Dziś zdradzę Wam, co najchętniej jem na kolację! Uwielbiam, po prostu uwielbiam omlet w tej wersji! Tak, tak, wiem, że omlety to bardziej na śniadanie
Kulinarne InspiracjeDynia kusi pięknym kształtnym wyglądem i kolorem, nie wyobrażam sobie nie zabrać jej ze sobą do domu Tak też się stało dziś, postanowiłam z niej zrobić
Zasmakuj KuchniPrzyznam, że do dziś często robię tosty w jajku i nawet specjalnie kupuję do tego chleb. Przerabiałam już wiele wersji: smażone, pieczone, z serem, z przyprawami
Di gotujeWidząc ten przepis na blogu Grażyny nie mogłam go nie wypróbować. Nigdy, przenigdy nie jadłam placuszków w tak orzeźwiającej wersji szczególnie trafionej na letnie gorące dni
Kuchenne aromatyNa hasło "racuszki" uśmiech natychmiast pojawia się na twarzy, a w żołądku czuję głodowe skurcze;) A gdy dodam, że są to racuchy z rabarbarem, jestem gotowa
Obiad gotowyPlacki z twarogu z dodatkiem kukurydzy pachnące delikatnie cynamonem i wanilią. Pyszne, kształtne, delikatne w smaku, gorące, posypane cukrem pudrem lub nie. Idealne o każdej porze
Zasmakuj KuchniNaleśniki owsiane, z TEGO przepisu są najpopularniejsze na moim blogu! Cieszę się, że tak chętnie wracacie do tej receptury, ja także w dalszym ciągu uwielbiam ten
Zdrowie na języku :PSłodki sok z dodatkiem ananasa, jest jednym z ulubionych, mojego dziecka. Aby było ciekawiej dodaję do niego różne zioła, a żeby było bardziej orzeźwiająco, dodaję ogórka
Mienta blogNaleśniki mają coś takiego w sobie, że ze wszystkim są smaczne. Lubię je na słodko i na słono, smakują mi nawet z serem, chociaż normalnie za
karmelowySprawdzony, rodzinny przepis - czyli siła tradycji! Naleśniki nauczyłam się smażyć od Rodzicielki dawno, dawno temu. Swoją przygodę naleśnikową zaczynałam od tradycyjnego, rodzinnego przepisu , którego efektami zajadałam
Grunt to przepis!Cieniutkie naleśniki z aromatem cytryny i przyjemnymi dla oka nasionkami niebieskiego maku, wypełnione puszystym serkiem z bitą śmietaną będą doskonałym deserem, ale również słodką wersją drugiego
Słodki KompromisDziś przyszedł czas na naleśniki Niby prosta rzecz a często zdarza Nam się zrobić za grube, albo ciasto wyjdzie nie takie. Ten przepis znalazłam kiedyś w
Ptasia KuchniaDzisiaj zapraszam na nieco odmienną wersję naleśników :) Same naleśniki są dla mnie daniem, które należą do listy moich ulubionych potraw:) Jako, że ostatnimi
My simple kitchenBułeczki robi się dość sprawnie ale trzeba na ich wykonanie zarezerwować około 2 godzin. Zerknijcie na listę składników i upieczmy coś pysznego! SKŁADNIKI: PIECZONA DYNIA: - 3 ósemki dyni - masło + olej kokosowy - cynamon - miód Dynię nasmaruj tłuszczem, obsyp przyprawą i wstaw do pieca na 25 min, temp. 180 stopni C. Po upieczeniu miąższ oddziel od skórki i przełóż do miseczki. CIASTO(...)polukrować i np. obsypać posiekanymi orzechami. Jeśli zostało Ci masy z pieczonej dyni, to nic straconego to nic innego jak masło z dyni pieczonej! Wręcz idealne do gofrów, bułek, naleśników lub na kromkę chleba! Smacznego
SMYKWKUCHNIniej sporządzonych. Wykorzystuje się ją do przygotowania prażuchy (charakterystycznej potrawy z terenów Lubelszczyzny), zup (ukraińska sołomacha ), wyrobu makaronów (np. włoskie bigoli i pizzoccheri , japoński soba ), rozmaitych klusek, omletów, naleśników oraz znanych z kuchni rosyjskiej blinów. Z mąki gryczanej wypieka się także ciasta (w tym np. tarty), chleby i inne pieczywa. Chleby typu „tatarczuch” znajdują się na liście polskich produktów(...)roztopioną słoniną lub masłem. Bezglutenowy chleb gryczany Przepis 100g mąka gryczana 25g skrobia ziemniaczana 2 łyżki siemię lniane 1/2 łyżeczki soli 120ml wody 2 łyżeczki cukru 10g świeżych drożdży olej do wysmarowania Foremka o wymiarach 10cm x 24cm. Kruszę drożdże, dodaję cukier i wlewam letnią wodę o temp niższej niż 40*C (ja robię próbę palca – zanurzam opuszek palca
SmartBake.pl