Wiosenne naleśniki z serem i warzywami, wytrawne, najlepsze. Uwielbiam nowalijki, a twaróg z rzodkiewką, ogórkiem i śmietaną najbardziej. Taki zdrowy farsz z nowalijek włożyłam do naleśników
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPierogi ruskie to jedno z ulubionych dań mojej rodziny. Każda ich ilość znika u nas w oka mgnieniu. W trakcie lepienia pierogów zawsze stwierdzam, że będziemy
Smakowity Blog KulinarnyLubię leniwie zaczynającą się niedzielę. Ten dzień tygodnia jest dla mnie pracowity, sporo czasu spędzam w kuchni, aby przygotować dla moich chłopaków coś pysznego. Jednak od
W mojej kuchniBardzo lubię placki ziemniaczane, jednak nie zawsze mam chęć na stanie przy patelni i smażenie, dlatego wtedy piekę je w piekarniku- dużo prościej i szybciej :) Fakt
Kraina Miodem Płynącadrobno. Wrzucić na wrzątek i sparzyć przez ok. 2-3 minuty. Dobrze odcedzić i odstawić do ostygnięcia. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, a potem zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać do jarmużu. W misce wymieszać mąkę z solą. Stopniowo dolewać do mąki gorącą wodę i najpierw mieszać łyżką, a potem wyrabiać ręką na gładkie i elastyczne ciasto. Odstawić pod przykryciem(...)zimną przegotowaną lub przefiltrowaną wodą. Przełożyć na talerz, by ostygły, a potem na kolejny talerz, dbając o to, by się nie zdeformowały. Podawać np. z zeszkloną cebulą. ------- Podobne: Naleśniki z jarmużem i makrelą Samosy warzywne Pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem
Weekendy w domu i ogrodziePlacek po zbójnicku to pyszne i sycące danie (z typu jesienno-zimowych). Zestawienie ulubionych chyba przez wszystkich placków ziemniaczanych z warzywno-paprykowym sosem genialnie się komponuje
Walijskie PichceniePlacuszki z ricottą i truskawkami to moje popisowe danie na szybkie i smaczne śniadanie. Placuszki są puszyste i delikatne w smaku. Sprawdźcie przepis, zaskoczcie swoją drugą
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Klasyczne spaghetti bolognese z mięsem mielonym można dopełnić papryką czerwona, która nada daniu głębi. Ponadto papryka ma dwa razy więcej witaminy C niż sama cytryna. Prócz
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Nie wiem kiedy minął kwiecień, co prawda do jego zakończenia jeszcze kilka dni, ale już czuć maj. A do tego dzisiaj sobota, a jak sobota to
Gotowanie z pasjąNie wiem kiedy minął kwiecień, co prawda do jego zakończenia jeszcze kilka dni, ale już czuć maj. A do tego dzisiaj sobota, a jak sobota to
Gotowanie z pasjąPyszne, proste, mimo, że smażone to zdecydowanie bardziej lżejsze niż te tradycyjne - ziemniaczane. Delikatne w smaku, dlatego super smakowały podane z dipem czosnkowym i
Walijskie PichcenieWytrawna wersja pomysłu na wykorzystanie pozostałości ziemniaków purée. Na czas i godzinę desperacji, kiedy w lodówce zabraknie twarogu i równie szybka wersja na słodko, kopytkowate
Lejdi of the houseNaleśniki w eleganckiej odsłonie – otulone sosem pomarańczowym i podpalane przed podaniem. Ich historia sięga końca XIX wieku, kiedy to młody pomocnik kucharza w Hotel de Paris
Obiad gotowy½ kg mąki pszennej, 50 g świeżych drożdży, szczypta soli, 2 łyżki cukru, 1,5 szklanki letniego mleka, 1 jajko, 1 szklanka jagód. Moją dzisiejszą propozycją na
Świat Domowej KuchniSpring rolls czyli inaczej sajgonka.Rodzaj krokietu chińskiego. Można potraktować je jako sałatkę owiniętą w papier ryżowy. Nadzienie zależy od Waszych gustów i smaków. Składniki można
potrawyregionalne