najlepsze śledzie - 3429 przepisów (strona:168/229)

Wyniki konkursu na karnawałową przekąskę z Seko 138

zajmuje: pani Hrabina w kuchni z przepisem na mini tarty z wędzonym łososiem: Drugie miejsce zajęła pani Laura Przybyła i jej przepis na śledzie z twarożkiem, sałatą roszponką, cykorią i jarmużowym pesto: Trzecie miejsce przyznaję pani Dominice S. z przepisem na krewetki z suszonymi pomidorami: Gratuluję wszystkim wygranym! Zwycięzców

Marta Gotuje
Tapas Party. Menu na imprezę. 141

coca (hiszpańska pizza z tapenadą, rukolą, anchois i pieczoną papryką) empanadas z tuńczykiem Do picia: ulubione wino Sangria, np. sangria na białym piwie   *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami

Chilli Czosnek i Oliwa
Schab z gruszką i serem 137

Bardzo lubię łączyć gruszkę z wytrawnymi potrawami. I tak towarzyszyła ona już przeróżnym sałatkom i śledziom. Przyszła kolej również na schab, który zapieczony z gruszką i serem jest prawdziwym smakowym rarytasem. 6 plastrów schabu 2 duże, dojrzałe gruszki 100g twardego sera długodojrzewającego sól, pieprz olej 1. Każdy plaster schabu cienko rozbijamy, przekrawamy na pół. Posypujemy solą i pieprzem, smarujemy niewielką

Szefowa kuchni
Domowe oliwki marynowane. Prosta przekąska do wina. 162

lodówki. Można je jeść od razu, ale lepsze będą następnego dnia.  Marynowane oliwki przechowuj w lodówce i zjedz w ciągu 7 dni. *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami. Polecam również: Domowe suszone pomidory

Chilli Czosnek i Oliwa
Placuszki z kaszy gryczanej 154

dodać jajka oraz mąkę . Doprawić solą i pieprzem (dużo pieprzu), dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej, nakładać niewielkie porcje masy. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Podałam z śledziem z prawdziwymi grzybami w śmietanie, ale również dobrze smakują z kwaśną śmietaną lub sosem grzybowym, SMACZNEGO

magiczna kuchnia Kasi
Banalnie prosty pikantny dip serowy. Z chipsami warzywnymi. 127

bataty. Gotowe plasterki wyjmuj z piekarnika przy pomocy łopatki. Chipsy zajadaj najlepiej od razu. Niestety z czasem tracą swoją chrupkość i stają się gumowate. *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami

Chilli Czosnek i Oliwa
Lepiej późno niż wcale... czyli krótkie podsumowanie 2015 r. 125

dynią makaronową Falafele z marchewką Sałatka z pieczonych buraków Ful medames Pilaw z bakłażanem i pistacjami Marchewka z miodem i tymiankiem Domowa sól ziołowa *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami

Chilli Czosnek i Oliwa
Warsztaty z Kikkoman i Tabasco - Smaczny orzech do zgryzienia 151

sposób często stosuję w swojej kuchni.  W trakcie warsztatów podzieliliśmy się na grupy w wspólnie przygotowaliśmy: - świąteczną zupę z orzechów włoskich - pierożki z kaszą, grzybami i orzechami laskowymi - śledzie w grzybach i ziołach do tego orzechowy wafelek - karpia w maku i kokosie, jabłko i gruszkę z pęczakiem na domowym winie - karmelizowane orzechy na kokosowym puddingu z imbirem I powiem

Niezły Młynek
Kulki śledziowe w zalewie 163

cukru pół łyżeczki soli 3 listki laurowe 3 kulki ziela angielskiego kilka ziaren pieprzu Zagotować wszystkie składniki zalewy. Przestudzić. Płaty śledziowe lekko wymoczyć w zimnej wodzie, odsączyć. Zmielić razem śledzie i mięso. Dodać mąkę ziemniaczaną, przyprawić pieprzem. Formować kulki wielkości dużego orzecha włoskiego, panierować w bułce tartej, smażyć na oleju. Usmażone kulki wrzucić do zalewy, po czym schłodzić. Pozostawić

Praktyczna pl
Sałatka śledziowa 110

Prosta i szybka do zrobienia sałatka. filety śledziowe  marchewka [ ugotowana]  groszek konserowy  kukurydza konserwowa  papryka czerwona  ogórek konserwowy  cebula  maj onez Śledzie obrać ze skóry, pokroić w paseczki.Cebulę, paprykę, marchewkę i ogórka pokroić w kostkę.Kukurydzę i groszek osączyć z zalewy.Wymieszać z majonezem i doprawić do smaku

Moje domowe kucharzenie
Ser twardy Cheddar 159

serów twardych " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Nie trzeba wcale mieć specjalistycznego sprzętu , wystarczy wiaderko po śledziach w którym trzeba zrobić dziurki i już mamy formę , parę kafli lub cegieł – posłuży Wam doskonale za prasę . Nic tylko próbować " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height

Ogrodnik w podróży
Pilaw z dynią i suszoną śliwką 109

wzrusz pilaw widelcem. Dodaj pestki dyni i wymieszaj. Spróbuj pilaw i ewentualnie dopraw. Podawaj na ciepło lub w temperaturze pokojowej z dodatkiem jogurtu naturalnego. *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź moją stronę na  Facebooku  lub  Google + , aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami. Polecam Wam również: Pilaw z bakłażanem i pistacjami Pilaw z bobem i szparagami Pilaw

Chilli Czosnek i Oliwa
Piąte urodziny! 92

Szybko minęło, wiele się zmieniło… Zdecydowanie na lepsze Dziękuję wszystkim, zwłaszcza tym, którzy wspierają mnie od samego początku!   Nie wiem czy warto robić jakieś podsumowanie, bo kto śledzi blog na bieżąco ten wie, że i zdjęcia lepsze, i więcej działam, że założyłam Lubelską Blogosferę Kulinarną, piszę do Magazynu Aromat, jeżdżę na warsztaty i ciągle Czytaj dalej... Artykuł Piąte

Pasja Smaku
City Trail - Lublin, 19.12.2015 137

mogę się zmusić." Kilka dni później dodała: "Ale najlepsze jest to że biegałam dzisiaj!!!! 2,3 km ale po 6 m-cach nie-biegania suuuper się czuje! Dzięki!!! Za śledzie i tort!!"   Skoro ktoś jednak pobiegł po moich wpisach, to może warto?  No to zaczynamy, tym bardziej, że za tydzień kolejna edycja City Trail.   Tym razem

Sto kolorów kuchni
Ciasto przekładane masą budyniową 167

robiłam na święta..i całkiem o nim zapomniałam..no i teraz mi się przypomniało o pierniku dojrzewającym..chyba też nie pokazałam efektu końcowego..makowce też chyba zostały zawieruszone..różne śledzie też...oj muszę zrobić porządek z zaległymi przepisami.. Ciasto 150 g margaryny 150 g cukru 1 szkl.mąki 4 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 2 jajka 2 łyżeczki proszku

Moje domowe kucharzenie

Proponowane wyszukiwania