2 nieduże pstrągi 2 marchewki pietruszka kawałek pora pół cebuli sól pieprz listek laurowy 3 ziarenka ziela angielskiego żelatyna do dekoracji listki selera oliwki marchewka cytryny
Gotowanie jest łatweciasto: 500 g mąki 1 szkl mleka 30 g drożdży 50 g oleju 1 łyżka cukru szczypta soli nadzienie 1 kg kapusty kiszonej 1 duża cebula
Gotowanie jest łatweśledzie ok 6 płatów (marynowane lub solone) 100 g serka sałatkowego (Falvita) 3-4 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżki oliwy 1 łyżka octu jabłkowego sól pieprz
Gotowanie jest łatweciasto 1 jajko 3 łyżeczki cukru szczypta soli 3/4 szkl wody 3/4 szkl mleka nadzienie 1 szkl maku 4 łyżki miodu bakalie ok 100 g skórka
Gotowanie jest łatweNigdy wcześniej nie robiłam zakwasu ale tyle sie teraz o nim mówi ze postanowilam i ja zrobić . Przepis jest jak u wszystkich , nie da sie tu
Gotowanie jest łatwePaszteciki z kapustą i grzybami oraz barszczyk Makowy torcik z naleśników Pstrągi w galarecie Rolmopsy w delikatnym serku typu feta Łamańce z makiem Śledzie po żydowsku
Gotowanie jest łatwemasa makowa 1 szkl maku rodzynki 50 g skórka pomarańczowa 50 g migdały 50g orzechy 50g aromat migdałowy 4 łyżki miodu sok z cytryny do smaku
Gotowanie jest łatwe1 ryba Amur ok 1600 g (przed patroszeniem) sól pieprz pieprz pomarańczowy suszona trawa cytrynowa sok z cytryny oliwa mąka bułka tarta 2 jajka olej do
Gotowanie jest łatwe500 g śledzi solonych 1 szkl majonezu 1- 1,5 jabłka 1 pomarańcza lub 4-5 mandarynek 1 cebula 2 ogórki kiszone cukier pieprz sól Filety
Gotowanie jest łatweciasto: 1 kg mąki 2 szkl mleka 60 g drożdży 100 g oleju 2 łyżka cukru szczypta soli nadzienie 1 kg kapusty kiszonej 1 duża cebula
Gotowanie jest łatweUdało mi się kupić a sklepie osiedlowym tortellini na nadzieniem serowym. Bo niestety na wsi często bywa, że wielu produktów po prostu nie ma. I zdarza
Ewa w kuchniCiasto wiewiórka to moje ulubione ciasto z czasów kiedy chodziłam do liceum. Często prosiłam mamę, by upiekła mi to ciasto i potrafiłam sama zjeść naprawdę wiele
Mango PapajaDziś mam ciasto cappuccino. Pogoda od wczoraj deszczowa i mglista więc czymś trzeba sobie rozweselić dzień. A co jest lepszego od kawałka pysznego ciasta ? Powstało więc
Ewa w kuchniDziś przedstawiam Wam mój sprawdzony przepis na pyszne, korzenne ciasto na miodzie, czyli na ekspresowy piernik. Jest to świetna alternatywa dla tradycyjnego piernika
Rozpustne gotowanieW ramach współpracy dostałam sosy od firmy Folwark. Zastanawiałam się jak nietypowo je wykorzystać. Piekąc schab pomyślałam, że fajnie byłoby do marynaty dodać remuladę duńską. I
Ewa w kuchni