Wersji śledzi pod pierzynką jest całe mnóstwo. Co jedna to smaczniejsza. Ja dziś zapraszam Was na moją wersję. Ulubioną. Na którą czekam cały rok
Passion of CookingCzęsto do śledzików dodaję majeranek ale tym razem postanowiłam dodać inne ziółka. Zamiast majeranku dodałam zioła prowansalskie a śledziki nabrały fajnego posmaku. składniki: 7-8 płatów
Monia miesza i gotuje2 ziemniaki 1 marchewka 1 jabłko 1 puszka białej fasoli 1 cebula 300 g śledzia marynowanego 1 łyżka kaparów 2 łyżki majonezu 1 łyżki śmietany kwaśnej
Gotowanie jest łatwe2 duże ziemniaki ugotowane w mundurkach 6-8 filetów śledzia marynowanego mały słoiczek majonezu 3 jajka ugotowane na twardo ugotowana marchewka 1 cebula kilka oliwek czarnych
Gotowanie jest łatweNie wiem jak to jest, ale z początkiem grudnia, rok w rok, nachodzi mnie ogromna ochota na śledzie ! A ponieważ i mój mąż jest wielbicielem tej
Kulinarne przygody GatityDzisiaj zapraszam na kapustę wigilijną z grzybami i śliwkami. Jest to jedno z dań, które uwielbiamy i które się nam nie nudzi także w ciągu roku
Bernika - moj kulinarny pamietnikWszędzie dookoła nas widać, że zbliżają się święta. W witrynach sklepowych pojawiły się choinki , a dookoła unosi się zapach obieranych cytrusów i cynamonu. W ostatnich dniach
Kolizje SmakówKolejny weekend i kolejne wspólne pieczenie Ciasta na niedzielę ..tym razem piekłyśmy nie ciasto, a ciasteczka na choinkę..moje nie są jeszcze udekorowane,ale mam jeszcze
Moje domowe kucharzenieŚledzie zazwyczaj spożywamy w zalewie octowej lub w różnych sosach, ewentualnie smażone. Moja propozycja to pieczony ze śledzi pasztet, z dodatkiem suszonych grzybów, ziemniaków, odrobiny suszonej
Wanilia i KardamonDziś zapraszam na przepysznego jesiotra w sosie grzybowym. Rybę przywiozłam prosto z hodowli czyli wracając z wycieczki nad Stawy Milickie i pół drogi zastanawiałam się co
Smaczna PyzaPonieważ sezon przygotowań do Świąt rozpoczęty dziś zapraszam Was po przepis na farsz do uszek. Dostałam od Taty grzyby suszone i nie są to byle jakie
Niebieski kubek z kawaNa wigilijnym stole nie może również zabraknąć pysznej kapusty kiszonej z suszonymi podgrzybkami i żurawiną, która nadaje subtelnej słodyczy całości. Danie jest lekkie, smaczne i
Mango PapajaŚniadanie da ukochanego to zawsze wyzwanie, bowiem niekiedy trudno zaspokoić męskie i damskie podniebienie jednocześnie. Idealnym rozwiązaniem okazała się sałatka z jego ulubionym serem halloumi, niewielką
Mango PapajaŚwięta nie mogą odbyć się bez śledzi. Ja uwielbiam je wtedy jeść i co roku przygotowuje inne, nowe. W tym roku wypróbuje przepis na krajankę w
Bernika - moj kulinarny pamietnikMak i bakalie to klasyczne świąteczne połączenie, nie potrzebuje reklamy. Niech przekona Was fakt, że to ciasto jest przepysznie wilgotne, lekkie i bardzo aromatyczne. Ten makowy
Karo in the Kitchen