uzyc naczyn ktore do tej pory uzywalismy i zapiekac albo na gazie albo w piekarniku . Na ziemniaki ukladamy pokrojona "byle jak" kapuste - ona to sprawi ze wytworzy sie wilgoc pod przykryciem miedzy ziemniakami a miesem. Ukladamy kawalki mieska na kapuscie i wszystko dokladnie podlewamy odrobinka wody ( to zalezy od naczynia ktore uzywamy do gotowania badz zapiekania ) Nastepnie calosc dosc(...)polewamy oliwa z oliwek GOCCIA D ORO z czosnkiem. Nastepnie przykrywamy i dusimy badz zapiekamy. Od czasu do czasu podgladamy i sprawdzamy czy na dnie jest dostateczna wilgoc potrzebna do duszenia. w razie czego podlewamy odrobinka wody. U mnie takie duszenie to zaledwie pol godzinki. I zdrowy obiad gotowy dla calej rodzinki. Szynka marynowana w ziolach z dodatkiem
Z Kuchni Do Kuchnipiekarnik,pozostawiajac w nim lososia,zeby " doszedl".W miedzyczasie przygotowac szpinak.Umyc,usunac lodyzki pozostawiajac tylko listki.Szpinak swiezy klasc bezposrednio na patelni,z dodatkie np.masla na 3-5 minut,wystarczy wilgoc z mycia by zmiekl.Patelnie (lub garnek) przykryc.Wczesniejn dorzucic drobno posiekany mlody czosnek (2 zabki).Pamietajmy,ze szpinak bardzo sie kurczy w czasie obrobki,dlatego trzeba liczyc
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!kruszonka z dodatkiem czekolady.Najlepsze jest to,ze mozecie je upiec nie majac ani jednego jajka w lodowce.Tak,to ciasto jest bez jajek.Bardzo ladnie rosnie i w cudowny sposob wchlania wilgoc z owocow nie stajac sie przy tym,ani mokre ,ani maziste.Nadaja sie tu wlasciwie kazde owoce.Rownie pyszne byloby z wisniami.Upieklam je w foremce o przekroju 20 cm.Skladniki na kruszonke
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!powodu, że jest zrobiony tylko z mleka i mąki( niektóre przepisy dodają rownież jajko) w smaku przypomina naszą leguminę z kaszy manny. Pudding jest dosyć wilgotny i oddaje tą wilgoc ciastu przez noc. Przepis na pudding: z 1 lt mleka odlać szklankę, resztę mleka zagotować dodając cukier i c. waniliowy. W szklance zimnego mleka rozpuścić mąkę a następinie wlać
Mia Cucina SofietaSprawdź inne wyszukiwania: