naleśnik - 11212 przepisów (strona:433/748)

Szparagowe pesto. 178

roku. Poprzednio było dodatkiem do łososia, a dziś w nieco innej kombinacji jest uzupełnieniem dania z makaronem. Polecam Wam również użyć takie szparagowe pesto jako smarowidło do kanapek czy naleśników. Zapewniam, że smakuje wybornie, jest też urozmaiceniem codziennej diety. Korzystajcie więc dopóki jeszcze są dostępne nasze rodzime szparagi. Na zdrowie. Pesto szparagowe z makaronem składniki: 1 pęczek zielonych szparagów

Przysmaki Karolki
Dżem rabarbarowo- truskawkowy 140

Wiecie, że to moje pierwsze takie połączenie? Różne się zdarzały, ale rabarbaru z truskawką jeszcze nie jadłam :) A dżemy ogólnie, to ja bardzo lubię- jeść. Zwłaszcza do naleśników, takich cieniutkich, że prawie sąsiednią wieś przez nie widać 😉 Z ich pzygotowaniem jednak już trochę gorzej... Smażąc w tamtym roku truskawkowy tak przypaliłam garnek, że jeden od razu wywaliłam, a drugi uratowałam

Kuchnia w czekoladzie
Cztery przepisy na zdrowe, wiosenne posiłki. 185

Serki są pełne witamin, ale są też źródłem pełnowartościowego i łatwostrawnego białka, które powinniśmy uzupełniać. Pamiętam, że gdy byłam dzieckiem, moja babcia zawsze kupowała te serki do kanapek czy naleśników - jako jedyne ze sklepowej półki jej służyły, a ze względów zdrowotnych nie mogła jeść wysoko przetworzonych produktów z chemicznymi dodatkami w składzie. Dlatego tę markę zawsze będę polecać z czystym

Poezja Smaków - blog kulinarny
Naleśniki z sosem śliwkowym 179

Przygotowanie : Do mleka wsypać przesianą mąkę, szczyptę soli i roztrzepane dokładnie jajka, połączyć. Pozostawić na kilka minut, jesli wyjdzie nam za gęste mozna dodać odrobinę wody i ponownie wymieszać. Naleśniki smażyć na patelni z obu stron na rumiano Po usmażeniu posmarować serem roztartym ze śmietaną Polać sosem. Składniki na sos śliwkowy: ok. szklanki mrożonych wypestkowanych śliwek ok. 3 łyżek cukru

Proste Potrawy
Szakszuka ze szpinakiem 202

Możemy z niego przyrządzać zupy,  dodawać do wytrawnych tart, do smażonych dań, do omletów..., naprawdę możliwości jest niezliczona ilość. Oto garść moich propozycji: Wiosenna sałatka ze szparagami Szpinakowe naleśniki Zakręcone bułeczki ze szpinakiem Pizza pszenno-żytnia ze szpinakiem Tarta ze szpinakiem i kurczakiem Tarta ze szpinakiem i serem pleśniowym Tarta ze szpinakiem i ricottą Panini z łososiem Spaghetti

Kulinarne przygody Gatity
Bananowe placuszki 137

Ilość porcji: ok. 25 placuszków Czas przygotowania: 0,45 h Koszt przygotowania: ok. 6 zł Masło bananowe idealnie pasuje także do różnego rodzaju pieczywa. Można nim dekorować desery, posmarować naleśniki czy omlety. Jest to też pyszny dodatek do gofrów z bitą śmietaną i lodów. Produkt można zamówić bezpośrednio na stronie producenta

Pobite gary Barbary
Jogurtowe ciasto z jagodami 134

potrzebne, nowa energia, nowe pomysły, nowe przepisy. To wszystko już niebawem.  Dzisiaj zapraszam na jogurtowe ciasto z jagodami, ale na dniach wyczekujcie bardziej wytrawnych przepisów na faszerowana cukinię, naleśniki ze szpinakiem i inne smakołyki. Składniki: 1 duży kubek 400 g jogurtu naturalnego 3 kubki mąki 1 kubek cukru 6 łyżek cukru 1 kopiasta łyżka cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku

Życie zaczyna się w kuchni
Tiramisu bez glutenu, cukru 116

się rozpuści dodajemy sok z cytryny. W osobnej misce mieszamy pozostałe składniki. Wlewamy do niej wcześniej lekko podgrzane mleko i mieszamy. Powinniśmy otrzymać ciasto o konsystencji takiej jak na naleśniki. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia formujemy nasze ciastka. Ich ilość i wielkość zależy od naczynia, w którym będziecie serwować tiramisu, (możecie też użyć foremek silikonowych). Pieczemy je około

PaleoLife
Babeczki maślane z truskawkami 105

Codziennie znoszę do domu owoce. Maliny, jagody, melony, poziomki, morele i brzoskwinie zwane „ufo”. Robię koktajle,kompoty, ciasta z owocami, naleśniki, rano do owsianki dorzucam garść pokrojonych sezonowych darów. Teraz żegnam się z truskawkami. Te babeczki jedliśmy na śniadanie, po obiedzie, zdążyłam nawet zachomikować je dla swojej przyjaciółki na popołudniowe spotkanie. Polecam, bo pyszne! Składniki: (na 8 dużych

Raj dla Podniebienia
Naleśniki z parówką. 134

patelni smażymy blade placki, żeby potem móc je odsmażyć. Przygotowujemy parówki, ser żółty, paprykę i cebulę. Potem zawijamy wszystko po kolei w placki i już. Na czas obiadu odsmażamy naleśniki na chrupiący złoty kolor. Gorące podajemy z surówką, keczupem, sosem ... z czym kto lubi :)  Smacznego

chleba naszego
DELIKATNE NALEŚNIKI Z MALINAMI 133

pomocą miksera. Patelnię rozgrzewam dodaję odrobinę oleju np. Kokosowego, za pomocą głębokiej łyżki nabieram porcję ciasta i wylewam na patelnię. Smażę na rumiano z obu stron. Jeszcze ciepłe naleśniki smaruję nutellą i powidłami malinowymi. Smacznego

Gotowanie Patki
Naleśniki czekoladowo-twarogowe z dżemem wiśniowym z płatkami róży Łowicz 137

Pyszne i bardzo sycące naleśniki, w skład których wchodzi m.in. twaróg, kakao i maślanka, podane z przepysznym dżemem wiśniowym z płatkami róż. Wierzcie mi, to połączenie idealne ;-) Muszę przyznać, że nowa seria limitowana dżemów z dodatkiem kwiatów Łowicz jest niesamowita! Pomysł trafiony w 10tkę! Kocham wiśnie, a połączenie dżemu wiśniowego z płatkami róży jest fenomenalne. Koniecznie musicie spróbować! SKŁADNIKI

Passions hobbies life
Puszyste, bananowe pancakes. Coś sycącego na kolację. Przemycamy jajo. 145

Mamusiu jak ja kocham placki, naleśniki i te wszystkie pancakes. Naprawdę mogłabym na tym żyć. I na truskawkach. Już nie mogę doczekać się sezonu na te owoce. Jeszcze troszkę i będę się nimi zajadać. Już widzę jak mój Dziubas wcina je z rozdziawioną buzią i plami kolejne, nowe body. No ale cóż taki los matki. Pranie to chyba nasze drugie

Krupeczki
Pasta z siemienia lnianego z brązowym ryżem 165

mojprzepisna.pl | Pasta z siemienia lnianego z brązowym ryżem Świetna pasta do posmarowania chleba, bułeczek, czy naleśników. Po zjedzeniu kanapeczek z pastą długo pozostaję najedzona. Pasta jest prosta w wykonaniu i zawiera łatwo dostępne składniki, polecam. Przepis zaczerpnięty z książki CIAŁO I DUCHA RATOWAĆ ŻYWIENIEM autorstwa dr. Ewy Dąbrowskiej, delikatnie został przeze mnie zmodyfikowany. Składniki na 2 szklanki pasty: 1/2 szklanki

moj przepis na