na gofry - 1828 przepisów (strona:49/122)

Krem z orzechów laskowych i dżem kokosowy – Nocciolata, Buko Organic 154

miodowej-owocowej nuty (jeśli ktoś jadł nektar kokosowy to zna ten smak – tutaj nasza recenzja ). Ten dżem starczył nam na dłużej bo był mega słodki ale cieniutko posmarowany na gofrze dodał bardzo czekoladowo-kokosowego smaku. Podsumowanie: Możecie się zdziwić naszym tak dużym entuzjazmem do tych produktów ale naprawdę oba słoiczki zostały wyczyszczone do czysta aby nic się na ściankach(...)Dawno nie jadłyśmy tak dobrego bardzo orzechowego kremu a smak dżemu kokosowego będzie nam się śnił po nocach i będą to bardzo słodkie sny <3 Marchewkowo-pomarańczowe gofry z dżemem kokosowym Buko Organic Batoniki kokosowo-migdałowe, nadziane kremem z orzechów laskowych Nocciolata, oblane domową kokosową czekoladą ( przepis/recipe ) Ocena: 6 pand

Candy Pandas
Kakaowe gofry z truskawkami 166

Pyszne gofry na śniadanie, tak najlepiej lubię. Chrupiące brzegi , mięciutkie wnętrze i aromatyczne truskawki, pyszności. Proponuję dodać swoich ulubionych owoców, u mnie są to truskawki. Zaczynamy pieczenie? Kakaowe gofry z truskawkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
GOFRY 106

kupnym mówimy NIE (chyba, że są ze sprawdzonego źródła) ale ja jednak wole swoje domowe i smakują o wiele lepiej, nie mówiąc o kosztach w porównaniu do kupienia takich gofrów 😒 Składniki 40 g mąki ryżowej 1 jajo łyżka budyniu bez cukru waniliowego lub inny 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia letnia przegotowana woda (na oko) dodatki (+1 łyżeczka kakao dla ciemnej(...)proszek do pieczenia wymieszać i dodać ubite jajo, wymieszać. Dodać wody, trzeba na wyczucie aby konsystencja była dość lejąca 3. Powstałą masę wylewamy do gofrownicy i smażymy nasze ukochane gofry 😍 😎 Makro: 252,8 kcal

Zdrowie i pysznie na talerzu
Syrop z kwiatów czarnego bzu, Roztocze i okolice 177

Roztocze i okolice: 1. Hamernia: rezerwat przyrody Czartowe Pole z licznymi małymi wodospadami i ruinami XVIII-cznej papierni. 2. Zwierzyniec: konik polski, czynny browar (można zwiedzać), park Zwierzyńczyk, najlepsze gofry (Gastruś), kościół nad wodą nocą, stawy Echo. 3. Szczebrzeszyn: pomnik chrząszcza (1 z 2). 4. Lublin: zamek, starówka (i targ staroci), okolice centrum. 5. Zamość: zamek, pałac, "grające drzewo(...)dzwonkami, fortyfikacje, wokół starówki, Park Miejski, Cofta Cafe (bardzo dobra kawa, gofry takie sobie, tuż za rynkiem, od strony pomnika Jana Zamoyskiego). Elderberry blossom syrup A very aromatic and nutritious addition to your summer lemonade or tea in the autumn and winter. It’s best if you pick up the blossoms and prepare the syrup on the same

Qlinarnie i Qlinarnie
GOFRY Z BITĄ ŚMIETANĄ I OWOCAMI 129

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 18 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 5  Składniki na gofry: 1,5 szklanki mąki, 2 jajka, 1/8 łyżeczki soli, 1/4 szklanki cukru, łyżeczka cukru wanilinowego, niepełna szklanka wody gazowanej, 1/4 szklanki oleju, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. Bita śmietana: 400 g śmietany 30%, cukier puder. Owoce: kiwi, 125 g borówek(...)minut (w zależności od gofrownicy). Nie otwieram w trakcie pieczenia! Śmietanę ubijam na sztywno z cukrem pudrem (ilość zależna od tego, jak słodkie lubicie). Owoce kroję. Na gofrach rozsmarowuję śmietanę, układam owoce

JejKuchnia
Gofry z jajkiem sadzonym i rukolą 146

Wytrawne gofry? Czemu nie! Są przepyszne! Składniki: CIASTO: 2 jajka 1 i 1/2szk mąki pszennej  1 i 1/2 szk mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru 2 łyżkioleju roślinnego szczypta soli, pieprzu, oregano DODATKOWO: 2 jajka 1 łyżka masła przyprawy garść świeżej rukoli Przygotowanie: 1.Białka ubijamy na sztywną pianę. 2. Dodajemy cukier, żółtka i ubijamy jeszcze(...)Między czasie rozgrzewamy na patelni masło i smażymy jajka na małym ogniu pod przykryciem (nie za długo, żeby żółtko do końca się nie ścięło). Przyprawiamy do smaku. 6. Gofry wykładamy na talerz, nakładamy jajko i posypujemy świeżą rukolą. Smacznego

FITBUuK
GOFRY Z BITĄ ŚMIETANĄ I OWOCAMI 115

owoce PRZYGOTOWANIE : Do miski dajemy mąkę, mleko, olej, proszek, żółtka i 1 cukier waniliowy, wszystko dokładnie mieszamy (trzepaczką) lub miksujemy, białka ubijamy na sztywno, dodajemy do ciasta i mieszamy, gofry smażymy na rozgrzanej gofrownicy na złoty kolor, studzimy na kratce. Śmietanę wkładamy na 30 minut do zamrażalnika, schłodzoną ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym, na koniec dodajemy śmietan(...)mieszamy. Gotowe gofry podajemy z bitą śmietaną i owocami, smacznego

KUCHNIA POLSKA
Cieciorella, czyli Nutella z Ciecierzycy (bez cukru) 223

składzie ani cukru, ani czekolady. Jeśli masz ugotowaną ciecierzycę lub ciecierzycę w puszce przygotowanie tego przysmaku zajmie Ci dosłownie kilka chwil. Swoją Cieciorellę jadłam z goframi kokosowymi, ale nad tymi goframi postanowiłam jeszcze popracować, aby smakowo była petarda, są bardzo dobre, ale jak już je dopracuję wtedy od razu i szybciutko napiszę co, jak i z czym :) Źródło przepisu: Sprintem

Blondynka Gotuje
GOFRY ORKISZOWE 197

Konsystencja powinna być podobna do konsystencji ciasta na naleśniki. Rozgrzewamy gofrownicę i wylewamy porcję ciasta i smażymy, czas ok. 3 minuty. Czynność powtarzamy, aż do skończenia się ciasta. Gotowe gofry studzimy na kratce wtedy nie będą "gumowe" i "sflaczałe". Na wystudzone gofry nakładamy po łyżce jogurtu naturalnego, kładziemy pokrojone owoce i posypujemy jagodami oraz płatkami migdałów. SMACZNEGO

Prosto i Smacznie z Anetą
Gofry orkiszowe z owocami 155

Pyszne, chrupiące gofry na bazie mąki orkiszowej. Jeśli nie macie takiej w kuchni można użyć także mąki owsianej lub żytniej pełnoziarnistej. Dodatki można dostosować do własnych upodobań. Składniki: 2 jajka 1 łyżka mąki orkiszowej kropelka aromatu waniliowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka budyniu waniliowego gruszka, kiwi, orzechy Rozgrzać gofrownicę. Białka ubić na sztywno, dodać żółtka i zmiksować. Wmieszać(...)mąkę i budyń. Dodać także proszek i aromat. Wymieszać bardzo delikatnie.  Gofrownicę posmarować olejem kokosowym. Smażyć gofry ok 4 minuty. Podawać z jogurtem i kawałkami owoców. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
CHRUPIĄCE GOFRY 122

Gofry - kto ich nie uwielbia? Nie poznałam jeszcze takiej osoby. Możemy podawać je na przeróżne sposoby - z bitą śmietaną, owocami,dżemem,na wytrawnie.U Nas największe wzięcie mają takie zwyczajne oprószone cukrem pudrem i owocami. Moja dzisiejsza propozycja właśnie taka jest.Znalazłam jeszcze zamrożone truskawki,zmiksowałam je i polałam takim musem gofry - mówię Wam smak i zapach lata.   Przepis

Niespełnione zdolności kulinarne
Gofry z owocami 114

Pogoda fatalna, cały dzień leje więc postanowiliśmy przypomnieć sobie smak lata i na tapetę poszły gofry. Tym razem z przepisu koleżanki. Wyszły świetne, mięciutkie w środku, chrupiące na zewnątrz. Wszyscy łącznie z dziecięciem szczęśliwi :) Składniki: 125 g masła, 50 g cukru, pół paczki cukru wanilinowego, szczypta soli, 250 g mąki, 1łyżeczka proszku do pieczeni, 4 jajka, 1/4 litra śmietany(...)pieczeni. Następnie dodawać po jednym jajku i ucierać do uzyskania gęstej, puszystej masy. Do dość gęstego ciasta dodać śmietanę i dobrze wymieszać.  Tutaj przepis na nasze poprzednie gofry, które są bardziej biszkoptowe, treściwe

Państwo Wojtczuk gotują
Francuskie naleśniki w wersji wegańskiej i bezglutenowej 165

Wszystkie dzieci kochają makaron, gofry i naleśniki, a przynajmniej te które znam. Moje dziecie chore, zresztą rozniosło zarazę na cały dom, i w tej chwili dziadek opiekuje się wszystkimi babami w domu, a że stworzyłam małego potwora (kulinarnego) to musiałam się zwlec z łóżka i zrobić Miśce obiad, bo ona tylko „mamusiowy zje”. Gofry były, makaron też

greenscarf
Gofry 179

dobry weekend, oczywiście coś słodkiego :) A cóż to może być? Tym razem proponujemy domowe gofry z tym, co każdy lubi najbardziej. A że jeden lubi z bitą śmietaną, drugi z owocami, a jeszcze z domowym dżemem są dobre ; ) Gofry   Składniki: 2 jajka 2 szklanki mąki 1/2 szklanki oleju 4 łyżki cukru 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki soli

Lawendowe Niebo
Trendy kulinarne 2017 - sztuczne mięso, gotowanie z odpadków i gofry 172

popularny zamiennik mięsa tj. białko pszeniczne starł się niestety z teorią glutenu, której twórca sam się z niej wycofał, ale mimo to idzie łeb w łeb z białkiem sojowym. gofry - chodzi tu o wytrawny dodatek, nie jako bazę do deseru. Od jakiegoś czasu modny za oceanem, zaraz po tym w zachodniej Europie. Widziałem go już w Europie Środkowo-Wschodniej kiedy(...)dojdą, ale jest to nawet prawdopodobne. Zwłaszcza, że idea polskich fast-foodów z bigosem umarła wraz z Andrzejem Lepperem. Zgodnie z tymi trendami przygotowałem pieczeń ze sztucznego mięsa z gofrem z odpadków i surówką z części warzyw uznawanych co najmniej za mało wartościowe.  Składniki: - mąka pszenna - kostki bulionowe - marchewka - cebula - musztarda  - mieszanka przypraw do mięsa - olej - "wczorajsze" ugotowane

Kryzysowa Książka Kucharska