipsami z jarmużu. 188

osuszyć papierowym ręcznikiem, następnie pokroić wzdłuż na paski. Pokrojoną pierś z kurczaka przełożyć do miski i doprawić.W osobnym naczyniu należy przygotować ciasto podobne do tego jakie robimy do naleśników. Łączymy składniki i dokładnie je mieszamy. Kawałki piersi z kurczaka zalewamy ciastem. Do miski wsypujemy mąkę i obtaczamy w niej po kawałku paski piersi z kurczaka (każdy kawałek musi

ClauditteMissCooking
Sajgonki z warzywami i mięsem z indyka 169

Sajgonki , krokiety wiosenne, naleśniki wiosenne (chiń.: 春卷; pinyin: chūn juǎn; wiet.: nem) – popularne danie kuchni chińskiej oraz kuchni krajów Azji Południowo-Wschodniej. Mają postać naleśniczków z nadzieniem mięsno-warzywnym lub krewetkowym, zazwyczaj jedzone jako zakąska z różnego rodzaju sosami i dipami. Występują w bardzo wielu odmianach w zależności od kraju i regionalnych upodobań. Mogą być spożywane na zimno, smażone

mojewypiekiinietylko
50. Dżem truskawkowy z nasionami chia 145

czasie wsypujemy nasiona Chia i mieszamy do równomiernego ich rozłożenia. Zdejmujemy z ognia i odkładamy na 30min. Dżemik gotowy! Możemy postąpić podobnie z innymi owocami. Świetnie smakuje z pieczywem, naleśnikami i bez niczego na łyżeczce! :) Po przyrządzeniu i ostygnięciu należy przechowywać w lodówce nie dłużej niż 5dni. Smacznego

Be Fit Be Strong
Dżem rabarbarowy 134

Dzisiaj do kolekcji dżemów i konfitur dołącza dżem rabarbarowy. Słodko-kwaskowy z nutką wanilii. Boski.  Doskonały do naleśników, do tostów, do ciast. Do wszystkiego.  A po resztę przepisów zapraszam do zakładki  Przetwory i przyprawy . em  Dżem  rabarbarowy Czas przygotowania: 2 dni Składniki: 700 g rabarbaru 300 g cukru 1 laska wanilii Wykonanie: Rabarbar płuczemy

Kulinarne przygody Gatity
Dżem poziomkowy 167

słoiczka, zakładamy gumkę, przykrywamy wieczkiem i spinamy spinkami. Albo przekładamy do zwykłych, zakręcanych słoiczków, zakręcamy i odwracamy do góry dnem i studzimy. Tak przygotowane poziomki potem wykorzystujemy do wypieków, naleśników, czy do kanapek. Smacznego! The post Dżem poziomkowy appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kasza jagalna z rabarbarem 203

tylko, że jest niskokaloryczny 100 g to ledwo 10 kcal, a do tego zawiera sporo błonnika. Ja w zeszłym roku zakochałam się w musie z rabarbaru, który wykorzystuję do naleśników, placków, owsianki, a dziś połączyłam go z kaszą jaglaną, rodzynkami, orzechami włoskimi i otrzymałam pyszne zdrowe i pożywne śniadanie. Składniki: 2 łodygi rabarbaru 2 łyżeczki cukru brązowego

Cynamonowe szczęście
SYROP Z KWIATÓW DZIKIEJ RÓŻY 154

róże, jak dla mnie to najpiekniejsze kwiaty lata. Zachęcam Was do przygotowania pysznego syropu z kwiatu dzikiej róży, który potem idealnie sprawdzi się jako dodatek do wszelakiego rodzaju deserów, naleśników oraz do herbaty.   Składniki: 60 dag płatków róż- bez białych końcówek 80 dag cukru 1 litr wody sok z 1,5 cytryny Wykonanie: Do dużego słoika z zamknięciem

Z Majeczką w kuchni
Naleśniki z farszem z maku i mascarpone 155

Niedawno zostałam poproszona o przygotowanie czegoś polskiego. Przygotowałam farsz, ale wyszło go dość sporo. Aby nie marnować jedzenia postanowiłam nadzienie wykorzystać do naleśników. Te z kolei podsmażyłam i podałam na kolacje mężowi. Do przygotowania

Szybko Tanio Smacznie
Dżem truskawkowo rabarbarowy z wanilią 141

Takiego połączenia nie może zabraknąć w mojej spiżarni. Co roku robię co najmniej dwie porcje. Dżem ma słodko - kwaśny smak. Idealnie pasuje do naleśników, racuchów, ciast lub pysznych domowych bułeczek klik. Jeszcze zdążycie zrobić ale trzeba się spieszyć bo sezon się kończy. Składniki: 800 g truskawek 200 g rabarbaru (czerwony) 1 cukier żelujący 2:1  1 łyżka soku

Ala piecze i gotuje
Krokiety na słodko 222

ulubiony dżem, u mnie truskawkowy 2 jajka do panierowania wiórki kokosowe do panierowania do smażenia - olej lub masło klarowane Składniki na ciasto naleśnikowe dokładnie zmiksować i usmażyć naleśniczki. Gotowe naleśniki posmarować dżemem i zwinąć jak krokiety - najpierw boki do środka a potem zrolować. Zwinęte krokiety panierować w jajku a potem we wiórkach kokosowych. Smażyć na lekko złoty kolor

Monia miesza i gotuje
Czeko - śliwka do smarowania. 209

Dżem o smaku śliwek w czekoladzie to dla mnie po prostu rewelacja. Idealny do naleśników, tostów, czy przełożenia ciasta. Jest po prostu fantastyczny. Żałuję, że miałam tak mało śliwek i wyszła mi jedynie malutka miseczka. Następnym razem zrobię zdecydowanie więcej! SKŁADNIKI 30 dojrzałych śliwek węgierek 2 łyżki cukru (można więcej jeśli śliwki są kwaśne) 2 łyżki kakao SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

DefinicjaSmaku
Biała nutella z nerkowców 434

pyszne mleczno - orzechowe smarowidło do kanapek, herbatników, czy naleśników, to zdecydowanie mój najulubieńszy przepis w ostatnim czasie :) Biała nutella łączy w sobie smak delikatnych nerkowców, aromatycznej wanilii i mleka w proszku, dzięki któremu masa ma ten wspaniały mleczny smak. Każdy łasuch powinien jej spróbować, gwarantuję że nie zawiedzie się jej smakiem. Ale uważajcie, bo jest niesamowicie uzależniająca

DefinicjaSmaku
Gofry z bitą śmietaną i owocami 170

śmietany 30%, 250 gram truskawek, 250 gram jagód, 3 łyżeczek cukru pudru, soli. Przygotowanie gofrów zacząłem od przygotowania ciasta. Jest to banalnie proste i przypomina trochę przygotowanie ciasta na naleśniki. Di miski dodałem 200 gram mąki pszennej, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, opakowania cukru wanilinowego, 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu, 2 jajka, 300 ml mleka, 100 gram roztopionego masła

Wyprawy kulinarne