Rabarbarowo-tuskawkowe Muffinki z kremem Babeczki na maślance Crumble z owocami Ciasto "Leśne smaki" Naleśniki z serem i owocami Shake czekoladowo-jagodowy Nalewka z jagód Konfitura z jagodami
Z miłości do słodkościjuż naleśniki to przeważnie jest to piątek, chyba właśnie ze względu na to, że jest to postny dzień, przynajmniej u mnie :) No i oczywiście muszą być to naleśniki z serem, a takie na drugi dzień przysmażone i podane ze śmiatanką i cukrem to już w ogóle bajka, chociaż ja lubię też z musem jabłkowym lub innym dżemem, wszystko(...)masę (jeśli będzie za rzadkie dodać więcej mąki, a jak za gęste dodajemy mleko). Smażymy na niewielkiej ilości oleju. Ser biały rozgniatamy widelcem (daję ten w kostce), dodajemy cukier (ilości w zależności od nas) i cukier waniliowy. Mieszamy i przekładamy naleśniki. Smacznego
charlotte gotujePyszny obiad z tego wyszedł, czułam się jak w Manekinie. Z tą różnicą, że sama musiałam wszystko zrobić ja to lubię, a jeszcze jak smakuje to
Kuchnia Pokoleńserem” na słodko – za każdym razem umierałam trochę w środku widząc to „ze serem” nabazgrane ręcznie na tablicy, ale nie miałam serca (albo jak kto woli odwagi) na uczenie ortografii dziewczyny która wydawała nam jedzenie. Te kotlety na szczęście nie były „ze selera” – ale były świetnym wyborem jeśli nie miało się ochoty na tłuste mięso, nie zawsze świeże naleśniki(...)kotu smakowały! Warunek jest jeden – trzeba naprawdę lubić seler – bo te kotlety to jego kwintesencja. Seler jest zapakowany w chrupiącą panierkę, a po ugryzieniu ciągnie się rozkosznie rozpuszczony żółty ser. Do przygotowania tych kotletów wybieramy jak największe selery – im większe, tym łatwiej je pokroić. Obieramy je cienko ze skórki i kroimy na około 5-7mm plastry. To jest najcięższe
Karo in the KitchenUwielbiam naleśniki ale w takiej formie jeszcze ich nie jadłam. Dziś zapraszam na zapiekane naleśniki w sosie pomidorowym z kurczakiem , brokułami i serem mozzarella. Podajemy na ciepło . Robi się je łatwo , potrzebują trochę czasu ale warto. Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga(...)kostkę. Ugotowane brokuły kroję drobno. Dodaję do mięsa. Mieszam, doprawiam. Na środek naleśnika kładę porcję farszu oraz ser mozzarella.. Zawijam. W garnku o grubym dnie przekładam przecier pomidorowy,drobno posiekaną natkę i bazylię oraz cebulę.Doprawiam. Duszę ok 3-4 minut i mieszam. Naleśniki przekładam do foremki do zapiekania wysmarowanej masłem. Następnie zalewamy sosem pomidorowym. Na wierzch
Gotowanie Patkidodać do sera. Pomarańcze obrać, wyciąć fileciki, z pozostałych część wycisnąć sok. Limonkę pokroić na cztery kawałki razem ze skórą. Liczi odsączyć z zalewy, pokroić na mniejsze kawałki. Pomarańcze, limonkę, liczi i miód gotować na małym ogniu do zredukowania płynu o 1/3. Do schłodzonego ciasta naleśnikowego dodać Kwas Chlebowy tyle, żeby uzyskać konsystencję śmietanki. Usmażyć cienkie naleśniki. Z ugotowanych cytrusów usunąć kawałki limonki, pozostałą masę zmiksować blenderem. Ser wymieszać ze skórką pomarańczy, ekstraktem wanilii i niewielką ilością cukru lub syropu z agawy. Każdy naleśnik złożyć na pół, napełnić serem, polać musem cytrusowym i posypać pestkami granatu
SzczyptaSmaQmasła - po 1 łyżeczce tymianku oraz bazylii - sól i pieprz do smaku - opcjonalnie kilka plasterków żółtego sera Do przygotowania sosu czosnkowego potrzebujemy: - 1 mały jogurt grecki - 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę - szczyptę soli i pieprzu do smaku 1. Na początku przygotowujemy naleśniki, wg przepisu, który znajdziecie tutaj . 2. Pieczarki dokładnie płuczemy, osuszamy, pozbywamy się ogonków i kroimy(...)miękkie (ok. 10-15 min). 5. Farsz przyprawiamy i odstawiamy do przestygnięcia. W tym czasie przygotowujemy sos mieszając wszystkie składniki. 6. Na gotowym naleśniku układamy plasterek sera oraz porcję farszu i zawijamy jak krokiety. 7. Faszerowane naleśniki układamy w naczyniu żaroodpornym, które wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na kilka minut, aby roztopił się ser. SMACZNEGO
Bez Cebulismażymy naleśniki. Jeśli nam przywierają, użyjmy do smażenia oleju, wlewając kilka kropel bezpośrednio na patelnię przed każdorazowym nalaniem ciasta. 2. Ser rozgniatamy widelcem. Dodajemy żółtko, śmietankę, cukier oraz syrop. Całość dobrze mieszamy. Usmażone naleśniki smarujemy(...)przez środek serkiem i zwijamy na kształt krokieta. Smażymy raz jeszcze do chrupiącej skórki na rozgrzanym oleju. Podajemy na ciepło, posypane cukrem pudrem lub startą czekoladą. Naleśniki najlepiej smarować serem jak są jeszcze ciepłe. Najlepiej się wtedy zwijają. Efekt końcowy
Kuchnia w czekoladzienadzieniem, a dzisiejszy jest naprawdę bogaty, bo z jogurtem greckim i cytrusami, które uwielbiam. Do tego znany Wam już koktajl marchewkowy i jest obiad na środę gotowy. Naleśniki z serem, jogurtem greckim i cytrusami Składniki: 500 ml mleka 1 jajko mąka łyżka oleju kostka półtłustego twarogu cukier z prawdziwą wanilią masło do podsmażenia naleśników 400 g jogurtu
Moja smaczna kuchniaNaleśniki z serem to smak mojego dzieciństwa. Uwielbiam ten waniliowy farsz. Tym razem urozmaiciłam je truskawkami i utartą czekoladą. Składniki Ciasto naleśnikowe 2 jajka 1,5 szkl mąki 1,5 szkl mleka szczypta soli 1/2 łyżeczki cukru Farsz 200 g sera półtłustego … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyLubicie jeść pierogi ruskie, ale nie lubicie ich lepić? To przepis dla Was! Pyszny farsz z ziemniaków, cebulki i sera zawijany w… naleśniki. Robi się zdecydowanie szybciej aniżeli pierogi, a smak równie fantastyczny! Ilość porcji: 4 Czas przygotowania: 30 minut Składniki: Na naleśniki: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki pełnoziarnistej (można dodać drugą szklankę zwykłej mąki(...)zbyt gęste dolewamy nieco mleka lub wody, a jeśli zbyt rzadkie podsypujemy mąką. Na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu smażymy naleśniki. Nam wyszło 8 naleśników. Ugotowane ziemniaki wraz z podsmażoną cebulką i serem mielimy w maszynce do mięsa. Podczas mielenia doprawiamy solą (niewiele jeśli ziemniaki już były solone) oraz pieprzem. Jeśli nie posiadamy maszynki do mięsa farsz można
Kolizje SmakówNaleśniki ruskie, krokiety ruskie – naleśniki z nadzieniem z białego sera z kartoflami i cebulką. Można je po zawinięciu po prostu podsmażyć na maśle, lub zanurzyć w cieście naleśnikowym i podsmażyć. naleśniki : 400 g mąki pszennej, sól, 4 jajka, 500 – 600 ml mleka, 4 łyżki stopionego masła, farsz : 750 g ziemniaków (obiadowych Typ B), 250 g białego sera(...)Odlać wodę i odparować. Lekko przestudzić i przecisnąć przez praskę do ziemniaków. Ser zemleć. Cebulę posiekać i poddusić na oleju. Ziemniaki, ser i cebulę wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Na naleśniku układać trochę farszu, zwijać. Możemy naleśniki maczać w cieście naleśnikowym (w tym celu dorobić trochę ciasta naleśnikowego z 1/4 porcji). Naleśniki podsmażyć na maśle, a następnie
królestwo garówDomowy twaróg czyli jak wyprodukować własny serek kiedy w sklepie go nie ma. Kto nie lubi naleśników z serem lub po prostu białego serka na kanapce ze świeżym pomidorkiem? a może sernik? To chyba jedna z tych rzeczy za którymi tęsknie mieszkając za granicą i zmagając się z brakiem białego sera w sklepie. Na szczęście i temu można zaradzić
Mohiellawylewamy małe ilości ciasta na patelnie i smażymy z obu stron na niewielkiej ilości tłuszczu. Z podanych składników powinno wyjść 5 naleśników. Gdy już mamy naleśniki, nadziewamy je parówką i żółtym serem, tak z jeden dwa plastry (albo dajemy trochę startego, ale komu by się chciało trzeć). Zawijamy naleśniki jak rolady. Tak przygotowane obtaczamy najpierw w roztrzepanym(...)jajku, a następnie w bułce tartej i kładziemy na rozgrzaną patelnie. Często obracamy żeby się nie przypaliło. Naleśnik jest gotowy gdy jest złoty z każdej strony. Naleśniki z parówkami i żółtym serem są naprawdę pysznym i sycącym jedzeniem. Najtrudniejszą częścią wykonania jest usmażenie naleśników i pierwszych kilka może się nie udać, potem jednak nabiera się wprawy i wszystko
Tanie przepisy studenckieChyba każdy lubi naleśniki. Każdy z nas ma swoje ulubione i ulubione dodatki do nich. Moje ulubione to naleśniki z serem…:) Ale właściwie lubię je i na słodko i na wytrawnie. Ponieważ zostało mi kilka słodkich ziemniaków po przygotowaniu bułeczek z batatami to postanowiłam je wykorzystać do przygotowania naleśników z batatów, który przepis znalazłam
UgotujmyTo.pl