muffiny - 9030 przepisów (strona:307/602)

Warzywny gulasz z boczniakami i dynią 140

zimy. Wiem że w sklepach dostępna jest przez cały rok, ale najlepiej smakuje właśnie teraz, bo to jej pora. Na blogu znajdziecie całe mnóstwo dyniowych przepisów na zupy, ciasta, muffiny, placki itd. Korzystajcie z nich ile wlezie, a ja dziś dorzucam przepis na warzywny gulasz z dynią, boczniakami i papryką. Bardzo jesienny, a do tego zdrowy, kolorowy i co najważniejsze

Smakowity Blog Kulinarny
Wilgotne muffiny z tartym jabłkiem z żurawiną 91

iękkie, wilgotne muffiny z jabłkiem i żurawiną. Świetne na śniadanie, drugie śniadanie lub jako deser.  Na 12 sztuk Piekarnik 190 stopni C. Składniki: 100 gram mąki owsianej i gryczanej 50 gram mąki jaglanej 50 gram mąki lnianej lub mielonego siemienia 2 soczyste jabłka  garść suszonej żurawiny  1 łyżka posiekanych orzechów włoskich ( opcjonalnie) po 1 łyżeczce proszku

AZgotuj!
Zawijane bułeczki czosnkowe 96

miękkie masło i przeciśnięty czosnek. Doprawiamy solą, pieprzem i suszonymi pomidorami. Smarujemy całość masłem czosnkowym. Ciasto kroimy na paski (ok. 16/17). Z pasków robimy harmonijki. Układamy w foremkach na muffiny. Odstawiamy na 1h w ciepłe miejsce. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Pieczemy

Czarnawisienka
Muffinki marchewkowe – najlepsze złote babeczki 160

dokładnie mieszamy. Dodajemy marchewkę. Wsypujemy suche składniki i mieszamy do połączania (nie dłużej). Przekładamy do 12 sztywnych papilotek na muffinki (lub miękkich, wtedy papilotki musimy włożyć do foremki na muffiny). Pieczemy ok. 25-30 min. w 180°C. Przygotowujemy polewę. Czekoladę rozpuszczamy z trzema łyżkami kremówki. Smarujemy wierzch babeczek. Posypujemy posiekanymi orzechami i suszoną żurawiną. Przepisem na marchewkowe, złote babeczki

Poezja smaku
Muffinki z gruszką i chrupiącą granolą 71

trzcinowego nierafinowanego drobnego (np. muscovado) – użyłam dry demerara 2 nieduże dojrzałe gruszki garść chrupiącej granoli (użyłam Crunchy Naturalne) Przygotowanie: Piekarnik nagrzać do 180°C (grzałka góra-dół). Formę na muffiny wyłożyć papilotkami. Gruszki umyć, obrać i pokroić w kostkę. Jaja roztrzepać, dodać mleko. Wlać roztopione masło i dobrze wymieszać. Do dużej miski przesiać mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Dodać

Moja Delicja
Proste ciasto cytrynowe – bez miksera 82

się niespodziewani goście. Ciasto piekę w standardowej keksówce, ale sprawdzi się również forma na babkę (czas pieczenia może wówczas ulec zmianie). Z kolei z połowy porcji możecie upiec Cytrynowe Muffiny 🙂 Ciasto cytrynowe posypuję cukrem pudrem, ale również będzie pyszne z cytrynowym lukrem (przepis znajdziecie tutaj ) lub bitą śmietaną. Polecam! Czytaj więcej: Proste ciasto cytrynowe – bez miksera The post Proste

Moja Delicja
Zdrowe muffinki na mące kokosowej – bez cukru, bez glutenu 70

Jeśli preferujecie zdrową kuchnię bez glutenu, pozbawioną rafinowanego cukru, a jednocześnie cenicie prostotę i szybkość przygotowania, to ten przepis stworzyłam specjalnie dla Was. Zdrowe muffiny na mące kokosowej przygotujecie w parę minut i to bez użycia miksera. Muffinki są bardzo delikatne, mięciutkie i lekkie. Idealnie komponują się z chmurką bitej śmietany i świeżymi borówkami. Polecam! Czytaj więcej: Zdrowe muffinki

Moja Delicja
Serniczki z figą przepis na 6 sztuk 149

makutrze, bez miksera. Najpierw utarłam masło z ksylitolem, dodałam ser, potem jogurt, wanilię,wbiłam jajko a na koniec mąkę ziemniaczaną Przelałam  w równych proporcjach do formy silikonowej na muffiny a w środek wcisnęłam śliczną, jędrną figę💜. Do pieca na 180 stopni C na 30 minut aż będą rumiane

AZgotuj!
Muffinki czekoladowe z wiśniami 123

mleka 2 jajka 250 g mąki pełnoziarnistej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki ksylitolu 3 łyżki kakao Wykonanie: Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Formę na muffiny wyłożyć 12 papilotkami. Wiśnie wydrylować. Mrożone wiśnie wcześniej rozmrozić. W małym garnku na małym ogniu roztopić masło z dodatkiem połamanej na kosteczki czekolady, co chwilę zamieszać, nie podgrzewać za bardzo masy. Odstawić

Healthy food explorer
Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem 84

ziemniaki w mundurkach – gratin ziemniaczane – ziemniaczana tortilla ze szpinakiem – Pieczone ziemniaki z guacamole – Pieczone ziemniaki z rozmarynem – Kotlety ruskie – Pieczone nadziewane ziemniaki – Muffiny ziemniaczane – Placki z gotowanych ziemniaków z fetą ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA Z BOCZKIEM Przygotowanie: 1 h 20 minut Ilość porcji: 1-2 Składniki: – 4-6 ziemniaków, w zależności od wielkości

nietylkopasta.pl
Muffinki z dżemem / Jam Muffins 79

flour and baking powder. In another bowl mix oil, eggs, zest or vanilla and milk. Add flour and mix, just to combine. Add portion of the batter to the muffin tin, add 1 tsp of jam and cover with batter. Bake in 180 C for about 20 to 25 minutes. Enjoy

Lekcje w kuchni
Muffinki bananowe bez cukru 62

Ponownie wszystko mieszamy do połączenia się składników. Nakładamy ciasto do foremek na muffinki i pieczemy w rozgrzanym na 180 stopni piekarniku przez około 40 minut. Smacznego! Spróbuj także: bezcukrowe muffiny kakaowe, muffinki owsiane z owocami. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na  Facebooku  i  Instagramie    Tam częściej pojawiają się

Natka Pietruszki
Mąka orkiszowa lepsza od pszennej 53

widzicie mąka orkiszowa jest zdecydowanie zdrowsza niż tradycyjna mąka pszenna. Moim zdaniem warto wykorzystywać ją w kuchni, tym bardziej, że świetnie nadaje się do różnego rodzaju wypieków, np.chleba, muffinów, ciastek. Osobiście bardzo polecam i sama z niej korzystam Na koniec mam dla Ciebie dwa super przepisy z wykorzystaniem mąki orkiszowej: omlet orkiszowy z owocami, chlebek imbirowo-marchewkowy. Jeśli chcesz być

Natka Pietruszki
Do czego wykorzystać śliwki? 123

można z nich przygotować? Już pokazuję Pieczone śliwki pod owsianą kruszonką Kremowy sernik ze śliwkami Koktajl śliwkowy Ciasto drożdżowe ze śliwkami Krem jaglany ze śliwkami Knedle ziemniaczane ze śliwkami Muffiny jogurtowe Czekośliwka Pancakes z węgierkami Artykuł Do czego wykorzystać śliwki? pochodzi z serwisu Z miłością do jedzenia

365 dni dookoła kuchni
Czekoladowe muffinki 77

pierwsze czekoladowe muffinki to świetne pocieszenie na okoliczność końca wakacji a także doskonały pomysł na coś słodkiego do szkolnej lunchów. Bardzo czekoladowe, puszyste i miękkie. Najlepszy przepis na czekoladowe mufinki, nieskromnie muszę to napisać:) Czekoladowe muffinki ½ szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki soli ½ szklanki cukru 180 g masła 5 jajek 80 ml mocnego espresso - przestudzonego

Smaczny zeszyt