roku nie wyrobiłam się w sezonie truskawkowym i jagodowym, ale za to mam przepyszny dżem brzoskiwniowo-nektarynkowy. W zimie będzie stanowił idealny dodatek do owsianki na śniadanie, lub gofrów na deser :) 1,2 kg nektarynek 1 brzoskwiń sok z połowy cytryny 2 łyżki cukru trzcinowego Owoce obieramy, pozbawiamy pestek i kroimy na mniejsze kawałki. W garnku z grubym dnem, zasypujemy
Mienta blogwszędzie gdzie się da, a nie ma na to lepszego sposobu niż sos:) Takim też sposobem powstał pyszny, szybki i przyjemny słodki sos jagodowy, którym można polać dosłownie wszystko, gofry, lody, naleśniki, ciasta i wszystko na co macie ochotę. Zapraszam! Scroll down for recipe in English Słodki sos jagodowy (8 porcji) Składniki: 2 szklanki świeżych lub mrożonych jagód 1/3 szklanki
karmelowyFigi są przepysznymi owocami, które nadają się do wielu dań. Figi można dodawać do śniadania, czy to na kanapkę, czy do owsianek, jaglanek, do gofrów czy naleśników. Można z nich wyczarować najlepsze na świecie konfitury, lubią połączenie z mięsem bądź rybą. Smakują dobrze świeże, jak i pieczone. Możecie być pewni, że pokażę Wam kilka fajnych i pysznych pomysłów na wykorzystanie
SMYKWKUCHNIczystych, suchych, wyparzonych wcześniej słoiczków. Zamknij szczelnie wieczkami, przechowuj w lodówce, maksymalnie do 3 tygodni. K remem tym możesz smarować kromki razowego chleba, chałki, bułki, naleśniki czy gofry. Krem ten smakuje wyśmienicie i nie zawiera żadnych środków konserwujących czy poprawiających smak. Nie wymaga zbyt dużego nakładu pracy, a doskonale smakuje, zwłaszcza milusińskim. Polecam
Przepisy i porady kulinarnePora zacząć przetwarzanie. Na początek zapraszam po przepis na domowy dżem brzoskwiniowy. Taki dżemik jest idealny do naleśników czy gofrów. Składniki: 1 kg brzoskwiń 500 g cukru żelującego 2:1 łyżka soku z cytryny Przygotowanie: Brzoskwinie myjemy i osuszamy. Obieramy ze skórek i usuwamy pestki. Owoce drobno kroimy w wkładamy je do garnka. Polewamy sokiem z cytryny i mieszamy. Wsypujemy
słodkie i nie tylko historie kulinarnesię kontrolować, bo stosuję kilka prostych trików, o których pisałem w artykule Jak nie podjadać między posiłkami?. Jednak od kilku dni chodziły za mną gofry. Przypieczone ciasto, chrupiące z każdym kęsem, a do tego […] Artykuł Pancakes, czyli wegańskie, amerykańskie naleśniki pochodzi z serwisu Vegan Taste
Vegan Tastewiecie, co zrobiłem? No pewnie, że wiecie, bo trafiliście na ten przepis… Upiekłem! I ku mojemu zaskoczeniu wyszło naprawdę dobre. Co prawda na początku miały to być gofry marchewkowe, ale może to i dobrze, że zadanie się nie powiodło, bo dzięki temu prezentuję Wam dzisiaj ciasto marchewkowe bezglutenowe , które oczywiście może być glutenowym, jeśli pałacie dużą niechęcią do mąki
Blendmanweeks. You can serve them with homemade corn wafers. Link to the recipe you will find below. ... Smacznego :) ... Bon appetit! Zobacz też: Chrupiące wafle kukurydziane - gofry serduszka
Better Life By Auntie JuFrużelina to fajny dodatek do gofrów, naleśników, deserów, a także do kremów do ciast. Można robić z praktycznie z każdych owoców, ale najlepsze są te z dużą zawartością pektyny jak np. wiśnie czy jagody, wtedy mają fajną konsystencję. Składniki: 500 g malin świeżych (mogą być również mrożone) około 6 łyżek cukru 3 łyżeczki żelatyny 1 łyżka soku z cytryny
talerz przyjemnościwydobyć jak najwięcej płynu z ziaren. Mieszamy. Przed użyciem wstrząsamy, gdyż naturalnie wystąpi proces sedymentacji(opadanie na dno cięższych cząsteczek). Mleko takie nadaje się do : -Naleśników, gofrów placków -zabielania kawy -jako baza do koktajli Z czystym sumieniem polecam
vaniliowoczekoladowagorzej!(chociaż mógłby być gęstszy xD). Świetne jest w nim to, że łączy w sobie wszystkie najlepsze smaki różnych płynnych słodzideł :D Dobrze się spisał w deserach, na gofrach, pysznie uzupełnił kwaśny zapiekany rabarbar a nawet dał radę złączyć składniki na spód w ryżowym torciku (brzmi ciekawie? przepis na torcik znajdziecie tutaj ^^). Według nas kolejny produkt wart uwagi
Candy Pandassamo jak orzeszki kochamy też chrupanie ;) Pozostałości na dnie (zdjęcie zrobione 2 dni po otwarciu!) 😆 Placuszki owsiano-kokosowo-białkowe z bananami i masłem orzechowym <3 Owsiane gofry ze szpinakiem, wędzonym tofu, pomarańczą i masłem orzechowym (ambrozja smaku!) Ocena: 6 pand UWAGA! Jeżeli jeszcze nie wiecie co kupić bliskiej osobie na święta a wiecie, że jest fanem masła
Candy Pandaswiśni, więc nie jest to nudny gładki dżem. Konfitura jest słodko-kwaśna z przewagą na to pierwsze. To sprawia, że jest idealnym dodatkiem do mniej słodkich budyniów/kremów, gofrów/naleśników. Na początku główny prym wiedzie cynamon dopiero z czasem zaczyna nieco „szczypać” język i podniebienie ujawniając w ten sposób moc imbiru i kardamonu. Do tej pory myślałyśmy
Candy PandasNasza opinia Wygląd: Wszystkie masła są gładkie bez widocznych grudek czy kawałków orzechów. Wersja z orzechów włoskich jest bardzo lejąca, idealna na polewę do placków lub gofrów. Opcja z nerkowców jest najbardziej stała z pośród całej trójki. Masło z migdałów konsystencją znajduje się pomiędzy włoskimi a nerkowcami. Smak: z orzechów włoskich – pierwszy raz spotkałyśmy się z tak tłustym masłem orzechowym
Candy Pandaskażdym razie był geniuszem. Zrobiłam swoją wersję, tj. inspirowaną kuchnią indyjską, bo uwierzcie mi, nic tak cudownie nie podkreśla smaku lekko mdłej marchewki ja kardamon. Będzie idealny do naleśników, gofrów a nawet placków ziemniaczanych. Można pasteryzować jak każdy inny dżem. ps. A jak dzieciaki będą pytały co to, to kłamcie i mówicie, że dżem z pomarańczy, jak są małe
greenscarf