Składniki: ok. 30 naleśników ( nie mogą być zbyt duże ) 50 dag pieczarek 1 średnia cebula 30 dag żółtego sera 1 duża podwójna pierś z kurczaka przyprawa do kurczaka sól, pieprz jajka+bułka tarta do obtoczenia Sposób przygotowania: 1. Pierś z kurczaka pobroić w cienkie paski(...)przyprawić przyprawą do kurczaka. 2.Pieczarki pokroić i podsmażyć wraz z pokrojoną cebulką. Przyprawić solą i pieprzem. 3. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. 4. Na naleśnika ułożyć surową, przyprawioną pierś, ser oraz pieczarki. Zawinąć w krokieta, zamoczyć w rozbełtanym jajku i obtoczyć w bułce tartej. Obsmażyć z obu stron na złoty kolor. 5. Usmażone krokiety ułożyć w naczyniu żaroodpornym
A Ty Smakuj Mniemleka • 1/2 szklanki gorącej wody • 1/4 łyżeczki soli • 2 małe jajka • 1,5 szklanki mąki pszennej • 1 łyżka oleju Ser • 500 g sera Filadelfia • sól, pieprz do smaku • 300 g łososia wędzonego • 2 cytryny • pęczek koperku • natka pietruszki Wykonanie: Naleśniki • Mleko wymieszać z wodą, dodać jajka i roztrzepać trzepaczką. • Dodać mąkę, sól i olej(...)masę na 30 minut, aż mąka się rozklei. • Usmażyć ok. 8-10 naleśników, smarując patelnię pędzlem z olejem. Ser • Ser przemieszać, doprawić solą i pieprzem. Koperek posiekać. • W tortownicy o średnicy naleśników układać na przemian naleśnik, serek posypany koperkiem i po kawałku łososia wedzonego. Użyłam 8 naleśników. • Ostatnią warstwę
To co kochamtartego sera żółtego, po 2 łyżki posiekanej natki pietruszki i koperku. Składniki na sos: łyżka masła, łyżka mąki, 30 dag małych pieczarek, 150 ml bulionu (może być z kostki), sól, pieprz, garść posiekanej natki pietruszki, 200 g śmietany 18% lub 12%. Dodatkowo: garść posiekanej natki pietruszki, 10 dag tartego sera żółtego. Przygotowanie: Składniki ciasta dokładnie łączę, smażę naleśniki. Ziemniaki(...)jakiś czas mieszając. Pod koniec wsypuję natkę pietruszki. Na środek każdego naleśnika wykładam dużą łyżkę farszu, zwijam w koperty (najpierw boki, potem góra i dół). Naleśniki układam w naczyniu żaroodpornym, posypuję serem. Zapiekam około 20 minut w 200 stopniach. Podaję posypane natką pietruszki z sosem pieczarkowym
JejKuchniagazowanej 2 jajka 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia farsz: 800 g pieczarek 1 cebula 1 opakowanie sera feta 1 łyżka masła sól, pieprz, czosnek do smaku dodatkowo: 2 jajka bułka tarta sól, pieprz do smaku tłuszcz do smażenia Przygotowanie : Składniki na naleśniki przekładamy do miski - miksujemy. Ciasto uzyskujemy konsystencji śmietany. Z uzyskanego ciasta smażmy cienkie naleśniki (wychodzi(...)kosteczkę, szklimy na maśle. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w kostkę, przekładamy do cebuli, solimy i dusimy do odparowania. Doprawiamy pieprzem i czosnkiem. Do zimnych pieczarek dodajemy pokrojony ser, mieszamy. Na każdy naleśnik nakładamy porcję farszu, zawijamy. Krokiety obtaczamy w roztrzepanym jajku z solą i pieprzem, a następnie obtaczamy w bułce tartej. Smażmy na rozgrzanym tłuszczu do zarumieniania z dwóch stron
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiCzekoladowe naleśniki - wielbicieli czekolady nie trzeba długo namawiać do ich przygotowania. Mocno czekoladowe naleśniki z serowo-śmietanowym nadzieniem i dowolnymi owocami - poezja dla podniebienia
Słodka Stronafood to połączenie zapiekanki i hot doga w jednym. Parówki zawinięte w naleśniku z dodatkiem pieczarek i żółtego sera. To taka zdrowsza i domowa wersja a’la fast foodu a zarazem inna odmiana naleśników. Z podanej porcji wychodzi 8 sporych naleśników. Doskonałe na obiad dla dzieci
Marta Gotujelubię. Składniki 1/2 główki kapusty włoskiej 200 g surowego boczku pęczek koperku cebula łyżka masła liść laurowy 2 pomidory malinowe 200 g pieczarek 150 g startego sera edam sól .pieprz Naleśniki: 2 jajka 5 łyżek mąki 125 ml mleka 125 ml wody gazowanej Dodatkowo do panierowania: 2 jajka bułka tarta olej do smażenia Przygotowanie Kapustę szatkujemy. Cebulę kroimy(...)Pieczarki kroimy w kostkę ,podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu ,dodajemy do całości. Jeśli płynu jest za dużo ,to odparowujemy i studzimy. Dodajemy posiekany koperek ,starty ser ,do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Całość mieszamy. Naleśniki: Jajka dokładnie mieszamy z mąką ,mlekiem i szczyptą soli. Kiedy znikną grudki wlewamy wodę ,mieszamy. Naleśniki smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu (smarujemy pędzelkiem
R'n'G Kitchenprzystąpić do smażenia naleśników. Nalać porcję ciasta i rozprowadzić po całej powierzchni patelni. Naleśniki smażyć 2-3 minuty z każdej strony. farsz: 500 g pieczarek 1 cebula sól świeżo mielony pieprz 2 łyżki oleju 1 łyżka masła 150g potartego żółtego sera do obtoczenia: 2 jajka 150 g bułki tartej Pieczarki obrać,zetrzeć na tarce na dużych(...)złoty kolor. Dodać potarte pieczarki i smażyć do momentu aż cała woda odparuje. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Pieczarki nieco przestudzić i wymieszać z potartym serem. Na każdego naleśnika nałożyć porcję farszu,boki złożyć do środka tworząc kopertę. Następnie obtoczyć je w roztrzepanym jajku potem w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor
Kolorowa kuchnia Elkitamtej pory takie danie dosyć często pojawia się u nas na stole. Składniki: naleśniki Knorr fix spaghetti bolognese 2 szt. pierś z kurczaka 2 szt. (czyli 4 połówki) sól, pieprz oliwa z oliwek lub olej 500 ml zimej wody ser w kawałku(...)Zaczynam od zrobienia naleśników, przepis znajdziesz TUTAJ . Następnie mielę pierś, wrzucam na patelnie z odrobina oliwy lub oleju i smażę przez kilka minut. Gdy pierś będzie usmażona, wlewam na patelnie fixy rozmieszane w wodzie i chwilę jeszcze trzymam na ogniu. Teraz na połowę usmażonego naleśnika wykładam gotowy sos z mięskiem, posypuję startym serem i zawijam na pół
Kuchnia Vikiosób na diecie bezmlecznej polecam pyszne naleśniki z „twarożkiem” ze słonecznika. Doskonale udają one klasyczne naleśniki z białym serem. Można je przyrządzić zarówno na deser, jak i na słodki obiad. Są bardzo pożywne. Dzięki dodatkowi oleju w cieście nie musimy natłuszczać patelni podczas smażenia. Składniki na naleśniki pełnoziarniste: 1 szklanka i trzy kopiaste łyżki mąki
Dieta bez mlekajajka - 1 szkl. mleka - 1 szkl. wody - sól Wszystkie składniki zmiksować na jednolite ciasto, odstawić na pół godziny. Następnie na natłuszczonej patelni smażyć cienkie naleśniki. Farsz: - 400 g szpinaku - 200 g sera feta - cebula - 1 ząbek czosnku - olej - sól, pieprz Cebulę i czosnek posiekać, podsmażyć na łyżce oleju, dodać szpinak, smażyć kilka minut. Na koniec dodać pokruszoną fetę, przyprawić(...)muszkatołowa W garnku rozpuścić masło, dodać mąkę, stopniowo wlewać mleko cały czas mieszając. Gotować kilka minut, aż sos zgęstnieje, przyprawić. Na wierzch: - 2 łyżki startego żółtego sera - pomidor W tortownicy układać na zmianę naleśniki i szpinak. Wierzch polać beszamelem, ułożyć plastry pomidora i posypać tartym serem. Piec pół godziny w 180 stopniach. Chleb pomidorowo-szpinakowy Chleb pomidory + szpinak Własna
Proste Potrawypapryka 200 g śmietany 30% 1 kulka mozzarelli sól, pieprz Beszamel: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki pszennej typ 500 500 ml mleka 160 g żółtego sera sól, pieprz, gałka muszkatołowa, oregano WYKONANIE Naleśniki: Do miski wbić jajka, dodać szczyptę soli, olej rzepakowy i zmiksować. Mleko i wodę połączyć. Miksując wlewać naprzemiennie mleko i wsypywać mąkę, aż oba składniki(...)powstały grudki. Podgrzewać mieszając, aż się zagotuje. Wyłączyć palnik, dodać ser, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 ° C. Spód dwóch naczyń żaroodpornych posmarować odrobiną beszamelu. Na każdy naleśnik nałożyć farsz, pokruszyć odrobinę mozzarelli, zawinąć i ułożyć w naczyniach jeden obok drugiego. Naleśniki polać beszamelem, posypać odrobiną oregano, nałożyć pokrywę naczynia i włożyć do piekarnika
Passions hobbies lifeużywam do tego celu pędzelka), wylewać ciasto (nie za dużo, tak aby naleśniki były cienkie) Farsz: 1 litrowy słoik kapusty kiszonej, nie kwaszonej 0,5 kg pieczarek (mogą być również mrożone) 2 duże cebule pieprz mielony, sól 20- 30 dag żółtego sera (opcjonalnie) Dodatkowo: bułka tarta i jajka do panierki olej do smażenia(...)kosteczkę, usmażyć razem z pieczarkami. Gotowe pieczarki i cebulę przełożyć do miski, wymieszać z kapustą, dodać pieprz, sól oraz potarty na tarce o grubych oczkach żółty ser. Na usmażone naleśniki nakładać farsz, zawijać wszystkie boki do środka w kwadrat. Gotowe obtoczyć w jajku i bułce tartej, smażyć na oleju na rozgrzanej patelni. Przed spożyciem polać sosem czosnkowym
Kuchenne aromatypuree z dyni 150 g twarogu 2 cebule olej do smażenia 1 łyżeczka curry w proszku sól pieprz Dodatkowo: 100 g tartego żółtego sera masło do wysmarowania formy do zapiekania szczypiorek Przygotowanie: Przygotowujemy ciasto na naleśniki. Mieszamy wszystkie składniki, do momentu aż pozbędziemy się grudek. Ciasto wstawiamy na 30 minut do lodówki. Po tym czasie rozgrzewamy patelnię, smarujemy(...)proszku, solą i pieprzem. Przygotowanym farszem smarujemy naleśniki i zwijamy w rulonik. Układamy w wysmarowanym masłem naczyniu do zapiekania. Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni C. Naleśniki posypujemy tartym żółtym serem i zapiekamy aż się rozpuści (około 20 minut). Podajemy posypane posiekanym szczypiorkiem
Smakowity Blog KulinarnyDoprawić solą, pieprzem i czerwoną papryką. Pod koniec zdjąć pokrywkę z patelni i smażyć aż woda z patelni wyparuje. Ostudzić. Żółty ser zetrzeć na tarce. Na środek naleśnika układać pieczarki i żółty ser. Zwinąć. Obtoczyć w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju. Idealne na chłodne wieczory z dodatkiem czerwonego… barszczu! Smacznego Ania i Marcin
Ania i Marcin gotują