Dzisiaj będzie na słodko.Zrobiłam naleśniki w paski na mleku kokosowym i z dodatkiem mąki z amarantusa .Nadzienie to jogurt naturalny z czekoladą i bananami.Są bardzo smaczne,zapraszam. Składniki: mleko kokosowe 1 szk mąka z amarantusa 0,5 szk mąka pszenna 1 szk jajka 2 szt kakao gorzkie(...)łyżeczki jogurt naturalny 200 ml czekolada mleczna 20 g banany 2 szt olej do smażenia Przygotowanie: Mleko kokosowe, mąkę pszenną,mąkę z amarantusa i jajko zmiksować na jednolite ciasto. Odlać pół szklanki dodać kakao i dokładnie zmiksować.Na patelnię nalać łyżeczkę oleju i podgrzać.Zdjąć patelnię z ognia i za pomocą dekoratora cukierniczego zrobić cienkie paski z ciasta
Ala piecze i gotujemleka 1/2 szklanki gazowanej wody mineralnej 2 jajka szczypta soli 2 łyżki oleju nadzienie 300 g białego sera 2 duże dojrzałe banany 3-4 łyżki cukru waniliowego 2 łyżki jogurtu naturalnego Składniki: Wszystkie składniki na ciasto zmiksować na gładka masę. Na mocno rozgrzanej patelni smażymy naleśniki z dwóch stron na złoty kolor. Ser, banany oraz cukier zmiksować, dodać
magiczna kuchnia Kasijest prosty w wykonaniu. Całe danie jest trochę czasochłonne, a zwłaszcza smażenie naleśników. Ale smak wart jest zachodu😊 Składniki: 1 opakowanie mrożonego szpinaku - ja najchętniej używam całych liści 1 niewielka cebulka 1 kulka mozarelli 1 średni pomidor 1 ząbek czosnku 2 łyżki oleju sól, pieprz Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić cebulkę posiekaną w piórka i zeszklić(...)pomidor jest mocno dojrzały może to być większa kostka. Całość smażyć do odparowania wody. Następnie dodać mozarellę pokrojoną w kostkę. Całość wymieszać i smażyć do momentu odparowania wody. Faszerować naleśniki. Podawać z dipem czosnkowo-chrzanowym . Smacznego
Ze smakiem bez glutenuWszystkie składniki dokładnie zmiksować. Jeśli używamy foremek silikonowych ich brzegi należy posmarować olejem lub masłem, aby ciasto nie przykleiło się. Foremki kładziemy na patelni (jeśli nie jest teflonowa to należy smażyć na dowolnym tłuszczu) wylewamy ciasto, aż do ich brzegów i wyrównujemy. Zmniejszamy ognień i smażymy. Gdy naleśnik zacznie się przypiekać przewracamy go na drugą stronę. Można także usmażyć zwykłe
Chocolate Muffin Bloggorącego mleka 1 łyżeczki soli 2 łyżki stołowe masła 2 jajka 1 łyżka olej lub masło klarowane do smażenia Przygotowanie Wszystkie składniki wyrabiamy i odstawiamy do wyrośnięcia na około 20 min. Smażymy na prawie suchej patelni, zwilżonej tłuszczem tak jak naleśniki nakładając porcje łyżką. Tuoresuolattu lohi - łosoś lub sieja marynowane w soli morskiej Składniki - na każdy kg ryby(...)całej długości. Tak przygotowany filet przechowujemy w lodówce przez minimum 24 godziny. Podajemy pokrojony w cieniutkie plastry z dodatkiem dressingu musztardowo – koperkowego. Dressing musztardowo – koperkowy 50 ml oleju sałatkowego 1 dl musztardy Dijon 1 dl musztardy ziarnistej 1 dl octu winnego 100 g cukru lub miodu 4 łyżki pokrojonego kopru (średni pęczek) sól morska i pieprz do smaku Przygotowanie Olej
Kulinaria - potrawy z różnych stron światatętniczego krwi, dzięki dużej ilości potasu, magnezu i wapnia. Z przepisu wychodzi ok. 6-7 naleśników. Składniki na ciasto naleśnikowe: - 130g mąki owsianej (lub płatków owsianych zmielonych na mąkę) - 125ml mleka - 125ml wody - 70g szpinaku baby - 2 jajka - 1 łyżka sezamu *opcjonalnie: olej do smażenia (najlepiej bez jego użycia - jeśli mamy dobrą patelnię, ewentualnie rozprowadzamy za pomocą gazika) Dodatkowo(...)uzyskania jednolitej masy bez grudek (szpinak powinien być całkowicie rozdrobniony). Natłuszczamy (lub nie) patelnię, ciasto wylewamy na nią za pomocą chochli i smażymy na dość dużym ogniu. Gdy naleśnik będzie nam ładnie odchodził od patelni, przerzucamy go na drugą stronę i smażymy tylko chwilkę. Faszerujemy masą twarogowo-jogurtową, posypujemy ziarnami granatu, zawijamy w rulonik lub składamy w trójkąty - jak wolimy
Be Fit Be Strongmoże się zmienić. Ciasto powinno mieć konsystencję ciut gęstszą niż ciasto na naleśniki. W razie potrzeby można dodać więcej maślanki/mleka. Obieramy banana, kroimy w kostkę i dodajemy do masy. Krótko mieszamy. Placuszki smażymy z obu stron na niewielkim ogniu, na patelni z niewielką ilością oleju. Jedna łyżka masy = 1 placuszek. Podajemy oprószone cukrem pudrem lub z innymi ulubionymi
Słodkie okruszkiBardzo słodkie naleśniki na życzenie mojej Córeczki. Uwielbia naleśniki pod każdą postacią. Te wyszły rewelacyjne, bardzo czekoladowe z posmakiem orzechów. Owoce jeszcze bardziej wzbogaciły i urozmaiciły smak! 1 szklanka mąki pszennej 1,5 szklanki mleka 2 jajka 1 łyżeczka kakao 1 łyżka cukru trzcinowego Olej do smażenia 50 g mlecznej czekolady Kilka łyżek masła orzechowego 1 łyżeczka śmietanki
VioletoweKucharzenieulubione i zdecydowanie najlepsze naleśniki z mięsem gotowanym , warzywami i kapustą kiszoną. Wbrew pozorom zrobienie tych naleśników jest niezwykle proste. Są super i na obiad i na kolację! Bardzo lubię podpiec je lekko na patelni z odrobiną oleju. Ciasto naleśnikowe robi się wtedy przyjemnie chrupiące. Do tego jeszcze odrobina cebulki podsmażonej na rumiano i mamy bardzo domowy
AniaGotuje.plbyć czerwona ) 20 dag.serc wieprzowych lub z kurczaka ( wersja bardziej dietetyczna ) 2 łyżki oleju kokosowego 1 czerwona cebula 10 dag.startego żółtego sera 2 ząbki czosnku sól i pieprz przyprawa meksykańska Szczypiorek **************************************** 1 . Ciasto na naleśniki zmiksować i odstawić na 15 minut.Smażyć na złoty kolor z obu stron. 2 . Przygotować farsz.Fasolę odsączyć ,opłukać wodą i osuszyć
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiSkładniki: naleśniki: mąka mleko 1 jajko 1 łyżeczka soli 1 łyżka oleju ok. 3/4 kg parówek (14-16 szt.) 15 dkg sera żółtego 1 puszka
czarrna od kuchnitypowa dla naleśniki - w razie potrzeby dodajemy mleko lub mąkę. Smażymy na rumiany kolor. Farsz: Pieczarki obieramy i kroimy w plastry. Cebulę kroimy w kostkę. Wszystko podsmażamy i doprawiamy solą z pieprzem do smaku. Na naleśnika nakładamy farsz. Skladamy po zewnętrznych stronach, a następnie w rulon. Obtaczamy w jajku i bułce. Smażymy chwilę na mocno rozgrzanym oleju na rumiany
Lena Gotujemiksujemy z jajkiem. Dodajemy do porów i cebuli. Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy łyżką. Na patelnię delikatnie posmarowanej olejem (tylko przed pierwszymi plackami) nakładamy po porcji masy. Smażymy z obu stron na brązowo. Swoje placki smażyłam na patelni do naleśników. I gotowe! :) Przygotowując placki korzystałam z przepisu ze strony www.pobitegary.com
Czerwona PorzeczkaSKŁADNIKI: 1.5 szklanki wody mineralnej lekko gazowanej 1. 5 szklanki mleka 2 łyżki oleju np. Kokosowego 2 łyżki cukru np. Kokosowego Szczypta soli 2 jajka 2
Gotowanie PatkiSkładniki: tortilla 1 opakowanie, fasola Jaś 25 dag, olej rzepakowy 1/4 szklanki, łopatka bez kości 20 dag, kiełbasa śląska 2 sztuki, cebula 1 sztuka, ząbki czosnku
W Mojej Kuchni Lubię