Nie znam nikogo kto by ich nie znał, kto by podziękował za takie postawione na stole. Po prostu nie znam! Ja uwielbiam placki ziemniaczane
Zasmakuj Kuchniłączymy ze sobą i dodajemy jajko, mleko ryżowe i olej kokosowy . Wszystkie składniki mieszamy na jednolitą masę. Ciasto powinno być gęste i lepkie. Placuszki smażymy na patelni do naleśników posmarowanej odrobiną tłuszczu np. kokosowego. Usmażone pancaces układamy na talerzu, smarujemy macedońskim tahini . Dekorujemy posiekanymi orzechami i świeżymi owocami . Smacznego. Dzisiejszy wpis zawierał lokowanie produktu sklepu internetowego www.kreta24.pl Specjalnie
kulinarnyJadwustronna patelnia i że pewne w środku wszystko się będzie rozwalać podczas smażenia … a tu ! Niespodzianka! Jestem zachwycona jej działaniem! Jak zawsze Wam pisałam uwielbiam wszelkiego rodzaju omlety, naleśniki i pancakes! Więc taka patelnia to cudo do moich kulinarnych, naleśnikowych zmagań! Spisała się rewelacyjnie a wszystkie przygotowane przeze mnie smakołyki, były równomiernie smażone / upieczone … a kuchnia czysta chyba
Ostra na SłodkoWitajcie, jeśli jesteście fanami kokosa w każdej postaci to zapraszam do wypróbowania mojej propozycji. Dzisiaj jest to mus kokosowy, który idealnie pasuje do naleśników, placuszków ale także jako smarowidło do chleba! Potrzeba tylko kilka prostych składników! Spróbuj! Składniki: - 100 g wiórków kokosowych - 50 g płatków ryżowych - 150 ml wody - słodzik lub cukier do smaku Wykonanie Wiórki kokosowe moczymy
Health-Fit-Lifesię go z zupą curry. W moim domu jemy go na różne sposoby: solo – jest przepysznie naturalnie słodki; jako tortilla lub wrap z humusem i warzywkami; albo jako naleśnik – łatwo się go zwija i super smakuje z dżemem lub sezonowymi owocami. Bezglutenową wersję tego przepisu możecie znaleźć tutaj . Polecam oba przepisy! Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka
Lamarida.plblade placki do odsmażenia. Po upieczeniu nakładamy szpinak, ser, mięso... i zawijamy. Na kolację odgrzewamy krótko na gorącej patelni z dwóch stron, ser się rozpuści, mięso podgrzeje, a naleśniki staną się pysznie chrupiące :) Możemy też odgrzać wszystkie razem w piekarniku 200 st.C 10-15 min. Smacznego
chleba naszegoPAPRYKI BIO ✔Pyszna Konfitura z Papryki. ✔Ekologiczna ✔ Wykonana z naturalnych składników ✔ Bez konserwantów czy ulepszaczy ✔Idealna do kanapek, mięs, wędlin,serów, pasztetów ✔Jako dodatek do krakersów,naleśników ✔Jako baza do zapiekanek ✔Po otwarciu słoiczka od razu chce się spróbować ✔Zapach konfitury jest delikatny ale bardzo przyjemny ✔Polecam w 100 % Na stronie sklepu dostępne są również inne
Gotowanie PatkiSernik jest wyśmienity, szczególnie za sprawą frużeliny, którą przygotowałam z czereśni - moich ulubionych letnich owoców. Frużelina doskonale komponuje się z owsiankami, jaglankami, budyniem czy naleśnikami. Przepis na nią zaczerpnęłam z przepisu Doroty Świątkowskiej . Koniecznie wypróbujcie! Spód: 230 g ciastek czekoladowych 100 g stopionego masła Masa serowa: 1 kg sera twarogowego, dwukrotnie mielonego 1 puszka słodzonego mleka skondensowanego 4 jajka
Czerwień i błękitniedawna Odtłuszczona mąka kokosowa EFAVIT . Bardzo aromatyczna, intensywnie kokosowa , z dużą zawartością błonnika oraz białka - 11g białka na 100g mąki - idealnie sprawdza się w przeróżnych wypiekach: ciastach, gofrach, plackach, naleśnikach, chlebach, no i oczywiście omletach! Gdyby ktoś nie wiedział, skąd bierze się takie cudo - odpowiadam. Mąka kokosowa pozyskiwana jest z miąższu orzechów kokosa, który się suszy i odtłuszcza
Grunt to przepis!Jakiś czas temu byłam na warsztatach Alpro, na których robiliśmy naleśniki. Rozmowy z pozostałymi uczestnikami zachęciły mnie do przygotowania wieżyczek. A ze sezon truskawkowy w pełni tak powstały wieżyczki truskawkowe. Lista składników 5 g margaryny Kasia 1/2 szkl mąki gryczanej 1/2 szkl mąki pszennej 2 jajka 1 szklanka mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka truskawek
Kulinarne pyszności Molkiwiększych sklepach było to wyzwaniem, ale bardziej satysfakcjonujące, pyszniejsze i zdrowsze jest zrobienie smarowidła samodzielnie. Konfitura truskawkowa to mój kanapkowy klasyk. Używam jej czasami również do gofrów i naleśników , ale to na kanapce z masłem orzechowym robi furorę! Co ją wyróżnia? To że jest bez cukru i stosunkowo niskokaloryczna ! Idealna jeśli dbasz o figurę, ale nie potrafisz odmówić sobie
Blendmanbieżącą wodą i odciskamy ogórki, żeby pozbyć się nadmiaru wody. Polewamy je sosem i całość mieszamy. Odstawiamy do lodówki, podajemy schłodzoną. Ta sałatka ogórkowa świetnie pasuje do koreańskich naleśników , seleryby czy kotletów sojowych . Smacznego! * Przepis pochodzi stąd . Artykuł Koreańska sałatka z ogórków pochodzi z serwisu Lamarida.pl
Lamarida.plgotowanego musu nieco mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w odrobinie wody. Taki zagęszczony mus będzie idealnym nadzieniem do tarty lub tartaletek. Bez zagęszczania można wykorzystać go do wszelkiego rodzaju deserów, naleśników, a nawet... do kanapek :) Mus po zagotowaniu można przechowywać przez około tydzień w zamkniętym słoiku w lodówce. Z poniższego przepisu można przygotować około 500g musu . Mus z truskawek i rabarbaru Składniki
Smakołyki Berenikijedzeniu, zwłaszcza na świeżym powietrzu. Wyszukujemy spokojne, kameralne miejsca, w których można cieszyć się smakiem i ładnym widokiem. Od taty zawsze smakuje lepiej! Bardzo często w naszym domu goszczą naleśniki. Lubimy je w różnych modyfikacjach, ale te z musem jabłkowym przyrządzam najczęściej. A dekoruję według pory roku i dostepnych składników. W czerwcową sobotę odbyło sie także moje sernikowe popołudnie
Raj dla Podniebienianiemal każdego gatunku owoców, jednak moim zdaniem najsmaczniejsza jest z truskawek, czereśni wiśni, porzeczek, malin i jagód. Frużelina jest doskonałym dodatkiem do wszelkiego rodzaju deserów - lodów, serników, panna cotty, naleśników. Można ją także wykorzystać jako składnik kremów do ciast i napojów. Uwaga: aby frużelina miała ładniejszy kolor można dodać kilka łyżek soku z wiśni lub kilka wydrylowanych wiśni. Składniki
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata