Na świeże śliwki jeszcze nie czas, ale do zrobienia sosu można wykorzystać mrożone. Miałam mrożone węgarki i one były tu użyte :) Składniki na ciasto naleśnikowe: ok.210 g mąki pszennej ok. 380 ml mleka 2 jajka sól, olej do smażenia dodatkowo ser biały i ewentualnie śmietana Przygotowanie : Do mleka wsypać przesianą mąkę, szczyptę soli i roztrzepane dokładnie jajka, połączyć. Pozostawić na kilka minut, jesli wyjdzie nam za gęste mozna dodać odrobinę wody i ponownie wymieszać. Naleśniki smażyć na patelni z o... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula