Pyszne gofry na śniadanie, tak najlepiej lubię. Chrupiące brzegi , mięciutkie wnętrze i aromatyczne truskawki, pyszności. Proponuję dodać swoich ulubionych owoców, u mnie są to truskawki. Zaczynamy pieczenie? Kakaowe gofry z truskawkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniekupnym mówimy NIE (chyba, że są ze sprawdzonego źródła) ale ja jednak wole swoje domowe i smakują o wiele lepiej, nie mówiąc o kosztach w porównaniu do kupienia takich gofrów 😒 Składniki 40 g mąki ryżowej 1 jajo łyżka budyniu bez cukru waniliowego lub inny 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia letnia przegotowana woda (na oko) dodatki (+1 łyżeczka kakao dla ciemnej(...)proszek do pieczenia wymieszać i dodać ubite jajo, wymieszać. Dodać wody, trzeba na wyczucie aby konsystencja była dość lejąca 3. Powstałą masę wylewamy do gofrownicy i smażymy nasze ukochane gofry 😍 😎 Makro: 252,8 kcal
Zdrowie i pysznie na talerzuRoztocze i okolice: 1. Hamernia: rezerwat przyrody Czartowe Pole z licznymi małymi wodospadami i ruinami XVIII-cznej papierni. 2. Zwierzyniec: konik polski, czynny browar (można zwiedzać), park Zwierzyńczyk, najlepsze gofry (Gastruś), kościół nad wodą nocą, stawy Echo. 3. Szczebrzeszyn: pomnik chrząszcza (1 z 2). 4. Lublin: zamek, starówka (i targ staroci), okolice centrum. 5. Zamość: zamek, pałac, "grające drzewo(...)dzwonkami, fortyfikacje, wokół starówki, Park Miejski, Cofta Cafe (bardzo dobra kawa, gofry takie sobie, tuż za rynkiem, od strony pomnika Jana Zamoyskiego). Elderberry blossom syrup A very aromatic and nutritious addition to your summer lemonade or tea in the autumn and winter. It’s best if you pick up the blossoms and prepare the syrup on the same
Qlinarnie i QlinarnieWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 18 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 5 Składniki na gofry: 1,5 szklanki mąki, 2 jajka, 1/8 łyżeczki soli, 1/4 szklanki cukru, łyżeczka cukru wanilinowego, niepełna szklanka wody gazowanej, 1/4 szklanki oleju, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. Bita śmietana: 400 g śmietany 30%, cukier puder. Owoce: kiwi, 125 g borówek(...)minut (w zależności od gofrownicy). Nie otwieram w trakcie pieczenia! Śmietanę ubijam na sztywno z cukrem pudrem (ilość zależna od tego, jak słodkie lubicie). Owoce kroję. Na gofrach rozsmarowuję śmietanę, układam owoce
JejKuchniaWytrawne gofry? Czemu nie! Są przepyszne! Składniki: CIASTO: 2 jajka 1 i 1/2szk mąki pszennej 1 i 1/2 szk mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru 2 łyżkioleju roślinnego szczypta soli, pieprzu, oregano DODATKOWO: 2 jajka 1 łyżka masła przyprawy garść świeżej rukoli Przygotowanie: 1.Białka ubijamy na sztywną pianę. 2. Dodajemy cukier, żółtka i ubijamy jeszcze(...)Między czasie rozgrzewamy na patelni masło i smażymy jajka na małym ogniu pod przykryciem (nie za długo, żeby żółtko do końca się nie ścięło). Przyprawiamy do smaku. 6. Gofry wykładamy na talerz, nakładamy jajko i posypujemy świeżą rukolą. Smacznego
FITBUuKowoce PRZYGOTOWANIE : Do miski dajemy mąkę, mleko, olej, proszek, żółtka i 1 cukier waniliowy, wszystko dokładnie mieszamy (trzepaczką) lub miksujemy, białka ubijamy na sztywno, dodajemy do ciasta i mieszamy, gofry smażymy na rozgrzanej gofrownicy na złoty kolor, studzimy na kratce. Śmietanę wkładamy na 30 minut do zamrażalnika, schłodzoną ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym, na koniec dodajemy śmietan(...)mieszamy. Gotowe gofry podajemy z bitą śmietaną i owocami, smacznego
KUCHNIA POLSKAskładzie ani cukru, ani czekolady. Jeśli masz ugotowaną ciecierzycę lub ciecierzycę w puszce przygotowanie tego przysmaku zajmie Ci dosłownie kilka chwil. Swoją Cieciorellę jadłam z goframi kokosowymi, ale nad tymi goframi postanowiłam jeszcze popracować, aby smakowo była petarda, są bardzo dobre, ale jak już je dopracuję wtedy od razu i szybciutko napiszę co, jak i z czym :) Źródło przepisu: Sprintem
Blondynka GotujeKonsystencja powinna być podobna do konsystencji ciasta na naleśniki. Rozgrzewamy gofrownicę i wylewamy porcję ciasta i smażymy, czas ok. 3 minuty. Czynność powtarzamy, aż do skończenia się ciasta. Gotowe gofry studzimy na kratce wtedy nie będą "gumowe" i "sflaczałe". Na wystudzone gofry nakładamy po łyżce jogurtu naturalnego, kładziemy pokrojone owoce i posypujemy jagodami oraz płatkami migdałów. SMACZNEGO
Prosto i Smacznie z AnetąPyszne, chrupiące gofry na bazie mąki orkiszowej. Jeśli nie macie takiej w kuchni można użyć także mąki owsianej lub żytniej pełnoziarnistej. Dodatki można dostosować do własnych upodobań. Składniki: 2 jajka 1 łyżka mąki orkiszowej kropelka aromatu waniliowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka budyniu waniliowego gruszka, kiwi, orzechy Rozgrzać gofrownicę. Białka ubić na sztywno, dodać żółtka i zmiksować. Wmieszać(...)mąkę i budyń. Dodać także proszek i aromat. Wymieszać bardzo delikatnie. Gofrownicę posmarować olejem kokosowym. Smażyć gofry ok 4 minuty. Podawać z jogurtem i kawałkami owoców. Smacznego
Chocolate Muffin BlogGofry - kto ich nie uwielbia? Nie poznałam jeszcze takiej osoby. Możemy podawać je na przeróżne sposoby - z bitą śmietaną, owocami,dżemem,na wytrawnie.U Nas największe wzięcie mają takie zwyczajne oprószone cukrem pudrem i owocami. Moja dzisiejsza propozycja właśnie taka jest.Znalazłam jeszcze zamrożone truskawki,zmiksowałam je i polałam takim musem gofry - mówię Wam smak i zapach lata. Przepis
Niespełnione zdolności kulinarnePogoda fatalna, cały dzień leje więc postanowiliśmy przypomnieć sobie smak lata i na tapetę poszły gofry. Tym razem z przepisu koleżanki. Wyszły świetne, mięciutkie w środku, chrupiące na zewnątrz. Wszyscy łącznie z dziecięciem szczęśliwi :) Składniki: 125 g masła, 50 g cukru, pół paczki cukru wanilinowego, szczypta soli, 250 g mąki, 1łyżeczka proszku do pieczeni, 4 jajka, 1/4 litra śmietany(...)pieczeni. Następnie dodawać po jednym jajku i ucierać do uzyskania gęstej, puszystej masy. Do dość gęstego ciasta dodać śmietanę i dobrze wymieszać. Tutaj przepis na nasze poprzednie gofry, które są bardziej biszkoptowe, treściwe
Państwo Wojtczuk gotująWszystkie dzieci kochają makaron, gofry i naleśniki, a przynajmniej te które znam. Moje dziecie chore, zresztą rozniosło zarazę na cały dom, i w tej chwili dziadek opiekuje się wszystkimi babami w domu, a że stworzyłam małego potwora (kulinarnego) to musiałam się zwlec z łóżka i zrobić Miśce obiad, bo ona tylko „mamusiowy zje”. Gofry były, makaron też
greenscarfdobry weekend, oczywiście coś słodkiego :) A cóż to może być? Tym razem proponujemy domowe gofry z tym, co każdy lubi najbardziej. A że jeden lubi z bitą śmietaną, drugi z owocami, a jeszcze z domowym dżemem są dobre ; ) Gofry Składniki: 2 jajka 2 szklanki mąki 1/2 szklanki oleju 4 łyżki cukru 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki soli
Lawendowe Niebopopularny zamiennik mięsa tj. białko pszeniczne starł się niestety z teorią glutenu, której twórca sam się z niej wycofał, ale mimo to idzie łeb w łeb z białkiem sojowym. gofry - chodzi tu o wytrawny dodatek, nie jako bazę do deseru. Od jakiegoś czasu modny za oceanem, zaraz po tym w zachodniej Europie. Widziałem go już w Europie Środkowo-Wschodniej kiedy(...)dojdą, ale jest to nawet prawdopodobne. Zwłaszcza, że idea polskich fast-foodów z bigosem umarła wraz z Andrzejem Lepperem. Zgodnie z tymi trendami przygotowałem pieczeń ze sztucznego mięsa z gofrem z odpadków i surówką z części warzyw uznawanych co najmniej za mało wartościowe. Składniki: - mąka pszenna - kostki bulionowe - marchewka - cebula - musztarda - mieszanka przypraw do mięsa - olej - "wczorajsze" ugotowane
Kryzysowa Książka KucharskaGofry można jeść bez dodatków ale też z dużą ich ilością. Najczęściej podajemy je z cukrem pudrem lub z bitą śmietaną i owocami. A ja dodałam do ciasta gorzkiej czekolady. W połączeniu z musem truskawkowym dało to zwykłym gofrom ciut wykwintności. Składniki: 2 szklanki mąki 2 szklanki mleka 3 łyżki oleju 2 jaja 2 płaskie łyżki
Pysznie & Pięknie