naleśnik - 11212 przepisów (strona:416/748)

Masa karmelowa (bez cukru, bez oleju, bez gotowania) 183

blendera wrzucamy namoczone daktyle razem z wodą. Miksujemy aż daktyle będą dobrze rozdrobnione. Dodajemy masło migdałowe i miksujemy na gładką masę. I gotowe! Masę można wykorzystać dosłownie do wszystkiego: naleśników czy tortilli na słodko, gofrów . Smacznego! Artykuł Masa karmelowa (bez cukru, bez oleju, bez gotowania) pochodzi z serwisu Lamarida.pl

Lamarida.pl
Gofry (z gofrownicy o małej mocy) ORZECH 217

której wykonanie możemy zaangażować nasze dzieci. A i dorośli na pewno jej nie odmówią. Jeśli tak jak ja macie problem z gofrownicą o małej mocy i wychodzą Wam bardziej naleśniki niż gofry to mam dla Was przepis. Szukałam długo i wreszcie znalazłam taki, z którego wychodzą kruchutkie gofry. Pychotka Składniki: 50 dag mąki 1 szklanka cukru 5 jajek 1 margaryna

Cukiernia Pychotki
Domowy krem orzechowo-czekoladowy 150

Zapraszam na pyszny, zdrowy krem do pieczywa ale nie tylko. Świetnie smakuje również na naleśnikach, plackach, gofrach czy prosto ze słoiczka. Mój krem jest pełen orzechów, słodzony miodem i cukrem trzcinowym. Polecam bo jest mega prosty do zrobienia. #cukiertrzcinowy #syroptrzcinowy #diamant Składniki: 150 g orzechów laskowych (bez skorupek) 2 łyżki miodu 40 g czekolady gorzkiej 89% 2 łyżki oleju rzepakowego

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Domowa mąka owsiana 120

Jeśli szukaliście zdrowego zamiennika mąki pszennej, który świetnie sprawdzi się do naleśników , ciast, deserów to dobrze trafiliście. Oto i ona domowa mąka owsiana. Koszt domowej mąki owsianej wynosi zaledwie 2-3 zł/ kg w porównaniu z ceną sklepową ok. 10 zł/ kg. Sami widzimy, że bardziej opłaca się wersja domowa. Dodatkowo jest ona źródłem cennych witamin i może stanowić zamiennik

Słodka Strefa
Listopadowe zadziwienie i ciasto dyniowe z mandarynkowym syropem 146

łazienki, okazało się, że Ptysia zdążyła się już wygodnie ułożyć na mojej poduszce. Nie bacząc na protesty, wygospodarowałam dla siebie kawałek, po czym zawinęłam się w kołdrę na wzór naleśnika. Tu do akcji wkroczyła Pączusia; położyła się w miejscu, gdzie plecy me tracą swą szlachetną nazwę, uprzednio odpowiednio uklepawszy podłoże. W takim oto położeniu spędziłam kolejne dwadzieścia minut, planując następne

Pożeraczka, czyli raz adobrze
SERNIK TIRAMISU – najlepszy! 649

czasie zajadamy! Smacznego! Twarożek kanapkowo-sernikowy to naturalny twaróg o śmietankowym, wyśmienitym smaku i gęstej, jednolitej konsystencji. Bez konserwantów, substancji zagęszczających i stabilizatorów. Jest genialny do serników i naleśników. Zachwycił mnie swoją strukturą i gęstością! Od tej pory, to zdecydowanie mój numer jeden wśród twarogów sernikowych! Wpis powstał we współpracy z marką WIELUŃ. #twarożekmójulubiony #wielunmojulubiony

Ostra na Słodko
Syrop dyniowy - do kawy, naleśników lub lodów 154

Syrop dyniowy to dodatek idealny do kawy, placuszków lub naleśników. Wbrew pozorom nie jest trudny do przygotowania 😀 Wystarczy wszystkie składniki przełożyć do rondelka i gotować na małym ogniu, aż do lekkiego zagęszczenia.  Składniki na 1 mały słoik: 1 szklanka wody 0,5 szklanki zwykłego cukru (100 g) 150 g upieczonej dynii hokkaido (waga bez skórki!) 1 łyżeczka cynamonu

Ugotować
"Pilnuj cukru" Siostra Maria 148

kalafiora i kolorowych warzyw. Desery to sernik jogurtowy na zimno z mandarynkami, malinami, jeżynami, truskawkami i galaretką, mus z mleka kokosowego z owocami, ciasto pistacjowe, powidła, dżemy, serniki, naleśniki. Kolacje zacznę od pizzy z łososiem i pomidorkami cheryy, omlet z pieczarkami, awokado i fetą, żółte pomidory faszerowane serem ricotta, jajka z pastą tuńczykową, sałatą i warzywami. W książce znajdziemy też

kruche babeczki
SER Z JOGURTÓW GRECKICH 147

dniach serek możemy użyć do smarowania pieczywa (jest kremowy) Wystarczy dodać szczypiorek lub przyprawić wg uznania. Po 3-4 dniach serek jest zwarty  Możemy użyć do naleśników, ciast lub deserów. Z  podanej ilości otrzymałam 500 g sera. Smacznego :) Przepis na sernik na zimno z wykorzystaniem serka  KLIK

Pani na deser
Bliny gryczane, dziady i polskie Stonehenge 134

się obroniło przed takim procederem i ostatni kościół, który miał zostać zbudowany zapadł się w tym miejscu pod ziemię. Postanowiłem przyrządzić gryczane bliny według starej receptury. Bliny, podpłomyki i naleśniki to jedne z pierwszych sposobów przetwarzania mąki.AS Czy bliny były jedzone podczas dziadów? Zależy przez kogo, gdyż jedna z teorii mówi, że jedzono to co lubiano najbardziej. Oczywiście część

Kryzysowa Książka Kucharska
Knedle ze śliwkami 128

Szczególnie bliski mi był rozdział ze śniadaniami – czytając go czułam się jakbyśmy się wychowywały z Zuzą w tym samym domu! Jajecznica z cebulką, kasza manna z sokiem malinowym, naleśniki z serem, ryż zapiekany z jabłkami, omlety – to wszystko jadło się też i u nas bardzo często. Zabrakło tylko jajecznicy z móżdżkiem cielęcym, którą zajadłam się w dzieciństwie

Cooking for Emily
Domowy sos karmelowy - dodatek do ciasta, naleśników, kawy 139

Dzisiaj przepis na dodatek do kawy, ciasta, lodów lub naleśników - domowy sos karmelowy. Przygotowany tylko z 3 składników: cukru, masła i śmietany 30%. Wbrew pozorom nie jest trudny w przyrządzeniu. Podczas jego przygotowywania należy pamiętać o dwóch rzeczach: cukier karmelizujemy w szerokim garnku, na małym lub średnim ogniu (aby nie "spalić" cukru), a po dodaniu masła - sos należy cały czas

Ugotować
PIEROGI Z MIĘSEM - DOMOWE, NAJLEPSZE 170

Jaki jest sekret najlepszego ciasta na pierogi? Sekret w tym, że ja z reguły nie trzymam się przepisu ( podobnie jest z naleśnikami), a jakimś trafem zawsze wychodzą idealne. Przygotowałam jednak dla was moją recepturę, która mam nadzieję będzie od teraz przez was często wykorzystywana J Nie wiem jak wy, ale ja lubię pierogi na cienkim, sprężystym cieście. Nie lubię się

Calzonella.com
Szybkie placuszki z cukinii 158

odstawiamy na 15 minut. Następnie odciskamy z niej sok. Mąkę, jajko, mleko i przyprawy miksujemy na gładkie ciasto (powinno być o płynnej konsystencji, ale gęstszej niż ciasto na naleśniki). Dodajemy cukinię i mieszamy. Ciasto odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie na patelni rozgrzewamy około 50 ml oleju. Nakładamy po 1 pełnej łyżce ciasta na jednego placka zachowując odstępy. Smażymy

e-PrzepisyKulinarne
Pasta z gotowanego kurczaka 156

małego szatana :D Po mamusi :P Za każdym razem po ugotowaniu rosołu zostaje nam mięso. Oczywiście nie jest to dla nas żaden problem. Często ląduje ono w sałatce, w naleśnikach czy w potrawce. Tym razem trafiło do pasty do chleba. W towarzystwie jajek i szczypiorku. Wyszło pysznie. Polecam gorąco :) Składniki: 2 ugotowane ćwiartki z kurczaka 2 jajka ugotowane na twardo

My simple kitchen

Proponowane wyszukiwania