najlepsze śledzie - 3429 przepisów (strona:173/229)

Egzotyczny półmisek śledzia 105

Drodzy, dziś podaję pyszną i egzotyczna wersję śledzia. Idealna kompozycja na większe spotkanie w gronie przyjaciół. Lub coś dla niespodziewanych gości. Do mojej propozycji użyłam -filety śledziowe z żurawiną i brzoskwinią  SEKO -żurawina suszona  SKWORCU -dojrzałe mango -jarmuż -pestki dyni -kilka ziaren granatu -kukurydza z puszki Jarmuż umyj ,odetnij stwardniałe części. Zalej wrzątkiem i pozostaw w wodzie

Z Kuchni Do Kuchni
ANDRZEJKOWY ŚLEDZIK 171

Składniki: 500g filetów śledziowych 1 duża cebula drobno pokrojona i sparzona wrzątkiem 4 jajka ugotowane 4 duże ogórki kiszone Pół puszki kukurydzy Pół puszki groszku 300ml śmietany Sól, pieprz Śledzie pokroić w  paski, jajka, ogórki i cebulkę w kostkę. Sałatkę układać warstwowo, na wierzchu polać śmietaną i odstawić do lodówki, żeby się przegryzła. Przed podaniem wymieszać. Smacznego

Anioły w kuchni
Pulchne placuszki z marchewki 119

łyżce masy. Rozpłaszcz ją przy pomocy łyżki. Smaż przez 1-2 minuty, następnie przełóż łopatką na drugą stronę i smaż jeszcze minutę. *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami

Chilli Czosnek i Oliwa
Kapusta kiszona 149

marchewek • 10 cebul • ziarna kopru • ziarna kminku • ok 25 -30 dag soli • worek do kiszenia kapusty • gaza lub tetra • beczka dobrze sprawdzają się wiaderka plastikowe  np po śledziach z przykrywką Sposób przygotowania 1. • Marchew obrać zetrzeć na grubej tarce Cebulę pokroić w paski  • Przygotować beczkę do kiszenia kapusty ja wykładam workiem  • Na przemian układać kapustę troszkę marchewki

W królestwie smaków Beaty
ZUPA GRZYBOWA CZYSTA Z PIEROGIEM 117

zrobienie.Grzybki nadają jej głęboki smak i aromat , a kolor zniewala .Podajemy ją z uszkami ,kostką z kaszy manny lub tak jak ja z pierogiem z GRZYBKAMI i śledziem.Zapraszam. 3 dag.grzybów suszonych 20 dag.włoszczyzny 3 ziarna pieprzu czarnego liść laurowy 1 łyżka masła sól do smaku ************************************ Grzyby dokładnie myjemy i moczymy na kilka godzin lub na noc.Włoszczyznę

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Ryby są super, czyli nowa książka Lidla 143

Mogłabym jeść ryby codziennie. A śledzie to nawet dwa razy dziennie… Dorota Wellman  Ryby są super! To nie tylko hasło, które przyświeca nam w codziennym życiu (właściwie to bardziej mi, Madzi trochę mniej). To także tytuł nowej książki wydanej przez Lidla. Bo właśnie już niedługo, za kilka dni, będziecie mogli stać się właścicielami książki poświęconej rybom, wydanej w ramach

Marder&Marder Manufacture
Przepisy na Boże Narodzenie 2719

żeby robić zdjęcia potrawom na Wigilię.  Może to dlatego, że od lat na kolacji wigilijnej zawsze jest to samo. Barszczyk, uszka, pierogi z pieniążkiem, kapusta z grzybami, karp, śledzie i oczywiście kompot z suszu :) Ta niezmienność wcale nie jest nudna, mimo, że każdą z tych potraw spokojnie można zjeść w każdy inny dzień roku, to właśnie w ten jeden

Czerwona Porzeczka
"Buraki po burgundzku" 126

marchewka i topinambur) przejmuje ich różowy kolor. Jeżeli chcielibyście zachować kolor poszczególnych składników, musielibyście ugotować buraki osobno i dopiero pod koniec dodać do gulaszu. *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami

Chilli Czosnek i Oliwa
Cebulki marynowane 126

Takie małe cebulki marynowane są doskonałym dodatkiem do różnych sałatek, śledzi i wielu innych dań. Do marynowania wykorzystuję cebulki ze swojej działki, mam ich duża ilość. Składniki: 1,5-2 kilogramy małej cebulki Zalewa: 4 szklanki wody 1 szklanka octu 0,5 szklanki cukru 3 łyżki soli 1 łyżka gorczycy Sposób przygotowania: Cebulkę obieramy, myjemy. Składniki zalewy umieszczamy większym garnku

Bajeczna Kuchnia
Maślaki marynowane 156

Maślaki marynowane są bardzo smacznym dodatkiem do wielu sałatek lub śledzi, możemy je również podać jako przystawkę. Składniki: 2 kilogramy maślaków Zalewa: 1 szklanka octu 4 szklanki wody 2 płaskie łyżeczki soli 3 duże łyżki cukru po 5 ziaren ziela angielskiego i pieprzu 3 listki laurowe kilka ziaren gorczycy Dodatkowo: kwasek cytrynowy  Sposób przygotowania: Maślaki oczyszczamy, zdejmujemy wierzchnie skórki

Bajeczna Kuchnia
Listopad już 143

też rzeczy wycieczkowe- tydzień, przed dramatycznymi wydarzeniami w Paryżu spędziliśmy w nim cudowny weekend. Przygotowania do niego pochłonęły czas i energię, stąd blogowa cisza do tej pory. Jeśli ktoś śledzi mirabelkowość na Instagramie lub Facebooku, to pewnie widział relację na bieżąco.Nie chcę robić o tej wizycie posta, bo w świetle piątkowych wydarzeń wydaje mi się niewykonalne znalezienie odpowiednich słów

les mirabelles
Falafele dyniowe z sosem pomidorowo-grzybowym 162

nich pieczywo, ryż, mogą być też pieczone ziemniaki, a także makaron (uzyskamy wtedy coś w rodzaju wegańskiego makaronu z sosem pomidorowym i klopsikami). Smacznego! *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami

Chilli Czosnek i Oliwa
SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z MARYNOWANYMI PODGRZYBKAMI I JAJKIEM 94

Miałam wielką ochotę na sałatk ę rybną . Ta którą zrobiłam jest ze śledziem, jajkiem i marynowanymi podgrzybkami :) Składniki: 3 matiasy 4 ugotowane jajka na twardo 1 średnia cebulka ćwiartkowy słoik marynowanych podgrzybków pieprz i majonez do smaku.     Sposób wykonania: 1. Matiasy przez godzinę moczyć w wodzie następnie odsączyć i pokroić w kostkę.  2. Marynowane podgrzybki opłukać pokroić

Darcia w kuchni
Masło śledziowe 178

coś podobnego. Bardzo nam smakowało. W domu postanowiłam, że coś na wzór tego zrobię. No i wymyśliłam. Nic skomplikowanego a jakże smacznie. Koniecznie spróbujcie. Składniki: ½ kostki masła 1 płat śledzie solonego w oleju ( pojedynczy ) Kilka gałązek natki pietruszki Wykonanie: Płat śledziowy wstępnie kroimy na mniejsze kawałki. Kawałki umieszczamy w mikserku. Dodajemy posiekane masło. I razem miksujemy na gładką masę. Pietruszkę

Smaki Ewy
Tarta Tatin z jabłkami i solonym karmelem 167

nogami, tak aby ciasto znalazło się na talerzu.  Podawaj Tartę Tatin na ciepło, polaną odlanym sosem karmelowym, z lodami waniliowymi lub śmietaną.  *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami

Chilli Czosnek i Oliwa

Proponowane wyszukiwania