Przepis na : deser
P o kilku godzinnych warsztatach cukierniczych w Spiżarni Lidla, zachęceni wskazówkami Pawła Małeckiego, już następnego dnia zabraliśmy się za dalsze przetwarzanie i eksperymentowanie ze smakami. Na Ryneczku Lidla kupiliśmy prawie wszystkie potrzebne produkty. Część dodatków przynieśliśmy z naszego małego, miejskiego ogródka, gdzie eksperymentujemy z różnymi roślinami. Tak do karmelizowanych jabłek trafiły owoce pigwowca dając niebiańską konfiturę, której pierwsza partia nawet nie trafiła do słoików bo jak w... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...