konsystencję zupy. Zupę możesz podawać na ciepło oraz na zimno (po schłodzeniu w lodówce). Udekoruj ją odrobiną jogurtu naturalnego, pieczoną ciecierzycą oraz listkami bazylii. *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami. Polecam również: Ekspresowa zupa z kapusty i fasoli, bez bulionu Zupa marchewkowa
Chilli Czosnek i Oliwakostkami lodu. Pokroić w plastry, posolić. Skropić octem balsamicznym z Modeny. Podawać z bazylią. Doskonała w towarzystwie serów i szynki... Smacznego! Niektórzy nawet jedli ją ze śledziami! Podana na Porcelanie Bogucice , nabiera nietuzinkowego charakteru
Z Kuchni Do Kuchnikoperek i wymieszaj. Spróbuj pilaw i ewentualnie dopraw. Podawaj na ciepło lub w temperaturze pokojowej z dodatkiem jogurtu naturalnego. na podstawie tego przepisu *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami. Polecam Wam również: Pilaw z bobem i szparagami Pilaw z kurczakiem i granatem Korzenny pilaw
Chilli Czosnek i Oliwawypróbować upieczone w mundurkach z czosnkiem. Prezentują się efektownie, a do tego są pyszne! Doskonałe jako dodatek do obiadu, ale równie smaczne solo, z dipami, twarożkiem, tzatzikami lub ze śledziem w śmietanie. Bardzo polecam! Składniki: 1 kg średniej wielkości ziemniaków 6 ząbków czosnku oliwa Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do 180-200 stopni. Ziemniaki dokładnie myjemy, nie obieramy, nacinamy w poprzek ostrym
Smakowity Blog KulinarnyChyba już każdy, kto śledzi mojego bloga na bieżąco wie, że moje ulubione śniadania to te na słodko. Najbardziej lubię wszelkiego rodzaju placki i placuszki, np: Placuszki dyniowe , Omlet owsiany , Ekologiczne placuszki z płatków Symbio . Ostatnio pracuję głównie popołudniami, więc rano mam więcej czasu na przygotowanie śniadania. I niezmiennie już od kilku dni na moim śniadaniowym stole
Zawsze głodna!nałóż liście sałaty, plastry pomidora i plastry bakłażana w orzechowej panierce. Udekoruj listkami mięty. Podaj z większą ilością sosu tzatziki w małej miseczce. Smacznego! *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami. Polecam domowy fast food: Ekspresowe calzone Falafele z marchewką Pissaladiere Pity z klopsikami
Chilli Czosnek i Oliważurku TANDOORI MASALA PRZYPRAWA HARISA KURKUMA sól ziołowa przyprawa do ryb cytrynowa czubryca żółta czubryca biała marynata staropolska przyprawa arabska papryka ostra wędzona AMERICAN CHICKEN CHILLI GRYS przyprawa do śledzi po królewsku
Słodkie okruszkiminut, aby smaki się przegryzły a sos schłodził. Sos tzatziki możesz przechowywać w lodówce w zamkniętym pojemniku przez 1-2 dni. *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami. Przepisy z sosem tzatziki: Pieczony kurczak i ziemniaki z pikantnym tzatziki Placki z cukinii i fety
Chilli Czosnek i OliwaKorzystając z dobrodziejstw lata proponuję pyszną sałatkę z fasolką i kalafiorem- a w roli głównej śledź! Pycha! Składniki: 1 duży kalafior, ½ kg fasoli szparagowej, 1 opakowanie koreczków śledziowych w oleju, 5 łyżek majonezu, ½ szklanki jogurtu naturalnego, sól do smaku, pieprz do smaku, ocet do smaku, szczypiorek. Wykonanie: Kalafior namoczyć w zimnej wodzie z dodatkiem soli na kilka minut. Następnie kalafior
Tradycyjna Kuchniahiszpańskich barwach - szczypta-wege.pl z bloga szczypta-wege Leche merengada - Paulina z bloga Pommes à la cannelle Sangria - Mirabelka z bloga Mirabelkowy blog *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami
Chilli Czosnek i OliwaMakaron ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i fetą . Dzisiaj Środa Popielcowa, a u mnie na stole zamiast tradycyjnego śledzia, kolorowy makaron. Szybki obiad bezmięsny, ale bardzo smaczny. Uwielbiam szpinak, dlatego mam go zawsze duuużo w ogródku, wystarczy zebrać, umyć, osuszyć, poporcjować i do zamrażalnika. Zimą jak znalazł... Potrzebujemy: makaron (u mnie makaron trójkolorowy ze szpinakiem i pomidorami) słoiczek suszonych pomidorów szpinak
na moim stole...więc z zaciekawieniem, czasem nawet uważnie studiuję różne wpisy (bo wielu ciekawych rzeczy można się dowiedzieć o ludziach, blogach, blogowaniu, życiu; w ogóle to chyba o wszystkim - kto śledzi blogosferę, ten wie), ale blogowo raczej omijam. Tym razem jednak postanowiłam się pobawić, bo bloga Ani, jak i samą Anię zresztą, lubię bardzo. Nie znamy się osobiście, ale myślę
Pożeraczka, czyli raz adobrzeJest pysznie! Puszyste drożdżówki z serem i wiśniami! Mniammmi! Seria na drożdżówki trwa, kto śledzi bloga ten wie hihihi ;-) Ale ciągle za mną chodzą takie bułeczki, w różnej postaci, do kawy i na drugie śniadanie do pracy, są idealne. Sezon na owoce w pełni, więc korzystajmy! To kto dziś piecze? Dajcie znać ;-))) SKŁADNIKI: - 500 g mąki pszennej typu babuni
SMYKWKUCHNIodcedzić na sitku. Cebulę i pomidory. pokroić w drobną kostkę. Wymieszać ryż z cebulą,kukurydzą, pomidorami i tuńczykiem, a następnie zalać zalewą i wymieszać . Posypać szczypiorkiem i ponownie wymieszać. śledź po cygańsku
O kuchni z uczuciemsięgający stołu, plątałam się pod nogami i czekałam na pierwszą gwiazdkę. Pamiętam, duży okrągły stół, suto zastawiony Wigilijnymi potrawami, gdzie obok ogromnej misy z pierogami, były uszka, barszcz czerwony, śledzie skąpane w swojskiej śmietanie, karp, z którym zdążyłam się już zaprzyjaźnić, bo od tygodnia pływał w wannie, różne sałatki, na deser kutia, a i jeszcze kompot z suszu
Rozpustne gotowanie