Dynia jest świetna! Nie miałam pojęcia, że daje aż tyle możliwości i można ją wykorzystywać pod wieloma postaciami. W tym roku, “z pewną taką nieśmiałością”, sięgnęłam
W mojej kuchniDelikatne racuchy z pysznym jabłkowym nadzieniem, które rozpływa się w ustach! Składniki: 170g mąki 150ml mleka 4 kwaśne jabłka 2 jajka 3 łyzki cukru pudru 0.5
AleTorcikPo wolnej, świątecznej środzie dwa kolejne dni okazały się wyzwaniem. W pracy dużo się działo. Odbyła się próbna ewakuacja, trzeba było rozwiązać nowe problemy. Kiedy dziś
W mojej kuchniJeśli pozostało Wam mięso duszone z poprzedniego dnia można go wykorzystać jako dodatek do naleśników. Ja podałam z sosem barbecue, ale możecie podać z ketchupem, sosem
O kuchni z uczuciemTiganites to grecka odmiana pancakesów. Podaje się je na śniadanie lub podwieczorek. Aby je przygotować, wystarczy zaledwie kilka chwil, dlatego ich smakiem możemy cieszyć się zawsze
W mojej kuchniIdealnie chrupiące podane z ulubionym dżemem, to doskonała propozycja na śniadanie na słodko. SKŁADNIKI 1 szkl. maślanki, 1 szkl. mąki tortowej Basia , 1 łyżka cukru
słodki bratekT o są jedne z lepszych naleśników jakie jadłam! Poważnie! Nie jestem żadną miłośniczką naleśników. Lubię, jadam, ale jakoś nigdy się nie zachwycałam suchym naleśnikiem, zwykle
Blondynka GotujeZa nami święta, sylwestrowe szaleństwa i Nowy Rok. Pora wracać do codzienności i zwyczajnych zajęć. Zaczął się styczeń, pierwszy z dwunastu miesięcy, w czasie których będziemy
W mojej kuchniKilka dni temu dotarła do mnie książka "Nowy Jork na talerzu" - Smitten Kitchen i od tamtej chwili nie potrafię odłożyć jej na półkę, bo przepisy są
Blondynka GotujeBananowe naleśniki to jedne z moich ulubionych. Jeśli nigdy nie próbowaliście, to koniecznie musicie wypróbować. Podałam je z bitą śmietaną i bananem pokrojonym w plasterki. Idealne
O kuchni z uczuciemNie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam wędzoną makrelę. Przygotowuję z niej pasty do chleba z różnymi dodatkami. (przepisy znajdziesz w zakładce do pieczywa), krokiety lub
O kuchni z uczuciemWeekend spędziłam na szkoleniu. Wprawdzie nie wiązało się ono ze szkołą, ale było bardzo interesujące. Podczas dwóch dni przekazano nam ogrom wiedzy. Niezwykle intensywne wykłady trwały
W mojej kuchniKawowe paluszki gofrowe podane z malinami i płatkami kokosa
Poranek na słodkoNaleśniki podane w troszkę inny sposób, a smakują rewelacyjnie. Bardzo ładnie się kroją na porcje. Nie zdążyłam zrobić porcji na talerzu, bo zbyt szybko zostały zjedzone
O kuchni z uczuciemCzy u Was też się to sprawdza, że nieszczęścia chodzą parami? Ja mam wrażenie, że wędrują co najmniej czwórkami i mocno trzymają się pod ręce, by
W mojej kuchni