który lepszy meksykański czy pomidorowy, oba mają to coś! ;) idealne dla wegetarian :) ja osobiście skonsumowałam go na własnoręcznie upieczonym chlebku pełnoziarnistym ale mam zamiar spożytkować go jeszcze z naleśnikami. co tu dużo mówić, próbujcie, testujcie, oceniajcie, bo cena jest przystępna, jedyne 4,59zł np. w sklepie Sklepvita.pl
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćŚliwki i czekolada. Bardzo lubię ich połączenie. Na tyle, że już któryś rok z rzędu przygotowuję sobie te śliwowe powidła. Do kanapek, naleśników czy wyjadania prosto ze słoiczka :) Na jesienne wieczory. I zimowe śniadania :) Składniki (na 3 słoiczki jak na zdjęciu): 1 kg śliwek 100 g cukru 50 g gorzkiej czekolady 2 łyżki kakao 1/2 szklanki
My simple kitchenpracy, do domu wracam syta i nie zaczynam od podjadania. Zaczynam po prostu przygotowywać obiad. I tutaj różnie: mięso (w tym też panierowane), spaghetti, zapiekanki z dodatkiem warzyw, naleśniki (ja wtedy jem ze szpinakiem, reszta rodziny najczęściej na słodko). KOLACJA (19.00 - 19.30) Kolacja to taka zapchaj dziura. Za późno na wszystko co słodkie (owoce jem tylko rano
bistro mamaMiksujemy. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem, delikatnie mieszamy (nie miksujemy). Następnie ostrożnie dodajemy pianę z białek, rozprowadzając ją w cieście możliwie delikatnie, dzięki temu naleśniki będą puszyste. Na patelni rozgrzewamy odrobinę klarowanego masła. Nakładamy 2 łyżki stołowe ciasta i smażymy na złoto 1-2 minuty z każdej strony. Aby przygotować karmel na patelni rozpuszczamy
Smakowity Blog Kulinarnyprogach mego lokum) Studenckie dietetyczne krokiety. Wspólne gotowanie! Krokiety żytnie z farszem pieczarkowo-marchewkowym z kurczakiem i cebulką Składniki(ACHTUNG! Długa lista!) naleśniki 1 szkl mąki żytniej 1/2szkl mąki pszennej 2 jajka 1 szkl mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szkl wody gazowanej (spulchnia
Fiolka w kuchniroku szaleję z dyniowymi przepisami jak nigdy – rodzinka jest zachwycona! Dyniowe ciasta …. dyniowe kluseczki i kopytka , naleśniki dyniowe , placuszki oraz przepyszne zupy! Dziś mam dla Was przepis na przepyszne pierożki Tortellini ( tradycyjne włoskie pierożki ) nadziewane dynią oraz soczewicą , które to sprawiają, że są one niezwykle sycące. Wszystko to fantastycznie doprawione , na ostro, tak jak lubię i okraszone
Ostra na Słodkoroku szaleję z dyniowymi przepisami jak nigdy – rodzinka jest zachwycona! Dyniowe ciasta …. dyniowe kluseczki i kopytka , naleśniki dyniowe , placuszki oraz przepyszne zupy! Dziś mam dla Was przepis na przepyszne pierożki Tortellini ( tradycyjne włoskie pierożki ) nadziewane dynią oraz soczewicą , które to sprawiają, że są one niezwykle sycące. Wszystko to fantastycznie doprawione , na ostro, tak jak lubię i okraszone
Ostra na SłodkoSpring Rolls naleśniki wiosenne (chiń.: 春卷; pinyin: chūn ju ǎ n ; wiet.: nem) – popularne danie kuchni chińskiej oraz kuchni krajów Azji Południowo-Wschodniej. Mają postać naleśniczków z nadzieniem… Nazwa angielska „spring rolls” jest dosłownym tłumaczeniem nazwy chińskiej. Polska popularna nazwa „ sajgonki ” odnosi się raczej do bardziej w Polsce znanej wersji wietnamskiej. Spring rolls
mojewypiekiinietylkoMaliny z cukrem są bardzo aromatyczną propozycją na zamknięcie lata w słoiku. Wykorzystuję je do herbaty, polewania lodów, naleśników, ... Składniki: maliny cukier Wykonanie: Zdrowe maliny wkładamy do słoików. Staramy się, aby weszło ich jak najwięcej. Do słoików wsypujemy również cukier. Ponieważ ja lubię , gdy sok z malin jest mocno słodki, do słoików półlitrowych dałam 10 czubatych łyżeczek cukru. Jednak
Smak mojego domuKolejne słoiczki powędrowały do mojej spiżarni :) Tym razem również zawierają słodkości, ale w wydaniu bardziej jesiennym. Dżem z dyni z dodatkiem jabłek, będzie idealny do naleśników, ciast i sosów do mięs. Lubicie? Ja bardzo :) SKŁADNIKI: 1 średniej wielkości dynia (około 1,5 kg) 3 jabłka sok i skórka z 1 cytryny 350 g cukru żelującego 2:1 1 łyżeczka
Kuchnia w opałachugotowaniu wywaru wyjmuję z rosołu mięso i warzywa. Pęczek z lubczykiem i pietruszką wyrzucam. Warzywa (bez selera naciowego) wykorzystuję do sałatki jarzynowej, a mięso – jako element nadzienia do pierogów, naleśników, pasztecików. Jeśli nie chcecie go używać od razu, można je zamrozić po wcześniejszym wyrzuceniu skórek i kości. Rosół przez gęste sito przecedzamy do drugiego garnka, żeby pozbyć się resztek
Karo in the KitchenUwielbiam ten sos od kiedy tylko go spróbowałam Gdzieś pędzę, ciągle coś do zrobienia, w między czasie znów hummusa kręcę, przy okazji pieczenia warzyw,porywania się na smażenie naleśników z samej kaszy, powtarzania geografii i patrzenia jak i o której powinnam na tego busa w sobotę wyruszyć. Potrzebuje jakieś +5h na dobę
More food, love and dreamscierpkością więc nie za bardzo byłam przekonana do konfitury, ale efekt wyszedł świetny. Konfitura jest słodka i pyszna, pasuje nie tylko do zwykłych kanapek, ale i do sera, naleśników czy jako nadzienie do bułeczek. Składniki: 500 g aronii 250 g jabłek 300 g cukru 6 goździków ½ łyżeczki cynamonu Wykonanie: Aronię umyć, oczyścić i osuszyć. Przełożyć do garnka o grubym
Mama GotujeIwona z bloga Blogotowanie z pasją obdarowała mnie pięknymi mirabelkami. Zakasałam więc rękawy i powstał ten oto pyszny dżem o charakterystycznym kwaskowym posmaku. Na zimę do naleśników będzie jak znalazł. Dżem z mirabelki z kardamonem Czas przygotowania: 3 godziny Składniki: 1200 g mirabelek 1/3 szklanki wody 500 g cukru 1/2 łyżeczki kardamonu 1/2 łyżeczki mielonych goździków
Kulinarne przygody GatityGdyby zapytać dzieci co najbardziej lubią jeść na śniadanie, większość z całą pewnością by odpowiedziała, że naleśniki. Nie jest to może najszybsze śniadanie, ale zadowolone miny dzieci to widok bezcenny. Można je podać na wiele sposobów. Moi synowie przepadają za ich czekoladową wersją z dodatkiem wiśni lub pomarańczy . Czytaj więcej
Wiem co jem