naleśnik - 11212 przepisów (strona:440/748)

Nalesniki bezglutenowe 285

dość długiej przerwie jak pewnie zauważyliście, ale ani ferie ani choroba nie sprzyjała jakoś na spędzaniu czasu przy komputerze i regularnym wpisom pojawiam się znowu. Zaczynamy ten tydzień od naleśników bezglutenowych, pysznych, zdrowych szczególnie przy diecie bez glutenu, bez laktozy, czy przy chorobie tarczycy Hashimoto. Zapraszam. Źródło . Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Tortilla przekładana piersią z indyka 175

ognia , jeżeli nie możemy dolać jeszcze szklankę wody i pogotować dłużej , a kiedy mięso jest już dobre , doprawiam do smaku solą . Jak mamy przygotowane mięso , na patelnie do naleśników przekładam jeden placek tortilli , wykładam garść startego sera i następnie nasze mięso ,( mięsa możemy położyć według uznania w jakiej ilości ktoś ma ochotę )i odrobinę sera posypuję na wierzch mięsa

Mój Smak
Pancake 123

Amerykańskie naleśniki, wspaniałe, puszyste, doskonale smakują z czekoladą, dżemem, owocami, ale najlepiej z syropem klonowym. Ja dzisiaj podałam je tak Składniki: 1 i 1/4 szklanki mąki 1 jajko 1 i 1/4 szklanki maślanki 1/4 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1/4 szklanki oliwy szczypta soli Wszystkie składniki umieszczamy w misce i miksujemy do uzyskania masy

MojaQchnia.pl
KULINARNE PODRÓŻE - BUKOWINA TATRZAŃSKA 154

takich nie jadłam, ba próbowałam pomałpować i za cholerę nie wyszło takie ciasto. Nie wiem czy to jakieś czary czy jak ale nie do podrobienia.  Pyszne są również naleśniki z jagodami, smalec z ogórkiem kiszonym. W ogóle surówka z marchewki i kapusty kiszonej również poezja. Ponadto żurek z białą kiełbaską bez skórki no i obowiązkowo placki ziemniaczane z sosem

pieprzny smaczek
Domowa Nutella 622

kupnej. Jest zdrowsza i jak zapewniają mnie dzieci także smaczna. My używamy jej z rozwagą i nigdy nie na śniadanie. Ten krem to raczej dodatek do owocowych deserów lub naleśników. Domowa Nutella składniki: 200 g orzechów laskowych 180 ml mleczka kokosowego 2 łyżki kakao 1 czubata łyżka prawdziwego miodu wykonanie: Orzechy prażę na suchej patelni. Następnie wysypuje je na ręcznik

Przysmaki Karolki
Placki z kukurydzą i salsa :-) 197

poranek jest najprzyjemniejszy w całym tygodniu. Uwielbiam długie wylegiwanie się w łóżku z kubkiem kawy i gazetami, oraz późne śniadanie, które tego dnia przyrządzam na ciepło. Najczęściej są to naleśniki i placki w różnej postaci. Podawałam już na blogu przepis na pancakes, były też placki z z kapustą, a dzisiaj pora na placuszki z kukurydzą. Latem

dolcevitainmykitchen
Zdrowa NUTELLA daktylowa :) 156

orzechów laskowych. Ma idealną konsystencję, jest bardzo kremowy, delikatny. Czuć intensywną słodycz daktylową oraz wyważoną ilość kakao. Jest przepyszny i świetnie nada się jako pasta do pieczywa, krem do naleśników, ciast, a także dodatek do owsianek, jaglanek i innego tego typu dań. Składniki: 250 g masy daktylowej (FRESH DATES) 80 g orzechów laskowych  150 ml mleka roślinnego (u mnie

Zdrowie na języku :P
Pudding chia z bananem 208

ilość, która pozytywnie wpłynie na nasz organizm, nie szkodząc przy tym w ogóle! Nasiona chia możecie podać w formie puddingu lub dodać je do koktajli, sałatek, jako dodatek do naleśników, musów itp. Składniki: 250 ml mleka kokosowego 3 płaskie łyżki nasion chia 1 banan Jagody goji Opis przygotowania: Do wysokiego naczynia dodajemy nasiona chia oraz mleko kokosowe. Wszystkie składniki dokładnie

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
1 URODZINY BLOGA :) :) :) 101

sukces a jednak się udało. Z dnia na dzień jest coraz więcej odsłon bloga. Dokładnie rok temu opublikowałam pierwszy post  ROGALIKI DROŻDŻOWE , natomiast najwięcej odsłon mają  NALEŚNIKI BUDYNIOWE . Do tej pory ukazało się 200 postów oraz uzyskałam łącznie prawie 620 000 wyświetleń. Chciałam podziękować wszystkim i każdemu z osobna za to,że tak licznie czytacie moje wpisy

Zrób to smacznie
Bułki z płaskurki i kotlety z czarnej fasoli, czyli domowy hamburger 166

pszenicy, ale przy całej swojej prymitywności zawiera o wiele więcej właściwości odżywczych od zwykłej, białej mąki (duże ilości białka). W kuchni idealnie zastąpi tradycyjną mąkę pszenną -zrobicie ciasto, makaron, naleśniki, zagęścicie sosy, etc.  Płaskurka jest dość wymagająca w uprawie – nie urośnie na byle glebie. Wręcz nie toleruje nawozów i środków chemicznych. Jednymi słowy – zdecydowanie jest zdrowsza

gutfut
Tyraj, misiu, na tę miłość. Tiramisu chałwowe 137

łatwo i jakby samo z siebie - bukiet krwistoczerwonych róż, złota bransoletka, słodki pluszach z sercem w wciągniętych łapkach. Wstajemy dwie godziny wcześniej niż zwykle, rześcy jak skowronki, i przygotowujemy naleśniki na śniadanie, bo to przecież jego/jej ulubiony sposób na rozpoczęcie dnia. Zdarza się, że chodzimy jak zombie, ledwo przytomni i otumanieni, a mimo to weseli, jakbyśmy właśnie opróżnili butelkę najlepszego

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Zupa szpinakowa 191

Opis: Jedna z moich ulubionych wiosennych zup, to zupa szpinakowa. Koniecznie musi być ze świeżego szpinaku. Szpinak, nie tylko w naleśnikach, ale także w zupie idealnie komponuje się z czosnkiem, śmietankowym serkiem topionym i gałką muszkatołową. Zupę można przygotować z wyczuwalnymi liśćmi lub zmiksować na gładką masę. Składniki: 1/2 kg liści świeżego szpinaku 1 duży serek topiony (śmietankowy lub ziołowy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Muffiny z nadzieniem z dżemu z rokitnika 170

Dżemy Łowicza z rokitnikiem, czarnym bzem oraz dziką różą to moje odkrycie ubiegłego roku. Zobaczyłam je na półce. Przeczytałam etykietę i już widziałam, że będę ich entuzjastką. Pasują do naleśników, chleba razowego, placuszków itp.  Długo poszukiwałam dżemów, które nie są zbyt słodkie. A te - przynajmniej dla mnie  - dodatkowo mają konsystencję musu, którą uwielbiam. Zrobiłam muffiny je z mąką

AZgotuj!
Ulubieńcy stycznia 120

ulubieńcami miesiąca.  Pierwszym ulubieńcem w tym miesiącu jest sos beszamelowy marki Valsoia. I dealnie nadaje się do lasagne, zapiekanek oraz wielu innych dań. Mi najbardziej zasmakował z naleśnikami bolognese. Kolejnym ulubieńcem jedzeniowym jest zielona soczewica. Nie wiem dlaczego, ale wcześniej jadłam tylko soczewice czerwoną. Dopiero pod koniec grudnia spróbowałam tę zieloną i bardzo mi zasmakowała. Szczególnie do gustu przypadły

wegujemy
PASTA Z TUŃCZYKA I PESTO Z SUSZONYCH POMIDORÓW 129

prostu połączcie wszystkie składniki (pesto, tuńczyk i musztardę), wymieszajcie i  przyprawcie. Posypcie posiekaną dymką.  Pyszne z chrupiącym chlebem (dla nas ideał z  tym chlebem  ), naleśnikami i makaronem

OliveandThyme