Jeśli jeszcze nie znudziły Wam się śledzie i ryby to możecie sobie zrobić rolmopsy. Będę fajną przystawką na Sylwestra, bo jak wiadomo "rybka lubi pływać" a przed nami szampańska zabawa. Składniki: płaty śledziowe marynowane w occie papryka marynowana ogórki konserwowe cebula musztarda Przygotowanie: Cebulę obrać, pokroić w piórka, zalać wrzątkiem na około 10-12 minut. Jeśli nie lubicie smaku surowej
Ala piecze i gotujeoliwki. Polej sosem i wymieszaj. Ułóż na półmisku. Na wierzchu dekoracyjnie rozłóż plasterki pomarańczy i udekoruj zielonymi końcówkami kopru włoskiego. Podawaj od razu. *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i Oliwabłyskawiczne sałatki. Moja jest śledziowa, idealna na Sylwestra Składniki filety śledziowe w oleju czerwona cebula grzyby marynowane olej np.rzepakowy tłoczony na zimno Pokrój śledzia w paski, cebulkę posiekaj drobno, grzyby również. Wszystkie składniki włóż do salaterki, przemieszaj, dodaj oleju ,dosmacz solą i gotowe! Smacznego
Z Kuchni Do Kuchniprzygotowaliśmy były oczywiście w klimacie zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia. W trakcie warsztatów mieliśmy przyjemność przygotować: Świąteczną zupę z orzechów włoskich Pierożki z kaszą, grzybami i orzechami laskowymi Śledzie w grzybach w ziołach i orzechowy wafelek Karpia w maku i kokosie, gruszkę i jabłko z pęczakiem na domowym winie Karmelizowane orzechy na kokosowym puddingu z imbirem Moja grupa
Kulinarne przygody Gatityspędzę z nimi Wielkanoc. Kto wie, może nawet spadnie śnieg ;) Tegoroczne Święta upłyną mi na spotkaniach z moją kochaną Babcią i z Rodziną mojego mężczyzny. Będą domowe pierniczki, śledzie i prawdziwa choinka. Będzie też nieodłączny od 25 lat element Świąt - Kevin. Będzie też pędzony naprędce cydr, który niestety musi jeszcze jakiś czas leżakować. Nie skupiam się na tym, czego
W poszukiwaniu inspiracjigodziny i ugotować w tej samej wodzie do miękkości. Cebulę pokroić, podsmażyć na oleju, dodać ugotowane grzyby i poddusić z pieprzem i posiekaną natką pietruszki. Tak przygotowanym farszem smarować śledzie, zwijać i spinać wykałaczkami
Tradycyjna Kuchniagrzybami ale w innych regionach jada się zupę grzybową, zupę rybą lub zupę migdałową Jako przystawki ważne miejsce pośród 12 potraw wigilijnych zajmują: – obowiązkowo rolmopsy , ale też śledzie w oleju lub pod różnymi postaciami, – ryba w pomidorach – kapusta z grochem Wigilijne dania główne to: – Pierogi z kapustą i grzybami – karp smażony – Karp w galarecie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPowoli przygotowuję się kulinarnie do Świąt Bożego Narodzenia. Na Wigilię mam już zrobione śledzie w oleju, będę robić też rybę po grecku. Szukałam też czegoś, co już teraz mogłabym przygotować i trafiłam na przepis na rybę w zalewie, jest to dokładnie ryba po japońsku . Składniki - około 50 dag filetów z morszczuka - 1/2 słoika ogórków konserwowych - 1/3 słoika papryki konserwowej
Kuchnia co dniawyrobię się ze wszystkim na czas, przy okazji spędzając miłe chwile z rodziną. Dzisiaj chciałabym przedstawić Wam kolejny fenomen. Pierwszym był ser - dip serowy z ziemniaka , później były "śledzie" z boczniaków w lekkim sosie tatarskim , dzisiaj "ryba" z kotletów sojowych po grecku. Dieta wegańska jest niesamowita, wszystkie smaki można odtworzyć lub sprawić by były bardzo podobne z zupełnie innych składników
Be Fit Be Strongbiscotti swoim bliskim, przełóż je do puszki, dużego słoika lub pudełka wyłożonego papierem do pieczenia. Ładnie będą wyglądały także w torebkach celofanowych przewiązanych wstążką. *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i Oliwaczęści.dajemy wyciśnięty czosnek,czosnek niedźwiedzi oraz roztarty majeranek.Całość mieszamy,dolewamy ok 2-3 łyżki oleju.Przekładamy do słoika,ciasno ugniatamy i dolewamy oleju tyle by śledź był przykryty. Oczywiście jest to przepis bardzo znany,jedyna różnica to czosnek niedźwiedzi dodany przeze mnie...uwielbiamy wszystko co dobrze czosnkowe.Jeśli nie macie go w domu nic się
Niespełnione zdolności kulinarneburaki ugotować i ostudzić. Filety pokroić w paseczki, ziemniaki, cebulę i ogórki w kostkę. Buraki i jajka zetrzeć na tarce. W naczyniu, najlepiej przezroczystym, układać warstwami: ziemniaki, cebulę, śledzie, majonez, posypać pieprzem, i ułożyć następne warstwy: ogórki, cebulę, buraki i majonez. Wierzch posypać startym jajkiem. Odstawić na noc do lodówki. Wierzch sałatki można posypać pokrojonym szczypiorkiem. Zdjęcie
Radość kipiąca uśmiechem.ryżowym i sałatką, sałatka cesarska z grzankami, sałatka z kiełkami z wędzonym boczkiem i dressingiem balsamicznym, meksykańska zupa pomidorowa z frytkami z batatów z fetą i tortillą czy marynowane śledzie z warzywami i pieczywem chrupkim! Są pomysły na super sałatki do słoika - z pęczakiem, z makaronem czy kuskusem - do koloru do wyboru! Idealna opcja do zabrania ze sobą do pracy
Plate of JoyMają też t ę zaletę, że można je przygotować wcześniej. Ja mam dla was propozycję na sałatkę z groszkiem ale z płatami marynowanymi. U mnie z matiasów czy słonych śledzi raczej niczego nie znajdziecie, bo po prostu nie lubimy. Składniki: 3 płaty marynowane 3 jajka ugotowane na twardo 3-4 ogórki konserwowe 5 łyżek groszku konserwowego 0,5 jabłka
Ala piecze i gotujePierogi z kapustą i grzybami to w mojej rodzinie najbardziej pożądane danie wigilijne. O ile Wigilia pewnie mogłaby się obyć bez karpia, czy śledzia, bez makowca, czy sernika, o tyle bez pierogów - nie. Kiedyś nawet padł postulat, żeby na Wigilię mama zrobiła same pierogi ;) Oczywiście - ile domów i rodzin, tyle przepisów na pierogi. Gdyby ktoś Was zapytał - kto robi najlepsze
Kulinarne Inspiracje