przekładamy do wyparzonych słoiczków. Wierzch i pokrywkę polewamy łyżeczką wódki i zakręcamy. Przechowujemy w chłodnym, zaciemnionym miejscu. Konfitura genialna do herbaty w zimowe poranki lub jako dodatek naleśników i gofrów. Smacznego
KuchcikoweLovedziałanie bo zamierzam w tym sezonie eksperymentować z różnymi dodatkami. Frużelina nie jest mocno słodka, sok i skórka z pomarańczy nadaje jej bajecznego aromatu. Będzie idealna jako dodatek do gofrów, lodów i ciasta. Już ślinka mi cieknie na myśl o dobraniu się do takiego słoiczka zimową porą, gdy ciemno, zimno i buro za oknem, a ja delektować się będę słonecznymi
Grunt to przepis!wysokości. Piecz około 20 minut. Pozostaw w uchylonym piekarniku do ostudzenia, udekoruj kwiatami czarnego bzu i podaj. *Tak przygotowany syrop możesz również wykorzystać do przygotowania naleśników, gofrów lub nalewki
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskajagody, proszek do p., odstawiamy masę na kilka minut żeby spęczniała w tym czasie ubijamy jedno białko jajka na sztywną pianę delikatnie mieszając dodajemy białko do spęczniałej masy smażymy gofry :) SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćSezon na truskawki w pełni ♥ W związku z tym zachęcam do przygotowania domowego sosu truskawkowego, którym możecie urozmaicić słodkie przekąski, np. lody, gofry, placuszki. Poniższy sos jest słodki, a zarazem lekko kwaśny. Pięknie pachnie i jeszcze lepiej smakuje :) Jeżeli lubicie gładkie sosy to możecie go zmiksować i przecedzić przez sitko. Składniki na słoik o pojemności
UgotowaćDawno na blogu nie było dania obiadowego, więc postanowiłam coś wrzucić na patelnię:), żeby nie było, że jadamy same gofry i lody. Kęski z kurczaka w cieście naleśnikowym jadłam u mojej mamy i pomysł na pierś z kurczaka w takim wydaniu bardzo mi się spodobała. Dużo pracy przy tym nie ma, a zawsze to jakaś odmiana dla tradycyjnych kotletów. Składniki
Niebieski kubek z kawazmiksować na wysokich obrotach miksera aż będzie dobrze napowietrzony i puszysty. Dodawać po łyżce serek mascarpone, miksować do połączenia składników. Przekładać tak przygotowanym kremem torty, ciasta czy użyć do gofrów. * jeśli zamiast klasycznej, gorzkiej czekolady wykorzystamy czekoladę smakową, np. pomarańczową, malinową, wiśniową to otrzymamy krem o delikatnym posmaku. Moim faworytem jest gorzka czekolada z pomarańczą, krem jest wtedy naprawdę pyszny
Cakes By Kejtowoców i tylko 26 % cukru. A 100 gram produktu jak twierdzi producent to tylko 100 kcal. Mus świetnie sprawdzi się jako dodatek do lodów, tostów, grzanek, naleśników czy gofrów a także jako składnik wykwintnych sosów do mięs. Stovit "wypuścił" na rynek mus w 5 smakach - truskawki, wiśnie, brzoskwinia z marakują, owoce leśne i cztery owoce. Mus świetnie
Radość kipiąca uśmiechem.Sezon truskawkowy uważam oficjalnie za otwarty! Dzisiaj świetny dodatek do deserów, naleśników, gofrów, ciast – dżem truskawkowy bez cukru, za to z szałwią hiszpańską (chia). Konsystencję dżemu możecie sami tworzyć w zależności od ilości dodanych nasionek chia czy też zblendowania truskawek, jeśli lubicie idealnie gładkie dżemy. Jeśli z jakiś względów musicie unikać dodatku cukru, a lubicie omlet czy też naleśniki
Mieszam w Garnkumałych oczkach. Do ciasta dodać wędlinę, ser, pieczarkę i przyprawy. Białka ubić na sztywną pianę i dodajemy do ciasta. Całość dokładnie mieszamy. W natłuszczonej gofrownicy pieczemy na rumiano gofry
Ewusiowe Smakinakrętki i układamy słoiki do góry dnem, zostawiając je na 12 godzin. Następnie sprawdzamy szczelność zamknięcia i wstawiamy słoiki do spiżarki, lub spożywamy z dodatkiem placków, naleśników lub gofrów
Miód i pieprzzawsze i chętnie udzielali nam informacji, dbali o bezpieczeństwo i porządek. Zapisaliśmy się na zwiedzanie grobowca Faraona, zostało nam 30 minut wolnego czasu, które spędziliśmy zajadając pyszne lody i gofry, a następnie po zasileniu energetycznym naszych ciał przemierzyliśmy szlak trapera. Zwiedzając grobowiec Faraona mieliśmy okazję zapoznać się z historią Egiptu. Pani przewodnik w tej części przybliżyła nam ze szczegółami zagadnienia
Markowy smaktego nieprzesłodzone". I tutaj muszę się z nim zgodzić, bo wszystkie te dżemy nie są prze sadnie słodkie i idealnie nadaję się do różnych kuchenny ch zastosowań: placuszków, naleśników, gofrów , lodów i wszelkich innych pyszności. Za mną ch odz ą jeszcze francuskie, kruche ciasteczka z owocami leśnymi i pewnie lada dzień upiekę
Cynamonowe szczęściepory :) Czyli kupionym tortem a nawet dwoma kupionymi (jeden dla rodziny, drugi dla koleżanek). Ciasto i ciasteczka też były kupione. Na imprezie urodzinowej dla koleżanek był też popcorn i gofry, bita śmietana z syfonu, polewy i owoce. Wszystko zamówione, nie tknęłam w tym roku palcem! O ile torcik pierwszy torcik miał być kupiony, bo wiedziałam, że nie zdążę
bistro mamawypróbowałam trzy smaki: wiśnia, cztery owoce i owoce lasu, wrażenie smakowe pyszne, konsystencja dżemów nie za gęsta i nie za wodnista od razu można dżemy użyć do pieczywa, tostów, gofrów, naleśników, lodów, do tortów przekładania, do jogurtów, musli i dodać można tylko do czego się lubi na ciasto naleśnikowe wszystkie składniki mikserem dokładnie zmiksować, odstawić na 40 minut, na patelni
W Mojej Kuchni Lubię