Tarta kokosowa z czereśniami to kolejny wypiek po serniku z czereśniami , w którym wykorzystałam te czerwone, soczyste owoce. Z czereśni przygotowałam galaretkę, która pokrywa wierzch tarty, natomiast wnętrze, jak i spód z ciasta kruchego są zdominowane przez smak kokosu. Masa, która wypełnia tartę, to połączenie jogurtu greckiego i wiórków kokosowych, po upieczeniu ma zwartą konsystencję i zachwyca mocno kokosowym smakiem
Smakołyki BerenikiNajprostsze na świecie kruche ciasto, odrobina wyobraźni i mamy efekt ;) Ciasto można używać do różnych wypieków, np. spód do szarlotki lub sernika, czy też różnego rodzaju kruche ciasteczka. U mnie akurat powstały wiatraczki. Bawiłam się dzisiaj świetnie w kuchni :) Uwielbiam wakacje! :) Z tej porcji ciasta wyszło mi około 100 wiatraczków. SMACZNEGO! :) Składniki: 750g mąki pszennej margaryna szklanka gęstej
Czerwona PorzeczkaMyślę, że będzie to ostatni sernikowy przepis na jakiś czas :). Ostatnio zaszalałam w pieczeniu różnych wersji serowych słodkości. Mam nadzieję, że przydadzą się Wam w planowaniu
Przepisy AleksandryZamiast tradycyjnego sernika tym razem postanowiłam zrobić jego małe przekąskowe wersje o smaku bananowym :) Składniki: na spód - 1 opakowanie herbatników (200 g) - 100 g masła masa serowa - 1 kg zmielonego sera białego - 5 jajek - 1 szklanka cukru pudru - 1 cukier waniliowy - 1 kostka masła - 5 bananów Przygotowanie: Herbatniki drobno kruszymy i zalewamy rozpuszczonym i przestudzonym masłem. Masę łączymy i wylepiamy
Zainspirowana w kuchniWielkanoc już za nami, jednak dopiero teraz mam chwilę, by usiąść i spisać przepis, którym chciałam się z Wami podzielić. Długo się zastanawiałam, jakie ciasto upiec
Ratunku obiadJest rabarbar!!! Hurra! Crumble, to obok deserów z jogurtem greckim i serników czekoladowych, moje najulubieńsze słodkie danie:) Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia SowyPierwszy mój sernikobrownies okazał się rewelacyjny, więc postanowiłam kontynuować temat :) Tym razem zrobiłam z dodatkiem kokosu wzorując się znów na przepisie Majany Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyMyślałam o serniku, bo już bardzo dawno żadnego nie piekłam. Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia SowyCiasto nad ciastami! I choć moje niepodobne do pierwowzoru, bo w trakcie przygotowywania zmieszałam wszystko dokumentnie i łatki nie wyszły, to jednak smak wynagrodził wygląd! Boskie
Zdrowa Kuchnia SowyKulki mrożone to świetny patent na coś słodkiego, po co w każdej chwili można sięgnąć do zamrażalnika i za moment delektować się porcją delicji. Albo poczęstować
Zdrowa Kuchnia SowyDzisiaj minęły 2 lata od pierwszego mojego wpisu na blogu:) O pierwszej rocznicy właściwie zapomniałam, ale druga to już poważna sprawa (nie sądziłam, że tak długo
Zdrowa Kuchnia SowyTo już 4 lata odkąd prowadzę tego bloga! Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyWieczorową porą mam dla Was przedostatni już walentynkowy przepis ( jutro jeszcze jeden i koniec tych serduszek ).Musicie wybaczyć jakość zdjęć, zmuszona byłam
kolorowotorcikowojednak delicja !Drożdżowe racuchy wybornie łączą się z owocami. Ja uwielbiam takie z jabłkiem i bananem, oprószone cukrem pudrem. Do tego kubek mleka i nie muszę mieć puszystych serników, wielowarstwowych tortów czekoladowych czy wspaniale nadzianych kruchych tart - choć też nimi nie pogardzę ;) Składniki:300 g mąki pszennej30g drożdży2 łyżki cukru1 jajko1 szkl. mlekadodatkowo:jabłkobanancukier puderolej rzepakowy do smażeniaWykonanie:Mleko lekko
kolorowotorcikowo