muffiny - 9030 przepisów (strona:303/602)

'Healthy family food.' Lizzie King 52

ryba, kurczak i mięso ( fish, chicken & meat ); pudełka śniadaniowe, przenośne, pikniki i przekąski ( lunchbox, portables, picnics & snacks ), a na końcu desery i ciasta ( puddings & cakes ). Śniadaniowe muffiny z cukinią i pomidorkami koktajlowymi zapowiadają się świetnie, podobnie, jak zupa z krewetkami i cieniutkim makaronem ryżowym, oraz ta z czerwoną soczewicą i słodkimi ziemniakami. Na szybki obiad przyda się

Lejdi of the house
O chlebie z najlepszej piekarni świata - Tartine bread 55

taki chleb w 24 godziny. W domu, własnymi rękami. • Wszystko o technikach fermentacji i podstawowym chlebie Tartine. • Od bochenka Tartine i bagietek, przez pizzę, po brioszki, croissanty i angielskie muffiny. • Oryginalne pomysły na posiłki z czerstwego chleba. " Wreszcie mam ją! Świeżutka, niczym ciepły bochenek wyjęty z pieca, przetłumaczona na język polski książka "Tartine bread. Chleb z najlepszej piekarni świata" autorstwa

Obiad gotowy
Mięsne muffinki z suszonymi pomidorami i mozzarellą 89

odciśniętą namoczoną bułkę. Pomidory suszone osączyć z nadmiaru oleju i pokroić na małe kawałeczki, dodać do mięsa. Całość dokładnie wyrobić, doprawić do smaku solą i pieprzem. Przygotować formę na muffiny, formę delikatnie natłuścić masłem. Do wgłębienia na muffinkę włożyć dwa plastry szynki złożone na krzyż tak aby szynka wystawała poza wgłębienie. Mozzarellę pokroić na niewielkie kawałki. Z mięsnej masy uformować

Monia miesza i gotuje
Krem cytrynowy 74

masła. Swój kwaśny smak krem zawdzięcza wykorzystaniu zarówno soku jak i skórki z cytryny. Lemon curd używany jest jako dodatek do naleśników, ciast, deserków w pucharku, tart, tostów oraz muffinów. Przygotowanie kremu cytrynowego wymaga jedynie kilka minut pracy. W zależności od tego czy krem gotujemy bezpośrednio na ogniu czy w kąpieli wodnej, cały proces może zając do 15 minut . Krem

MeCooks
Pełnoziarniste muffiny z rabarbarem 55

truskawki, botwinkę, szparagi czy rabarbar. Ja dziś skusiłam się właśnie na rabarbar. Często jest on wykorzystywany do przygotowywania kompotów, ja jednak tym razem postawiłam na słodkości - konkretnie muffinki. Pełnoziarniste muffiny z rabarbarem - przepis Do przygotowania muffinek będziesz potrzebować: szklankę mąki owsianej, szklankę mąki pszennej razowej, pół szklanki oleju z pestek winogron, pół szklanki mleka, łyżeczkę proszku do pieczenia, 3 łyżki

Z notatnika dietetyka
Światowy Dzień Pieczenia i 3 książki kucharskie 54

delikatnym miąższu. W tej książce znajdziemy informacje o technikach fermentacji i podstawowym chlebie autora. Są przepisy na wypieki od bochenka Tartine i bagietek, przez pizzę, brioszki, croissanty i angielskie muffiny. Oraz coś szczególnie wartościowego – oryginalne pomysły na posiłki z czerstwego chleba. Wydawnictwo Znak, data wydania 2021 , twarda okładka, 300 stron „Slow west wege. Kochaj, gotuj i żyj

Dorota Smakuje
Róże z jabłek 86

zachodziły na siebie (skórką do góry), posypujemy lekko cynamonem, a potem drugą połową paska przykrywamy jabłka. Cały pasek z jabłkami zwijamy w "ślimaka" i wkładamy do foremki na muffiny wysmarowanej masłem. Formę wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 35- 40 minut. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem

Bon appetit mon amie
Ciasto z letnimi owocami i białą czekoladą (Summer Fruit Muffin Loaf)... 59

wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sól i cukier.  Roztrzep jajko, z mlekiem i masłem. Szybko i delikatnie wmieszaj do mieszanki suchych składników - nie mieszaj za długo, jak przy muffinach. Delikatnie wmieszaj większość owoców i czekolady - zostaw trochę na wierzch. Przelej do blaszki, posyp resztą owoców i czekolady i piecz około 40 minut. Przestudź w foremce, wyjmij na kratkę

Lejdi of the house
Babeczki makowo serowe z frużeliną z czerwonych porzeczek. 80

gladki mus. Mus porzeczkowy: 15 dag czerwonych porzeczek 2 łyżki cukru Odrobina wody Wszystko przekładamy do garnuszka, widelcem rozgniatamy owoce, chwilę gotujemy do wyparowania nadmiaru soku. Formę na muffiny wykładamy papilotami. Do połowy wykładamy masę makową a druga połowa to masa serowa. Wyrównujemy. Piekarnik nagrzewamy do 170c, pieczemy pół godziny. Studzimy. Wyjmujemy z papilotek i polewamy musem porzeczkowym. Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Dietetyczny deser jogurtowo owocowy 80

odmrażam i miksuję blenderem. Dodaję łyżkę jogurtu. Łyżeczkę żelatyny rozpuszczam w niewielkiej ilości wody i dodaję do jagód. Mus przelewam do szklanek które ustawiam pod skosem w foremce na muffiny. Wstawiam do lodówki do stężenia. 150 g jogurtu mieszam z 50 ml soku pomarańczowego, dodaję łyżeczkę rozpuszczonej żelatyny. Wlewem do szklanek pod skosem. Odstawiam do stężenia. 100 ml soku pomarańczowego

wesoła kuchnia
Tartine Bread – Chad Robertson – Chleb z najlepszej piekarni świata 59

interesującą treścią, ale również klimatycznymi fotografiami Erica Wolfingera. Co do treści, książka podzielona jest na cztery części. Od bochenka Tartine i bagietek, przez pizzę, po brioszki, croissanty i angielskie muffiny . Książka rozpoczyna się od historii chleba i opowieści, jak powstał legendarny chleb Tarine. Następna część poświęcona jest pieczeniu chleba. Wszystko o technikach fermentacji i chlebie Tartine. Podstawy przygotowywania i wypiekania

Tajemnice Smaku
Koszyczki z chleba tostowego z jajkiem i boczkiem 60

sól, pieprz masło szczypiorek Z chleba tostowego odkrawamy skórkę. Miąższ wałkujemy na cienki placek. Jedną stronę smarujemy dosyć cienką warstwą masła. Kromki umieszczamy, masłem do dołu, w formie na muffiny. Paprykę kroimy w kostkę. Szczypiorek drobno siekamy. Boczek wysmażamy na rozgrzanej, suchej patelni. Wkładamy po jednym plasterku do każdego koszyczka z chleba. Posypujemy pokrojoną papryką. Następnie do każdego wbijamy

Smaki Na Talerzu
Śniadaniowe muffiny jajeczne z chorizo 66

przeważnie szybkie omlety z sezonowymi dodatkami. W weekendy możemy sobie pozwolić na leniwe śniadania we dwoje. Wtedy najczęściej rozpieszczamy podniebienia wspaniałą frittatą bądź shakshuką. Jednak wciąż […] Artykuł Śniadaniowe muffiny jajeczne z chorizo pochodzi z serwisu Wędrówki po kuchni

Wędrówki po kuchni
Czekoladowe babeczki brownie 87

dodajemy cukier, jajka i wlewamy naszą masę. Wszystko krótko miksujemy, tylko do połączenia składników. Zbyt długie miksowanie niepotrzebnie napowietrzy masę i babeczki urosną, a później mocno opadną. Foremkę na muffiny wykładamy papilotkami. Nakładamy masę do około 3/4 wysokości papilotki. Na wierzch każdej babeczki nakładamy po kilka (ilość wg upodobań) pastylek mlecznej czekolady. Babeczki pieczemy około 20 minut w nagrzanym

Słodkie okruszki