naleśniki z olejem - 4909 przepisów (strona:120/328)

Racuchy na maślance bez drożdży 10313

takie przepisy na placki i placuszki, to polecam również wykorzystać moje inne przepisy: Placki z jabłkami wg przepisu mojej Babci , Placki z serka homogenizowanego, Jabłka w cieście naleśnikowym oraz Naleśniki budyniowe . @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px;} } @media(max-width:400px) { .ads-right {margin:10px;clear:both;float:none;width:100%;text-align(...)drożdży – Składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej tortowej – 250g 2 łyżki cukru szczypta soli 1 szklanka maślanki naturalnej – 250ml pół łyżeczki sody oczyszczonej 2 jajka olej do głębokiego smażenia: u mnie na patelnię o średnicy 28cm zeszło ok 250ml oleju (powinno być go na ok. 1 cm wysokości) Szklanka o pojemność 250 ml. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Racuchy

Kulinarne Przeboje
Pomarańczowe naleśniki owsiane (bezglutenowe) 82

ciasto wyszło za delikatne i źle się smażyło) 2 jajka olej kokosowy do natłuszczania patelni Wszystkie składniki miksujemy na gładkie ciasto. Początkowo dodałam za mało mąki i ciasto było za delikatne i rozrywało się podczas przerzucania na drugą stronę przy smażeniu. W takiej sytuacji dodałam odrobinę więcej mąki i naleśniki jak widać usmażyły się idealnie :) Na lekko natłuszczonej patelni

Mienta blog
Pumpkin power 108

łyżeczki imbiru szczypta soli 300ml mleka 1 szklanka miąższu z dyni 1 jajko 1 łyżka oleju 1 łyżka octu (ja użyłam winnego) W jednej misce wymieszać mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cynamon, imbir i sól, w drugiej misce zmiksować mleko, dynię, jajko, olej i ocet. Następnie do mokrych składników wsypać po łyżce suche, ciągle dokładnie mieszając. Smażyć(...)używam teflonowej, więc nie wlewam w ogóle tłuszczu. Można smażyć typowe pancakes na samym środku patelni, mój M. (specjalista od smażenia) rozlewał je na całą patelnię, alla zwykłe naleśniki. Podawać posypane cukrem pudrem. Smacznego!  Dzisiejszy przepis sponsorował Festiwal Dyni, tak trochę przed czasem, ale żal mi było tak długo przetrzymywać przepis. Przy czym solennie obiecuję

Przepysznik - BLW i nie tylko
Naleśnik dyniowo- owsiany (fit) 117

miałam dziś pomysłu na śniadanie, ale został mi mały kawałek pieczonej dyni, który chciałam wykorzystać i tak powstał pyszny i dietetyczny naleśnik dyniowo- owsiany. Jeden taki naleśnik bez dodatków ma 174kcal (B/T/W- 10.74/8.13/16.58). Swoją porcję zrobiłam z pomidorkami koktajlowymi, łososiem wędzonym, serem płatek i sałatą rzymską. Wyszło pysznie i pewnie jeszcze nie jeden raz wrócę do tego przepisu Składniki(...)przyprawami, dodać otręby, wymieszać dokładnie i odstawić na 5 minut. Mocno rozgrzać nieprzywierającą patelnie, posmarować olejem, wyłożyć mieszankę dyniową i rozprowadzić łyżką po całej powierzchni patelni. Smażyć pod pokrywką z dziurką na średnim ogniu. Kiedy wierzch dość mocno się zetnie, na jedną połowę naleśnika wyłożyć ulubione dodatki i przykryć drugą połową. Gotowy naleśnik delikatnie zsunąć na talerz. Smacznego Artykuł Naleśnik

Smaki Armine
Naleśniki mięciutkie i puszyste 60118

tego przepisu uzyskamy właśnie takie naleśniki :) Składniki: (na ok. 12 naleśników) -4 jajka -4 łyżki cukru -600 ml mleka -4 łyżki gęstej śmietany -2 łyżeczki proszku do pieczenia -260 g mąki pszennej -cukier puder do posypania -waniliowy serek homogenizowany (lub dowolny dżem, konfitura) -olej do smażenia Wykonanie: Jajka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy śmietanę, bardzo dokładnie(...)miksujemy na gładkie ciasto i odstawiamy na 10-15 minut. Po upływie tego czasu, smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu z obu stron na złoty lub lekko brązowy kolor. Gotowe naleśniki smarujemy serkiem lub dżemem i dowolnie zawijamy :) Smacznego

KasiekGotuje
PIWNE NALEŚNIKI 92

łyżeczka soku z cytryny  szczypta kardamonu olej do smażenia A jak to zrobić: Mleko i piwo wlać do miski, dodać sól, cukier i jajko dobrze wymieszać. Stopniowo dosypywać mąkę i mieszać, aby nie potworzyły się grudki (na gładką masę). Tak przygotowane ciasto, odstawić na 15 minut, aby odpoczęło. Naleśniki smażyć na delikatnie natłuszczonej i mocno rozgrzanej patelni

Kuchnia w opałach
Bliny z mąki gryczanej 69

spożywczą i odstawić na całą noc lub na co najmniej 8 godzin. Po czasie wyrastania, rozgrzać olej na patelni . Nakładać  2 łyżki ciasta, powstanie placuszek.  Bliny powinny mieć średnicę około 10 cm. Smażyć z dwóch stron, tak jak naleśniki. Smacznego ! Notes Dodatkowo będziemy potrzebować; wędzonego łososia, cytrynę, koperek, kwaśną śmietanę. Artykuł Bliny z mąki gryczanej pochodzi

SprawdzonaKuchnia.pl
Ciasto leśny mech 97

słodko ze szpinakiem: zielone ciasto szpinakowe z kremem truskawkowym   zielona babka piaskowa z lukrem   szpinakowe naleśniki   Ciasto leśny mech Proporcje na formę o średnicy 23 cm Czas przygotowania: Składniki Ciasto: 3 jajka 3/4 szklanki drobnego cukru 3/4 oleju 1 opakowanie mrożonego szpinaku 400 g 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia otarta skórka

Kulinarne przygody Gatity
NAJLEPSZE BEZGLUTENOWE GOFRY Z BANANAMI W KARMELU 146

już kiedyś Wam pisałam. Mąka bezglutenowa Mehl Farine Schär to uniwersalny mix przeznaczony w szczególności do naleśników, gofrów czy też domowych makaronów. Spróbujcie! SKŁADNIKI: * mąka bezglutenowa Mehl Farine Schär – 280 g * jajko – 3 szt * mleko – ok. 350 ml * olej rzepakowy – 70 g * proszek do pieczenia b.g – 2 łyżeczki * cukier -1 łyżka * sól

Ostra na Słodko
Racuchy na maślance bez drożdży 325

Racuchy na maślance bez drożdży – są baaardzo puszyste i pyszne! Idealnie smakują posypane cukrem pudrem lub podane z ulubioną konfiturą. Do ich wykonania nie potrzebujemy

Kulinarne Przeboje
Deadpool i Chimichanga 168

ciasto i smażymy na patelni cienkie naleśniki. Jabłka obieramy, kroimy w kostkę i smażymy na patelni. Dodajemy czerwonej fasoli oraz chilli wedle uznania i mieszamy. Nakładamy nasz farsz na środek naleśnika, zawijamy dwa końce żeby nam się nie wysypał i prostopadle do tego zawijamy ja w rulony. Tak przygotowane burrito smażymy na oleju. najlepiej na głębokim

Kryzysowa Książka Kucharska
Korzenne placki na mące orkiszowej 154

rozgrzanej (małej) patelni bez tłuszczu. Jeśli Wasza patelnia nie nadaje się do smażenia beztłuszczowego skropcie ją delikatnie olejem przed smażeniem. Na patelnię wylewamy ciasto (około 3-4 łyżki) i rozprowadzamy je delikatnym ruchem po patelni tworząc a la małe naleśniki (wielkości średniego talerzyka). Można również upiec placki mniejszej wielkości. Uwaga: przed wlaniem na patelnię nowej porcji ciasta masę warto

Słodkie okruszki
Pasta z czerwonej soczewicy z suszonymi pomidorami 166

już gotowa, dodajemy do niej przeciśnięty przez praskę czosnek (lub posiekany drobno), koncentrat, suszone pomidory (również drobno pokrojone), olej, papryczkę, sól, pieprz i zioła. Wszystko blendujemy na gładką masę i odstawiamy do przestygnięcia. Pasta już jest gotowa :) Idealna do kanapek, naleśników, mięs i zarazem bardzo prosta w przygotowaniu. Polecam

Jedzeniomania
Naleśniki – przepis podstawowy 144

dżemem czy serem osłodzonym miodem, jak również na słono i ostro. W zasadzie naleśniki można jeść ze wszystkim co tylko lubimy. Składniki na około 8 dużych naleśników: 1,5 szklanki mąki 2,5 szklanki mleka 2 łyżki oliwy 2 jajka szczypta soli szczypta cukru Wykonanie: Mąkę przesiać przez sito, dodać resztę składników i dokładnie zmiksować żeby nie było(...)mąki. Na patelni ciasto powinno być rozprowadzone cienką warstwą. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Prawdopodobnie pierwszy naleśnik nie wyjdzie, więc nie należy się tym przejmować. Przed wylaniem kolejnej porcji ciasta na patelnię można ją natrzeć papierowym ręcznikiem nasączonym olejem

Mama Gotuje