Małe serniczki + gęsty malinowy sos tworzą wspaniałe zestawienie :) i są pysznym dodatkiem do popołudniowej kawy ... Składniki na spód : 100 g. herbatników maślanych 50 g. masła 1
Walijskie PichcenieDomowy sos karmelowy świetnie nadaje się do placuszków, naleśników, lodów czy wreszcie serników i szarlotek.Z odrobiną cierpliwości przygotujemy pyszny kremowy sos, który posmakuje nie tylko najmłodszym.SKŁADNIKI 200g cukru80g masła120g śmietany kremówkiszczypta soliPRZYGOTOWANIECukier wsypujemy do garnka - najlepiej o grubym i szerokim dnie - ewentualnie na ciężką patelnię. Na średniej mocy karmelizujemy cukier na złoty kolor. Cukru nie mieszamy - kiedy zacznie
Moje Kuchenne RewelacjeBeskid Nowy Sącz na Polanę Sosny miałam okazję go skosztować, przyznam się, że upomniałam się o drugi kawałek, bo smak był niesamowity. Ewa słynie z wypieku kultowego sernika i jeśli tylko zgodzi się dać mi na niego przepis to również pokuszę się o jego wykonanie. Jedynym odstępstwem od przepisu jest wykonany przez mnie kajmak czekoladowy, zamiast klasycznego. Składniki na ciasto
Apetyczna babeczkaSkładniki: 4 sztuki jajka, 3/4 szklanki cukier, 1 łyżeczka wanilia mielona Royal Brand, 1/2 szklanki olej rzepakowy, 2 opakowania budyń śmietankowy,800 ml jogurt gęsty naturalny
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 200 gram herbatniki pomielone, 1/2 kostki masło lub margaryna miękkie, 4 sztuki jajka, 3/4 szklanki cukier, 800 ml jogurt naturalny gęsty, 1/2 szklanki olej rzepakowy
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 1 kg ser typu homo gęsty, 20 dag biszkopty okrągłe, 1 litrowy słoik gruszki z kompotu, 1 tabliczka czekolada gorzka, 2 opakowania galaretka cytrynowa, 1
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: jajka 2 sztuki, cukier 1/4 szklanki, serek homogenizowany 300 gram, budyń śmietankowy 1/2 opakowania, rodzynki 1/2 szklanki, kakao do posypania - ile potrzeba z tej ilości
W Mojej Kuchni LubięGdy zobaczyłyśmy ten przepis od razu wiedziałyśmy, że musimy go zrobić. Smak powala...rewelacja. Pomysł zaczerpnięty z blogu Kuchnia Agaty. Bardzo polecamy...Składniki
Anioły w kuchnirośnie ale próba na patyczek nic nie daje bo jest wilgotne Tu trzeba wyczuć. Ma się ładnie przyrumienić z góry. Po upieczeniu bezwzględnie zostawiamy do ostygnięcia. Ciasto ma konsystencję sernika i jest pyszne Lekkie, mało słodkie, pachnące imbirem i przyprawami
ladykitchendodawać do kawy (trzeba je najpierw podgrzać, w przeciwnym razie zważy się), do zupy mlecznej, lub - tak jak ja - wypić samo. Powstałą pulpę migdałową możemy dodać do płatków owsianych, sernika, itd.... Jeżeli chcemy żeby mleko było słodsze, do namaczania i miksowania dodajemy suszone daktyle. Przepis znalazłam na stronie WEGANIE. Mleko po przygotowaniu należy przechowywać w lodówce nie dłużej niż
My Culinary ArtWitajcie kochani, dziś bez przepisu, ale równie ciekawie. 13 i 14 września odbył się Festiwal Serów i Twarogów Polskiego Mleczarstwa (którego współorganizatorem był nasz Uniwersytet Warmińsko
Symfonia SmakówPasta tahini to pasta sezamowa. Można więc powiedzieć, że serniczki smakują trochę jak chałwa, trochę jak sezamki. Dodatkowo serniczki są tak delikatne i mięciutkie, że aż
My Culinary ArtWszystkim maluszkom życzę dzisiaj udanego dnia i mnóstwo uśmiechu i słońca!! A w prezencie ode mnie malutkie serniczki z truskawkami, bo dzieci lubią dania, które
Z miłości do słodkościSezon na maliny trwa w najlepsze, muszę więc go dobrze wykorzystać. Zawsze obowiązkowo piekę kruche ciasto z dodatkiem malin, ale tym razem dodałam do niego twaróg
Z miłości do słodkościchrupką, cynamonową kruszonką z płatków owsianych. UWAGA jeżeli macie ochotę na tartę, a nie chce Wam się robić ciasta, możecie użyć przepisu na ekspresowy spód, robiliśmy go przy okazji sernika Azjaty (przepis tu: http://nerdskitchen.pl/2013/07/10/ekspresowy-sernik-czyli-sernik-azjaty/). Nadzienie pozostaje bez zmian DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW ILE KALORII MA TO DANIE? w przygotowaniu PRZYGOTOWANIE 1. CIASTO (5 min + 30 min na schłodzenie
Nerds Kitchen