Uwielbiam wszystkie mączne rzeczy, typu pierogi, naleśniki, kluski....💗 Największą mistrzynią w przygotowywaniu takich potraw jest moja mama. Mi też nie najgorzej z nimi idzie, więc dzisiaj zapraszam na knedle. Nie takie najbardziej popularne ze śliwkami, tym razem z dodatkiem sera i jeżyn. SKŁADNIKI: 400 g zmielonego białego sera 250 g mąki pszennej (plus mąka do podsypywania ciasta) 2 jajka
Kuchnia w opałachcukru i gotowych środków żelujących. Dzięki zastosowaniu nasion chia, które absorbują nadmiar płynu i tworzą żelową konsystencję a dodatkowo mają mnóstwo wartości odżywczych. Dżem doskonale pasuje do wszelkich naleśników, racuchów, placków i deserów. Możecie wykorzystać dowolne owoce, w razie konieczności dodając mniej lub więcej nasion chia, w zależności od tego jak wiele pektyny zawierają i jak szybko gęstnieją po zagotowaniu.U
Ola la LCHFsmarowidła na chleb? Jeśli tak, to pokochacie to masło, jest obłędnie kremowe, bardzo aromatyczne i nadaje się do wielu dań. Możesz go używać jak masło do bagietki, nadzienie do naleśników, nadzienie do wszelakich bułeczek, pączków czy do pierożków na słodko. Masło z pieczonej dyni, powinniśmy przechowywać w słoiku w lodówce maksymalnie do 5 dni. Przygotowuje się je bardzo
SMYKWKUCHNIKochani, z dumą mam zaszczyt przedstawić Wegańską kakaowo-migdałową pastę z batatów. Mogę zagwarantować, że to prawdziwy rarytas. Świetnie sprawdzi się zarówno na kanapki, jak i do gofrów, naleśników, owsianki lub zjedzenia łyżką :). Palce lizać, zapraszam! Składniki: czubata łyżka musu migdałowego bio batat szczypta cynamonu czubata łyżka kakao kilka kropel soku z cytryny łyżka lub więcej (do smaku) syropu daktylowego
Smiling ShrimpPyszne naleśniki budyniowe, szybkie w wykonaniu, puszyste i bardzo elastyczne. Dziś podałam je z bitą śmietaną 36 % oraz owocami. Polecam. Składniki na 12 porcji: 1.5 szklanki wody gazowanej 1.5 szklanki mleka 2 łyżki oleju do ciasta 4 łyżki cukru trzcinowego 1 budyń np. Malinowy 3 jajka szczypta soli olej rzepakowy do smażenia PRZYGOTOWANIE: Do miski wbijam jajka
Gotowanie Patkiciągu kilku następnych dni. Niech będzie figowo! O trzech podstawowych plusach Chorwackiego zakwaterowania Wam wspomniałam ale nie wspomniałam o gratisie najlepszym. Cudowna, starsza Pani smażąca nam rano naleśniki z dżemem morelowym i kremem czekoladowym. Pobudki zapachem świeżo upieczonego ciasta z wiśniami, które czekało na tarasie na nas kiedy tylko otworzyliśmy oczy. Niesamowita dobroć serca i ta zdolność porozumiewania się
Mango PapajaJeżeli chcecie zaskoczyć swoich znajomych lub nadać innego smaku swoim daniom – musicie przyrządzić dżem bananowy! Nie ma nic prostszego. Jego nietypowy smak idealnie komponuje się z naleśnikami, owsiankami, omletami, placuszkami.. ze wszystkim! Jeżeli jesteście (tak samo jak ja) fanami smaku bananów – ten dżem jest dla Was. U nas w domu zniknął raz, dwa i przypuszczam
Be Fit Be StrongDelikatne i puszyste naleśniki tym razem na zdrowszej mące orkiszowej. U mnie po amerykańsku czyli z ulubionym syropem klonowym i jagodami. Składniki: 1,5 szkl. mąki orkiszowej jasnej 2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka cukru brązowego jajko 3/4 szkl. mleka 2 łyżki masła lub oleju Do miski dodać wszystkie składniki i dokładnie wymieszać trzepaczką. Odstawić ciasto na kwadrans
wyzwania kuchenneGofry na maślance - są pyszne! Mocno chrupiące, idealne po prostu ;) Szybkie do zrobienia. Podajcie je ze swoimi ulubionymi dodatkami a podbiją serce każdego ;) Gdzie to lato
Domowa cukiernia EwyPyszne placuszki, do zrobienie w dosłownie 5 minut ;) idealne na śniadanie, puszyste, delikatne. Najlepiej smakują oprószone cukrem pudrem lub lekko oblane miodem. Polecam :) PS - dubi.com.pl
Domowa cukiernia EwyPrzepis podstawowy na placki z jajek i żółtego sera znajdziecie tu - klik , a ich wzbogaconą wersję tu - klik . Uwielbiam je i dość często robię! Ostatnio mi
Di gotujeKochani witam po kilkudniowej przerwie. Obóz w Wiśle w 100% udany, odpoczywałam trenując i spędzając czas z super ekipą. Jak to ostatnio pewna osoba napisała- "odpoczynek
Nastoletnie WypiekaniePrzepis autorski (mój). Lubię przyrządzać różne potrawy z tofu , więc te placuszki od razu zapowiadały się na hit śniadaniowy i nie tylko. Są proste w
Di gotujeW tym roku sezon u nas prawdziwie ogórkowy ;-) Najwięcej ogórków zakisiłam - w całości i jako gotowy przecier na zupę . Z ogórków, które zostały po przygotowaniu przetworów
babka w formieSzybka w przygotowaniu przekąska, która idealnie sprawdzi się na domowe przyjęcie. Wystarczy gotowe francuskie ciasto, kilka składników które zawsze znajdziemy
magiczna kuchnia Kasi