Składniki ( ok 8 porcji): 400 g filetu z dorsza 2 marchewki 5 łyżek groszku konserwowego 2-3 ziela angielskie 1-2 liście laurowe l,5 l wody sól, biały pieprz 2-3 łyżki soku z cytryny łyzka cukru ocet 12% 2 białka jajka kurzego 2 łyżki żelatyny ewent. kubeczki jednorazowe Marchewki obieramy, zalewamy wodą i gotujemy 10 min. Dodajemy dorsza, ziele angielskie i liść laurowy. Gotujemy ok 15 min - nie mieszamy, aby ryba się nie rozpadła. Wyjmujemy rybę i marchewki z bulionu, studzimy. Groszek odsączamy na sicie... czytaj dalej...
Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Ostatnimi czasy w telewizji pojawia się co raz więcej programów kulinarnych. Jednym z moich ulubionych jest „Ewa gotuje”, w którym główną rolę odgrywa sama Ewa Wachowicz.
Czytaj dalej...