kukurydzy z puszki 100 g pomidorów z puszki krojonych 15 g sera cheddara Sól Pieprz 1 łyżka pikantnego ketchupu Olej szczypiorek Wykonanie: Cukinię kroimy w kostkę – słupki, wykładamy na sitko i lekko solimy. Pozostawiamy na chwilę aby puściła sok. Z mleka, jajka i mąki przygotowujemy ciasto na dwa naleśniki. Dodajemy również szczyptę soli. Smażymy naleśniki ( ja smażyłam(...)pomidory z puszki i dusimy aż cukinia zmięknie. Na koniec dodajemy kawałki kurczak, kukurydzę i ząbek czosnku przeciśniętego przez praskę. Przyprawiamy solą i pieprzem. Farsz wykładamy na naleśniki. Posypujemy startym serem. Do jogurtu dodajemy pozostały, przeciśnięty przez praskę czosnek i ketchup oraz doprawiamy solą i pieprzem. Przygotowanym sosem smarujemy wierzch naleśnika i dekorujemy posiekanym szczypiorkiem. SMACZNEGO. Wartość kaloryczna
Smaki Ewyprzecisnąć przez praskę. Cebulę, czosnek zeszklić na oleju. Ser dodać do ziemniaków, doprawić solą i pieprzem, następnie dokładnie połączyć. Na każdy płat naleśnika dajemy farsz z ziemniaków i sera. Zwijamy i polewamy ulubionym sosem. Naleśniki podajemy z sosem pomidorowym albo z sosem pieczarkowym. naleśniki z ruskim farszem jak na pierogi
Bon Appetit Małgorzatywyjdą aż tak dobre. Okazało się, że połączenie kilku składników czyli szpinaku, piersi z kurczaka i sera feta, zawinięte w naleśnik może być naprawdę smaczne. Poza tym robi się je szybciutko, pracę można też rozłożyć na dwa dni, smażąc wcześniej naleśniki, a wtedy dorobienie farszu i zawinięcie krokietów pójdzie ekspresowo. Spróbujcie jeśli jeszcze nie jedliście, warto :) Składniki(...)koniec smażenia dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotowy szpinak przełożyć do miski z mięsem, odstawić dosłownie na chwilę do przestygnięcia. Ser feta pokroić w niedużą kostkę i wymieszać razem z mięsem i szpinakiem. Na każdym usmażonym naleśniku położyć porcję farszu i zawinąć w formę krokieta, obtoczyć w jajku, a następnie w bułce tartej i smażyć na złoto
Simply FoodMakaron spaghetti z małżami to danie, które nadaje się na spotkanie z przyjaciółmi czy pomysł na romantyczną kolację z najbliższą osobą. Małże bogate są w wapń
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Naleśniki z serem zapiekane na patelni Doskonały pomysł na wartościowe, smaczne i proste w wykonaniu śniadanie, z mleka, mąki jajka i twarogu w krótkim czasie można
Księga-Smakunaleśniki 1 szkl mleka 1 szkl wody 1 jajko mąka szczypta soli 1 łyżeczka cukru nadzienie; 300 g chudego sera białego 300 ml kefiru 3 łyżki cukru cukier waniliowy truskawki Przygotować naleśniki , rozbić jajko, rozmącić , dodać mleko, cukier, sól i wodę oraz mąki tyle by ciasto miało konsystencję słodkiej śmietanki. Usmażyć małe naleśniki(...)patelni do pancakes lub ewentualnie normalne duże. Ser i kefir włożyć do miski, dodać cukier i cukier waniliowy, dokładnie zblendować na puszystą gładką masę. Przełożyć do dekoratora do kremu i nakładać niewielkie porcje kremu na brzegu naleśnika, ułożyć kilka truskawek , dać jeszcze pasek kremu i przykryć sprawiając wrażenie obficie nadzianych naleśników. Pyszne i nisko kaloryczne
Gotowanie jest łatwefasolki szparagowej 5 ziemniaków 1 pęczek młodego szczypiorku 3 różyczki brokuła 1 jajko 2 łyżka masła Składniki na sos: 250 ml śmietanki 30% 2 ząbki czosnku 10 plasterków sera gouda Przygotowanie naleśników: Wszystkie składniki mieszamy razem tak aby uzyskać jednolitą masę. Na bardzo dobrze rozgrzaną patelnię nakładamy 1 chochelkę masy ( 1 chochelka = 1 naleśnik). Gotowe naleśniki kładziemy jeden(...)Całość miksujemy i przekładamy do osobnego naczynia. Powstała nam taka masa. Każdego naleśnika smarujemy masą, kolejno pieczarki i fasolka. Zawijamy. Naleśniki umieszczamy w wysmarowanym oliwą naczyniu żaroodpornym i polewamy śmietanką z pokrojonym w drobne paseczki serem, obsypujemy posiekanym czosnkiem. Umieszczamy naczynie do rozgrzanego piekarnika 180 stopni z funkcją termo obieg na 10-15 minut. Smacznego
ClauditteMissCookingPolecam. P.S. Dzisiaj jest też Międzynarodowy Dzień Pizzy :) Składniki (na ok. 10 naleśników): Ciasto: 2 szkl. mleka - 1,20 zł 2 szkl. mąki - 1,20 zł 1 duże jajko - 0,70 zł 2 łyżki oliwy Farsz: 4 cebule - 1,50 zł 3-4 łyżki startego żółtego sera - 2 zł sól pieprz gałka muszkatołowa 2 łyżki masła (do podsmażenia cebuli(...)naleśniki. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozpuścić masło, podsmażać cebulę ok. 20 minut na małym ogniu. Doprawić d o smaku. Do wystudzonej cebuli dodać ser, wymieszać. Na każdy naleśnik wyłożyć 2 łyżki farszu, zwinąć w rulon lub złożyć w kopertę i podpiec w piekarniku do czasu aż ser się roztopi
zadanie-gotowanieSerek topiony nie musi dokładnie się rozpuszczać. Na usmażonych naleśnikach rozsmarować szpinak (taką ilość, jaką lubimy). Po wierzchu można posypać utartym żółtym serem, jeśli ktoś lubi więcej sera. Ja lubię :) Naleśnik zwinąć w rulonik, w krokiecik lub w trójkąt - jak kto lubi. Obsmażyć na średnim ogniu z obu stron. Smakuje na gorąco i na zimno :) Smacznego
Codzienna kuchnia niecodziennaJajko ubić, dodawać po trochę mąki i mleko zmieszane z wodą, następnie posolić do smaku. Mocno rozgrzaną patelnię posmarować słoniną, po czym smażyć cienkie naleśniki. Na każdym naleśniku położyć połówki parówek, przykryć plastrem sera żółtego, zawinąć z dwóch stron naleśnik a następnie zwinąć w wałek. Zrumienić ze wszystkich stron na oleju
Tradycyjna Kuchniapieczarkami i serem . Polecam Wam również moje ulubione zapiekane z serem tutaj Składniki Ciasto naleśnikowe 2 szklanki mąki 2 jajka 3 łyżki oleju 1/2 szklanki mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka wody gazowanej Wszystkie składniki wymieszać trzepaczką lub mikserem. Odstawić na 30 minut ciasto, aby odpoczęło. Patelnię posmarować olejem i smażyć naleśniki po 1 minucie(...)ugotować. Ugotowane zmielić przez maszynkę wraz z serem lub przecisnąć przez praskę. Boczek pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać olej i zrumienić boczek po czym dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Chwilę smażyć i dodać do ziemniaków z serem. Doprawić solą, pieprzem , paprykami i wymieszać. Farsz nakładać na naleśniki i zawijać . Każdy krokiet obtoczyć w jajku
O kuchni z uczuciemsera feta 3 łyżki startego sera grana padano 2-3 ząbki czosnku sól, pieprz, gałka muszkatołowa opcjonalnie – śmietana 30% Beszamel: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 350 ml mleka sól, pieprz gałka muszkatołowa około 100 g stertego sera gouda 3 łyżki startego sera grana padano Dodatkowo: starty ser gouda do posypania po wierzchu Naleśniki przygotowujemy według ulubionego przepisu(...)oraz starty ser grana padano. Całość doprawiamy solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. W rondelku rozpuszczamy masło. Dodajemy mąkę i podsmażamy przez 2-3 minuty, cały czas mieszając. Nie przerywając mieszania, dolewamy cienkim strumieniem mleko. Gotujemy do zgęstnienia. Zdejmujemy z palnika i doprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Dodajemy oba sery starte na drobnych oczkach tarki, mieszamy. Na naleśniki nakładamy farsz
Smaki Na Talerzupyszne i każdy z przyjemnością sięgnie po dokładkę. Chrupiące naleśnikowe ciasto wypełnione po brzegi mięsem mielonym i dużą ilością ciągnącego się sera – w tym przypadku mozzarelli i goudy. Danie łatwe , szybkie i niesamowicie smaczne! SKŁADNIKI : ( dla 2 osób ) NALEŚNIKI : ** mąka – 1 szkl ** mleko – 2 szkl ** jajko – 2 szt ** sól – 1 łyżeczka ** proszek do pieczenia – 1 łyżeczka ** olej – ¼ szkl FARSZ(...)drobno siekamy podsmażamy na złoto na niewielkiej ilości oleju. Dodajemy mielone mięso , doprawiamy do smaku i mieszając smażymy do momentu , aż mięso nie będzie surowe. CAŁOŚĆ : Naleśniki smarujemy mięsnym farszem. Posypujemy startym serem żółtym i przykrywamy plasterkami mozzarelli. Składamy w koperty , panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano. Podajemy gorące! Smacznego
Ostra na SłodkoNaleśniki orkiszowe, zawijane z brokułami, pieczarkami i serem. Podawane z pikantnym sosem pomidorowo-bazyliowym są fajną alternatywą dla klasycznych naleśników na słodko. W mięsnej wersji można dodać grillowanego kurczaka, drobniutko pociętego lub pokrojony w kosteczkę przyrumieniony boczek. Gotowe naleśniki przechowujemy pod przykryciem, w lodówce. Bardzo dobrze smakują odgrzewane. Najlepiej odsmażać je na średnim ogniu, na niewielkiej(...)szczyptą chili do smaku. Przekładamy do miski z brokułami. SOS : Wszystkie składniki sosu blendujemy na gładką passtę, przelewamy do rondelka i podgrzewamy. Na połowie każdego naleśnika układamy równą warstwę nadzienia. Posypujemy tartym serem, składamy na pół. Podsmażamy z obu stron, na średnim ogniu, na 2 łyżkach rozgrzanej oliwy lub oleju. Powinny się dobrze zrumienić, a ser w środku roztopić
cool and mintyłyżki oliwy 2 jajka szczypta solio szczypta cukru Pozostałe składniki: ugotowane warzywa – marchewka, pietruszka, seler, burak ugotowane mięso np. królik 1 jajko 2 łyżki śmietany Pieprz Ser żółty do posypania naleśników oliwa Wykonanie naleśników: Mąkę przesiać przez sito, dodać resztę składników i dokładnie zmiksować żeby nie było grudek. Tak przygotowane ciasto odstawić na około 30 minut. Jeszcze(...)Wykonanie nadziewanych naleśników: Naleśniki rozłożyć na płaskiej powierzchni. Na środek naleśnika nałożyć równomiernie farsz. Zawinąć przeciwległe boki naleśnika i zwinąć go jak roladę. Naleśniki ułożyć w nasmarowanej oliwą formie i posypać serem. Zapiekać w temperaturze 180 o C przez około 30 minut
Mama Gotuje