naleśnik - 11212 przepisów (strona:419/748)

Naleśniki z sosem śliwkowym 204

Przygotowanie : Do mleka wsypać przesianą mąkę, szczyptę soli i roztrzepane dokładnie jajka, połączyć. Pozostawić na kilka minut, jesli wyjdzie nam za gęste mozna dodać odrobinę wody i ponownie wymieszać. Naleśniki smażyć na patelni z obu stron na rumiano Po usmażeniu posmarować serem roztartym ze śmietaną Polać sosem. Składniki na sos śliwkowy: ok. szklanki mrożonych wypestkowanych śliwek ok. 3 łyżek cukru

Proste Potrawy
Szakszuka ze szpinakiem 227

Możemy z niego przyrządzać zupy,  dodawać do wytrawnych tart, do smażonych dań, do omletów..., naprawdę możliwości jest niezliczona ilość. Oto garść moich propozycji: Wiosenna sałatka ze szparagami Szpinakowe naleśniki Zakręcone bułeczki ze szpinakiem Pizza pszenno-żytnia ze szpinakiem Tarta ze szpinakiem i kurczakiem Tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym Tarta ze szpinakiem i ricottą Panini z łososiem Spaghetti

Kulinarne przygody Gatity
Bananowe placuszki 163

Ilość porcji: ok. 25 placuszków Czas przygotowania: 0,45 h Koszt przygotowania: ok. 6 zł Masło bananowe idealnie pasuje także do różnego rodzaju pieczywa. Można nim dekorować desery, posmarować naleśniki czy omlety. Jest to też pyszny dodatek do gofrów z bitą śmietaną i lodów. Produkt można zamówić bezpośrednio na stronie producenta

Pobite gary Barbary
Jogurtowe ciasto z jagodami 160

potrzebne, nowa energia, nowe pomysły, nowe przepisy. To wszystko już niebawem.  Dzisiaj zapraszam na jogurtowe ciasto z jagodami, ale na dniach wyczekujcie bardziej wytrawnych przepisów na faszerowana cukinię, naleśniki ze szpinakiem i inne smakołyki. Składniki: 1 duży kubek 400 g jogurtu naturalnego 3 kubki mąki 1 kubek cukru 6 łyżek cukru 1 kopiasta łyżka cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku

Życie zaczyna się w kuchni
Babeczki maślane z truskawkami 137

Codziennie znoszę do domu owoce. Maliny, jagody, melony, poziomki, morele i brzoskwinie zwane „ufo”. Robię koktajle,kompoty, ciasta z owocami, naleśniki, rano do owsianki dorzucam garść pokrojonych sezonowych darów. Teraz żegnam się z truskawkami. Te babeczki jedliśmy na śniadanie, po obiedzie, zdążyłam nawet zachomikować je dla swojej przyjaciółki na popołudniowe spotkanie. Polecam, bo pyszne! Składniki: (na 8 dużych

Raj dla Podniebienia
Naleśniki z parówką. 164

patelni smażymy blade placki, żeby potem móc je odsmażyć. Przygotowujemy parówki, ser żółty, paprykę i cebulę. Potem zawijamy wszystko po kolei w placki i już. Na czas obiadu odsmażamy naleśniki na chrupiący złoty kolor. Gorące podajemy z surówką, keczupem, sosem ... z czym kto lubi :)  Smacznego

chleba naszego
DELIKATNE NALEŚNIKI Z MALINAMI 165

pomocą miksera. Patelnię rozgrzewam dodaję odrobinę oleju np. Kokosowego, za pomocą głębokiej łyżki nabieram porcję ciasta i wylewam na patelnię. Smażę na rumiano z obu stron. Jeszcze ciepłe naleśniki smaruję nutellą i powidłami malinowymi. Smacznego

Gotowanie Patki
Naleśniki czekoladowo-twarogowe z dżemem wiśniowym z płatkami róży Łowicz 170

Pyszne i bardzo sycące naleśniki, w skład których wchodzi m.in. twaróg, kakao i maślanka, podane z przepysznym dżemem wiśniowym z płatkami róż. Wierzcie mi, to połączenie idealne ;-) Muszę przyznać, że nowa seria limitowana dżemów z dodatkiem kwiatów Łowicz jest niesamowita! Pomysł trafiony w 10tkę! Kocham wiśnie, a połączenie dżemu wiśniowego z płatkami róży jest fenomenalne. Koniecznie musicie spróbować! SKŁADNIKI

Passions hobbies life
Pasta z siemienia lnianego z brązowym ryżem 194

mojprzepisna.pl | Pasta z siemienia lnianego z brązowym ryżem Świetna pasta do posmarowania chleba, bułeczek, czy naleśników. Po zjedzeniu kanapeczek z pastą długo pozostaję najedzona. Pasta jest prosta w wykonaniu i zawiera łatwo dostępne składniki, polecam. Przepis zaczerpnięty z książki CIAŁO I DUCHA RATOWAĆ ŻYWIENIEM autorstwa dr. Ewy Dąbrowskiej, delikatnie został przeze mnie zmodyfikowany. Składniki na 2 szklanki pasty: 1/2 szklanki

moj przepis na
Łódeczki rabarbarowe – kuchnia podkarpacka 220

zaletą jest połączenie smaku słodkiego, delikatnego ciasta ze słodko-kwaśnym rabarbarem. Marmoladę przygotowuje się samodzielnie i jest tak dobra, że warto zrobić jej więcej i wykorzystać np. do naleśników. Małym sekretem jej smaku jest cynamon, który do rabarbaru bardzo pasuje. Przepis pochodzi z Pogórza Karpackiego, a znaleźć go można w „Wielkiej księdze tradycji kulinarnych województwa podkarpackiego” wydanej przez Stowarzyszenie

Trzeci talerz
Lemon Curd - genialny, prosty krem cytrynowy 201

przyjemnie równoważy słodycz, u mnie płynąca z ksylitolu. Warto go zrobić, bo do letnich deserów nadaje się znakomicie! Na bazie Lemon Curd przygotujesz krem do wypełnienia tarty, babeczek, muffinek, naleśników lub po prostu jako smarowidło do kanapek. Bardzo prosty do przygotowania. Polecam! Składniki na około 250 ml: 2 cytryny 2 jajka 60 g ksylitolu/cukru 60 g masła Wykonanie: cytryny dokładnie

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Minitarty karmelowe bez pieczenia [bez cukru] 173

Pamiętacie mój sos karmelowy bez cukru (link) ? W zależności od konsystencji, można nim polać naleśniki, gofry lub wypełnić małe, urocze tarty w kształcie serduszek Takie słodycze to najlepszy dowód na to, że zdrowa dieta nie musi się wiązać odmawianiem sobie tego, co lubimy najbardziej. Miejsce na małe co nieco zawsze się znajdzie. Minitarty karmelowe bez pieczenia

Powiedz dietom nie
Słodki omlet z mrożonymi owocami 303

Uwielbiam słodkie śniadania. Rozsmakowuję się zarówno w gorących owsiankach, jaglankach, gryczankach. Ze smakiem zajadam puszyste placuszki, pankejki i naleśniki. Nie gardzę grzankami z domowym dżemem. Jednak moim śniadaniowym hitem są omlety...oczywiście, że te na słodko ! Z jakimi dodatkami przygotowuję słodkie omlety ? Zwykle wykorzystuję to co mam pod ręką, w szafce, lodowce lub zamrażarce. Dodaję świeże owoce, bakalie, czekoladę, masło

kolorowotorcikowo
Gofry ze szpinakiem i truskawkami 187

byłam u mamy, która dysponuje gofrownicą, więc postanowiłam zrobić na śniadanie gofry ze szpinakiem. To, że szpinak się dobrze sprawdza dodany do ciasta przetestowałam już w tych szpinakowych naleśnikach i tak jak w tamtym przepisie tak i tu, szpinak lekko zabarwił ciasto, nie wpływając prawie na smak. My zjedliśmy je rozmrożonymi truskawkami. Tęsknota za prawdziwą wiosną jest już bardzo silna

Cooking for Emily