Tarta, czekolada, maliny to musiało się udać. A skoro skoro autorem przepisu jest mistrz ciast Michael Roux to był to wypiek skazany na sukces. Ciasto: 125
Humanistka w kuchniTort ten, trzeba lojalnie przyznać, jest przepyszny. Niestety jest także pracochłonny, jednak jeżeli lubicie czekoladę i słodkie torty musicie go zrobić. Idealny na wyjątkowo okazje Biszkopt
Humanistka w kuchniMuffiny czekoladowo-śliwkowe to generalnie propozycja jesienna. Jednak mam odrobinę śliwek po nalewce i postanowiłam je właśnie w tych muffinach spożytkować. 2,5 szklanki mąki 1/2
Humanistka w kuchniJak osłodzić sobie dzień? Najlepiej czekoladą, ona pocieszy w każdej sytuacji... Dzisiaj zapraszam na suflet czekoladowy, drugi w moim życiu. W związku z tym, że to
Humanistka w kuchniJeżeli macie już dosyć kupowanych wędlin i chcecie jakiejś odmiany i jeszcze nie macie pomysłu na obiad to ta szynka jest 2 w jednym. Najpierw zjadłam
Humanistka w kuchniciasta marchewkowe popełniliśmy już wiele razy o tyle muffinki marchewkowe to nasz debiut. Dodam, że udany Muffinki przyozdobiliśmy serkiem kremowym, perełkami i różowymi papilotkami. Zabraliśmy je ze sobą na urodzinowe party. I choć jeden z młodszych gości stwierdził, że wcale nie smakują tak dobrze jak wyglądają, to zaręczam Wam, że tak do końca nie jest. Jak się dowiedziałam
Made By Mom And SonPóki jeszcze chłodniej proponuję zupę meksykańską: ostrą, aromatyczną i pożywną. pół kg mięsa mielonego z szynki po pół papryki czerwonej, żółtej i zielonej dwie suszone
Humanistka w kuchniMuffinki, to wspaniałe babeczki na każdą okazję. Dziś proponuję ich brzoskwiniową wersję. Upiekłam ją w związku z niespodziewanym wyjazdem. Babeczki były idealną słodkością na tą okazję. Znikły równie szybko, jak się je przygotowuje. Polecam tą wersję z brzoskwiniowymi kawałeczkami w środku. Muffinki są dzięki owocowym dodatkom mięciutkie i wilgotne. Składniki: Na około 12 sztuk babeczek 2 połówki brzoskwiń w lekkim
Słodkie okruszkitruskawki Przepis: W jednej misce łączymy wszystkie suche składniki. W drugiej misce łączymy wszystkie mokre składniki. Następnie dodajemy mokre składniki do suchych i dokładnie mieszamy. Przygotowane ciasto na muffinki przekładamy do papilotek, które umieszczone są w formie do pieczenia muffinek do 2/3 ich wysokości. Muffinki wstawiamy do nagrzanego do 180C piekarnika i pieczemy
Emcia Pichciwczesne śniadanie w Nowym Jorku. Puszyste, lekko wilgotne, duże babeczki bananowe z dodatkiem orzechów włoskich kupione w budce koło hotelu. Mój polski wariant to nieco zmodyfikowany przepis na muffinki bananowe, które można znaleźć np. tu i tu . Do przygotowania babeczek najlepiej wykorzystać mocno dojrzałe banany - z tych zapomnianych, które leżą gdzieś w kuchni :) Składniki: 2 szklanki mąki 0,5 szklanki(...)brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły lub wyżej jeśli mamy wyższe papilotki (takie jak na zdjęciach). Od niedawna do nakładania używam łyżki do nakładania lodów i sprawdza się świetnie. Muffinki pieczemy około 25 - 30 min w temperaturze 200 stopni. Po wyciągnięciu z pieca można upewnić się czy napewno są upieczone za pomocą drewnianego patyczka do szaszłyków. Wystarczy wbić
CiastkozercyDzień bez zupy to dzień stracony. To chyba najlepiej oddaje mój stosunek do pachnących, rozgrzewających, chętnie przeze mnie jadanych (paradoksalnie również latem) zup. Tym razem
Humanistka w kuchniBigos to niezwykle pracochłonne danie, dlatego zawsze przygotowuję go z większej ilości składników i mrożę. Na obiad na ostatnią chwilę albo kolację na ciepło jak znalazł
Humanistka w kuchniO swojej słabości do muffiny i cupcakes mogłabym opowiadać godzinami...dziś kolejna propozycja tym razem muffiny o smaku "szarlotkowym". 80 dag masła 230 dag cukru 240
Humanistka w kuchniProste, szybkie i smaczne to chyba najlepsza rekomendacja dla tarty ze szpinakiem. 2 opakowania ciasta francuskiego 400-500 g szpinaku w liściach mrożonego lub świeżego 200
Humanistka w kuchniNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Humanistka w kuchni