Dżem truskawkowo rabarbarowy z wanilią

Dżem truskawkowo rabarbarowy z wanilią

Dżem truskawkowo rabarbarowy z wanilią

Takiego połączenia nie może zabraknąć w mojej spiżarni. Co roku robię co najmniej dwie porcje. Dżem ma słodko - kwaśny smak. Idealnie pasuje do naleśników, racuchów, ciast lub pysznych domowych bułeczek klik. Jeszcze zdążycie zrobić ale trzeba się spieszyć bo sezon się kończy. Składniki: 800 g truskawek 200 g rabarbaru (czerwony) 1 cukier żelujący 2:1  1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka ekstraktu waniliowego Ale-raj Przygotowanie: Truskawki umyć, odsączyć i usunąć szypułki. Przełożyć do garnka i rozgnieść t... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ala piecze i gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.