Mimozami jesień się zaczyna, Złotawa, krucha i miła. Moja jesień zaczyna się nostalgiczą kasztnawą tartą. Jadalne kasztany pojawią się za parę tygodni, ja użyłam lepiej pasującą
Mia Cucina SofietaSamo zdrowie i trochę lata zimą :) Dostaliśmy dwie skrzynki jabłek, prawdziwych, dojrzałych, soczystych, słodkich i kwaśnych :) Jak zjadłem pierwsze jabłko, to już wiedziałem, że można z nich zrobić mus bez dodatków. Takie jabłka to skarb, ponieważ wystarczy je tylko dobrze umyć, wytrzeć do sucha, pokroić... no i już wkładamy do garnków, oczywiście bez gniazdek nasiennych. Podgrzewamy(...)ustawiamy zakrętką do dołu. Tak przygotowane zostawiamy do całkowitego wystygnięcia :) Opisujemy i do spiżarni lub w ciemne chłodne miejsce :) Korzystamy cały rok, bo to doskonały dodatek do ciast, naleśników i deserów :) Smacznego
chleba naszegoPlacki warzywne to świetny sposób na przemycenie sporej ilości warzyw do posiłku. Jeśli zrezygnujemy z ich smażenia, a zamiast tego upieczemy je w piekarniku, będzie to
HealthyCreationsDziś mam dla Was kolejne fantastyczne, orzeźwiające ciasto cytrynowe! ( Bo że ciasta cytrynowe lubicie, to ja doskonale wiem, bo każdego dnia przysyłacie mi zdjęcia upieczonego przez
Ostra na SłodkoSzybki, tani i prosty przepis. Wychodzą genialne - mięciutkie i delikatne w smaku. Dzieci je uwielbiają! Wystarczy tylko 4 podstawowe składniki i 15 minut czasu, by przygotować pyszne śniadanie na słodko. Takie placuszki świetnie się też sprawdzą na podwieczorek, deser lub do lunchboxa. Dobrze smakują zarówmo na ciepło, jak i na zimno. Mimo że są smażone(...)smak, podobny do domowych przetworów. Na pierwszy plan wychodzi gruszka, którą czuć bardzo wyraźnie zaraz po spróbowaniu, a za nią pojawia się delikatna jabłkowa nuta. Doskonały dodatek do placuszków, naleśników, gofrów, owsianek oraz innych deserów i wypieków. Składniki: (około 10-12 szt.) 250 g serka homogenizowanego waniliowego 2 jajka 1/2 szklanka mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta
Kuchnia MagdaLenyOpis Racuchy z jabłkami: Racuchy, kto nie pamięta ich z czasów dzieciństwa, pyszne, słodkie, chrupiące, kojarzą nam się także z jabłkami i ich zapachem. Ponieważ najpyszniejsze racuchy to te z dodatkiem w środku jabłek. Ekspresowe danie, idealne na szybki obiad, a także pożywną kolację. Dziś klasyczny przepis na niezawodne i pachnące racuchy z jabłkami. Ostatnio media jak i różne programy(...)sprawdzone sposoby, by dodać swoim racuchom smaku, takiego „swojego” smaku, jak eksperymentujecie to też chwalcie się, nawet możecie nam foto w komentarzu wysłać. Polecamy również inne nasze przepisy na naleśniki . Składniki: ½ kg. mąki, 2 szklanki mleka, 5 dkg. drożdży, 2 jajka, płaska łyżka cukru, szczypta soli, ok. ½ kg. jabłek, olej do smażenia, Sposób przygotowania: Drożdże dokładnie rozcieramy z cukrem
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnePlacki z płatków owsianych to dobra alternatywa dla tradycyjnych wypieków z białej mąki. Są niesamowicie puszyste i bardzo zdrowe, ponieważ nie zawierają rafinowanego cukru ani oczyszczonej
Poranek na słodkoU mnie zniknęły szybko w ciągu dnia z talerza ;D Jeśli zostały Wam z obiadu ziemniaki możecie zrobić (nie tylko;) kluski śląskie, kopytka, lecz także chrupiące
Zasmakuj KuchniDrożdżówki z serem kocham. Małe, pachnące placuszki, pełne kwaskowatego sera, poprzetykane słodkimi rodzynkami. Drożdżówki z serem kojarzą mi się ze sklepikiem szkolnym i beztroskim dzieciństwem. Drożdżówki z serem są idealne do kawy, mleka czy herbaty i nikt mi nie wmówi, że jest inaczej. Nie jestem miłośnikiem wypieków. Ba! Za karę największą uznaję pieczenie ciast z masą. Jednak przez te wszystkie(...)niepotrzebnej paniki. Nie podam wam ilości drożdżówek, jaka wyjdzie, bo to zależy od tego, jakiej wielkości zrobicie placuszki. Jeśli zostanie wam ser z nadzienia, możecie śmiało wykorzystać go do naleśników. Potrzebujemy: 700 g mąki pszennej (może być ciut więcej, ja zawsze pracuję z całym kilogramem) 1,5 opakowania suszonych drożdży (około 11 g) – do kupienia już w każdym sklepie
ladykitchenDrożdżówki z serem kocham. Małe, pachnące placuszki, pełne kwaskowatego sera, poprzetykane słodkimi rodzynkami. Drożdżówki z serem kojarzą mi się ze sklepikiem szkolnym i beztroskim dzieciństwem. Drożdżówki z serem są idealne do kawy, mleka czy herbaty i nikt mi nie wmówi, że jest inaczej. Nie jestem miłośnikiem wypieków. Ba! Za karę największą uznaję pieczenie ciast z masą. Jednak przez te wszystkie(...)niepotrzebnej paniki. Nie podam wam ilości drożdżówek, jaka wyjdzie, bo to zależy od tego, jakiej wielkości zrobicie placuszki. Jeśli zostanie wam ser z nadzienia, możecie śmiało wykorzystać go do naleśników. Potrzebujemy: 700 g mąki pszennej (może być ciut więcej, ja zawsze pracuję z całym kilogramem) 1,5 opakowania suszonych drożdży (około 11 g) – do kupienia już w każdym sklepie
ladykitchenglutenu, bez cukru i jajek. Jedząc go nikt nie zgadnie z czego jest zrobiony, dopóki mu nie powiesz. Jeśli nie przepadasz za awokado przepis odczaruje Twoją niechęć. Na słodko ten nieciekawy owoc smakuje genialnie. Recepturę znam od dawna, nie mogłam jednak przełamać swojej niechęci, bo bardzo nie lubię tego awokado . W diecie przyspieszającej metabolizm przewija się awocado w wielu(...)SMACZNEGO ! Uwagi: awokado powinno być dojrzałe. Gdy pominiesz dodatek mleka lud dodasz je w niewielkiej ilości otrzymasz smaczną. wegańską "nutellę" do smarowania pieczywa, naleśników
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Jakiś czas temu mając w lodówce nadmiar ugotowanej kaszy jęczmiennej - postanowiłam przygotować z niej pyszne placuszki. I od tamtej pory w moim domu pojawiają się baaardzo
Di gotujeprzez co idealnie nadadzą się dla osób na diecie keto , low carb lub cukrzycowej . Więcej podobnych niskowęglodowanowych słodyczy znajdziecie tutaj . Ciastka te zasmakują szczególnie fanom gorzkiej czekolady i mniej słodkich słodyczy, gorąco polecam! Przepis na ciastka z fasoli Składniki 1,5 szklanki ugotowanej fasoli białej lub czerwonej (260 g) pół szklanki wody (125 ml) 3 duże łyżki masła orzechowego(...)masę. Następnie dodajemy masło orzechowe , kakao , odżywkę białkową lub erytrytol , proszek do pieczenia i zmielone siemię lniane oraz opcjonalnie cynamon . Całość dobrze blendujemy, sprawdzamy czy jest odpowiednio słodkie (po upieczeniu będzie mniej słodkie!) i odstawiamy na 15 min . Gotową masę nakładaj na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, rozsmarowując ją by uformować szerokie i płaskie ciastka . Zachowaj odstępy około
WegePrzepiskrojonych pomidorów (400 g) 1 mała czerwona papryka 1/2 puszki czerwonej fasoli 1 szklanka bulionu 1-2 łyżki oliwy z oliwek 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka słodkiej mielonej papryki 1 łyżeczka oregano 1/3 łyżeczki rozmarynu 1 łyżeczka kminu rzymskiego 1 lub 2 szczypty chili sól Przygotowanie: Pulpeciki: Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, wrzucić posiekaną cebulę(...)minut. Pod koniec dodać odsączoną fasolę i doprawić solą. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Pulpeciki z kaszy gryczanej nadziewane kozim serem w sosie grzybowo-dyniowym → Naleśniki zapiekane po meksykańsku → Chili con carne → Zapiekanka ziemniaczana po meksykańsku
Oryginalny smakNie da się ukryć, że racuchy zostały ze mną na dobre od czasów dzieciństwa. Pulchne, gorące posypane cukrem pudrem, polane miodem lub syropem owocowym. Cudowne Racuchy
Zasmakuj Kuchni