musli, dodatek do płatków śniadaniowych, koktajli owocowych, sałatek a nawet czekolady. Czasami używa się OWOCÓW MORWY BIAŁEJ do wypieku ciast, tart a nawet wyrobu wina. 16 .Przyprawa do serników i mas serowych 17. Przyprawa do Masła to doskonała dodatek do grillowanego pieczywa, pieczonych ziemniaków, ryb lub mięs z grilla. Można nią również posmarować tosty i upiec w tosterze
Słodkości i nie tylkoMoże i są tuczące, ale póki co tylko one mi zostały na otarcie łez po truskawkach. Poza tym są kopalnią witamin i minerałów, rzadko kiedy wywołują
bastalenaWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Seromak to połączenie dwóch ciast: makowca i sernika. Gdy mamy problem z wyborem jednego z nich wystarczy zrobić właśnie te ciasto. Nie polecam robić ciasta z masy makowej z puszki, ponieważ sprzedawane gotowe masy sklepowe są zbyt rzadkie i ciasto może się nie udać. Post Seromak pojawił się
Marta GotujePyszne mini serniczki z ricotty, podane ze świeżymi owocami to prawdziwe niebo w gębie! Przepis jest tak prosty i szybki, że zdecydowanie polecam wypróbować go wszystkim
Mienta blogsię na wszelakie przetwory: kompoty, dżemy i frużeliny. Polecam Wam przepis na pyszną frużelinę wiśniową, czyli wiśnie w żelu. Frużelina owocowa to wg mnie najlepszy dodatek do deserów, gofrów, serników, innych ciast, czy jako dodatek do kremów. Polecam przepisy na frużelinę z innych owoców: Frużelina truskawkowa Frużelina jagodowa Frużelina truskawkowo-arbuzowa Domowa frużelina na 3 słoiczki: 400 g drylowanych wiśni
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięTarta kokosowa z czereśniami to kolejny wypiek po serniku z czereśniami , w którym wykorzystałam te czerwone, soczyste owoce. Z czereśni przygotowałam galaretkę, która pokrywa wierzch tarty, natomiast wnętrze, jak i spód z ciasta kruchego są zdominowane przez smak kokosu. Masa, która wypełnia tartę, to połączenie jogurtu greckiego i wiórków kokosowych, po upieczeniu ma zwartą konsystencję i zachwyca mocno kokosowym smakiem
Smakołyki BerenikiNajprostsze na świecie kruche ciasto, odrobina wyobraźni i mamy efekt ;) Ciasto można używać do różnych wypieków, np. spód do szarlotki lub sernika, czy też różnego rodzaju kruche ciasteczka. U mnie akurat powstały wiatraczki. Bawiłam się dzisiaj świetnie w kuchni :) Uwielbiam wakacje! :) Z tej porcji ciasta wyszło mi około 100 wiatraczków. SMACZNEGO! :) Składniki: 750g mąki pszennej margaryna szklanka gęstej
Czerwona PorzeczkaMyślę, że będzie to ostatni sernikowy przepis na jakiś czas :). Ostatnio zaszalałam w pieczeniu różnych wersji serowych słodkości. Mam nadzieję, że przydadzą się Wam w planowaniu
Przepisy AleksandryZamiast tradycyjnego sernika tym razem postanowiłam zrobić jego małe przekąskowe wersje o smaku bananowym :) Składniki: na spód - 1 opakowanie herbatników (200 g) - 100 g masła masa serowa - 1 kg zmielonego sera białego - 5 jajek - 1 szklanka cukru pudru - 1 cukier waniliowy - 1 kostka masła - 5 bananów Przygotowanie: Herbatniki drobno kruszymy i zalewamy rozpuszczonym i przestudzonym masłem. Masę łączymy i wylepiamy
Zainspirowana w kuchniWielkanoc już za nami, jednak dopiero teraz mam chwilę, by usiąść i spisać przepis, którym chciałam się z Wami podzielić. Długo się zastanawiałam, jakie ciasto upiec
Ratunku obiadJest rabarbar!!! Hurra! Crumble, to obok deserów z jogurtem greckim i serników czekoladowych, moje najulubieńsze słodkie danie:) Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia SowyPierwszy mój sernikobrownies okazał się rewelacyjny, więc postanowiłam kontynuować temat :) Tym razem zrobiłam z dodatkiem kokosu wzorując się znów na przepisie Majany Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyMyślałam o serniku, bo już bardzo dawno żadnego nie piekłam. Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia SowyCiasto nad ciastami! I choć moje niepodobne do pierwowzoru, bo w trakcie przygotowywania zmieszałam wszystko dokumentnie i łatki nie wyszły, to jednak smak wynagrodził wygląd! Boskie
Zdrowa Kuchnia Sowy