olej lub smalec cukier puder Wykonanie: W misce, za pomocą rózgi kuchennej mieszamy: jajka, cukier, mleko i mąki, aż otrzymamy jednolitą masę. Ciasto ma podobną konsystencję do ciasta na naleśniki, tylko gęściejszą. Jeśli ciasto wyjdzie rzadkie dodajemy więcej mąki. Gotowe ciasto schładzamy w lodówce, ok 1 godz. Olej rozgrzewamy jak na faworki, ok 190ºC. Metalową foremkę do rozetek wkładamy(...)będzie można ściągnąć ciasteczka. Przenosimy foremkę z ciastem do oleju i smażymy. Gdy ciastko się ‘otworzy’ wyciągamy […] Artykuł CIASTECZKA SMAŻONE – ROZETKI pochodzi z serwisu SŁODKI POMYSŁ
Słodki Pomysłchoć dzięki bananom są wystarczająco słodkie bez żadnych dodatków. 1,5 szklanki mąki 1 jajko 0,5 szklanki wody (ok. 125 ml) 4 banany olej do smażenia (opcjonalnie) cukier do posypania Mąkę mieszamy z 1 dużym jajkiem i połową szklanki wody do uzyskania jednolitej masy. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstszą niż na naleśniki. Dodajemy obrane i pokrojone w talarki
Dieta bez mlekaNiesamowicie proste i smaczne naleśniki z dodatkiem śmietany. Smakują cudownie również na zimno. Można je śmiało zwinąć w rulonik i kroić w mniejsze kawałki. Następnie dodać do deseru owocowego z bitą śmietaną - pycha :-) - nie łamią się i nie kruszą - bez użycia wagi i miarek - wystarczy zmiksować razem wszystkie składniki - idealne na słodko z ulubionymi dodatkami
AniaGotuje.plHiszpańska galaretka z pigwy przepis na dulce de membrillo. Hiszpańska galaretka z pigwy to słodka pasta często określana też jako serek pigwowy. Zazwyczaj podawana
Cztery FajeryIndiańska lemoniada przepis na orzeźwiającą sumakadę Indiańska lemoniada znana też jako sumakada gasi pragnienie z siłą wodospadu. Kwaskowo - słodki, orzeźwiający napój, to najlepsze co możesz przygotować
Cztery FajeryJak wiecie bardzo lubię wszelkiego rodzaju kasze – gryczaną , jęczmienną , mannę i jaglaną.To właśnie o jaglanej będzie dziś mowa.Robiłam już gołąbki z jej dodatkiem , racuszki
Ostra na Słodkojednak nachodzi mnie chętka na coś bardziej wymagającego.Tym razem motywatorem stał się dżem - siedział sobie w lodówce i czekał, co z nim zrobię. Były tosty z dżemem, i naleśniki (o mamuniu, ależ były boskie! C. jest niekwestionowanym mistrzem w tej dziedzinie), ale jakby go nie ubywało... Co, nie powiem, w gruncie rzeczy jest zaletą. W końcu przed oczami(...)cytrynowej dałam truskawkową, która nadała jej uroczo różowy odcień, i od siebie dodałam dżem. I muszę przyznać, że to był strzał w dziesiątkę - ciasteczka dosłownie rozpływały się w ustach, słodki krem i lekko kwaskowy dżem cudownie ze sobą współgrały. Ogromna porcja zniknęła błyskawicznie - sama byłam w szoku. Wyciskałam malutkie gwiazdki - wyszło mi ich ponad dziewięćdziesiąt. Posklejane dżemem i kremem
Pożeraczka, czyli raz adobrzeHerbata ze świeżej mięty najlepsza herbata miętowa na lato. Herbata ze świeżej mięty z cytryną i miodem smakuje równie magicznie, jak wygląda. Słodko - kwaskowy napój
Cztery FajeryPlacki z warzyw, które przygotujecie przez cały rok, z łatwo dostępnych składników. To sprawdzony przepis, świetny pomysł na przystawkę lub kompletny obiad. Placki polecam z sosem
Zasmakuj Kuchninaszych upodobań - jeżeli wolimy bardziej słodkie dodajemy więcej czekolady mlecznej, a mniej gorzkiej i na odwrót...jeśli wolimy bardziej wytrawne - mniej czekolady mlecznej, a więcej gorzkiej. Smakują fantastycznie i można wyjadać je prosto ze słoiczka 😉 Jest to zdrowsza wersja kremu czekoladowego, tylko pamiętajmy, aby dodawać czekoladę dobrej jakości. Idealnie pasują jako smarowidło do naleśników, gofrów, grzanek czy pieczywa
Kuchnia MagdaLenyhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis znalazłam na blogu: Olgi Smile. Krem w przygotowaniu jest banalnie prosty a smakuje rewelacyjnie. Sam rozpływa
Di gotujecukru. Syrop już jest słodki. Teraz chlust likieru i zmieszaj. Dodaj suszone maliny do środka ( kiedy nawilgną będą bardzo ciekawym dodatkiem) Robimy puder malinowy: Suszone maliny ( ok pół opakowania zmieliłam w malakserze i mam cały słoik) . Oprószyłam bezę nim przez sitko ( są małe drobne pestki -dlatego zdobiłam odsiew). Puder wykorzystuje do muffin, naleśników, musli, serników na zimno
AZgotuj!Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Empanadas są popularnym daniem w Ameryce Południowej, szczególnie w Argentynie i Chile. Pierożki nadziane mięsem mielonym z dodatkiem
Marta Gotuje” Przetworowa ” raczej nie jestem , dlatego przepisów na przetwory u mnie raczej nie zobaczycie.(Choć kto wie co będzie w przyszłości ;))Ale jest taki jeden
Ostra na Słodko