muffinki - 4060 przepisów (strona:95/271)

Zupa meksykańska 173

Póki jeszcze chłodniej proponuję zupę meksykańską:  ostrą, aromatyczną i pożywną. pół kg mięsa mielonego z szynki po pół papryki czerwonej, żółtej i zielonej dwie suszone

Humanistka w kuchni
Słoneczne babeczki brzoskwiniowe 206

Muffinki, to wspaniałe babeczki na każdą okazję. Dziś proponuję ich brzoskwiniową wersję. Upiekłam ją w związku z niespodziewanym wyjazdem. Babeczki były idealną słodkością na tą okazję. Znikły równie szybko, jak się je przygotowuje. Polecam tą wersję z brzoskwiniowymi kawałeczkami w środku. Muffinki są dzięki owocowym dodatkom mięciutkie i wilgotne. Składniki: Na około 12 sztuk babeczek 2 połówki brzoskwiń w lekkim

Słodkie okruszki
Muffiny z hershey cookies'n'creme 202

truskawki Przepis: W jednej misce łączymy wszystkie suche składniki. W drugiej misce łączymy wszystkie mokre składniki. Następnie dodajemy mokre składniki do suchych i dokładnie mieszamy.  Przygotowane ciasto na muffinki przekładamy do papilotek, które umieszczone są w formie do pieczenia muffinek do 2/3 ich wysokości. Muffinki wstawiamy do nagrzanego do 180C piekarnika i pieczemy

Emcia Pichci
Proste muffinki bananowe 245

wczesne śniadanie w Nowym Jorku. Puszyste, lekko wilgotne, duże babeczki bananowe z dodatkiem orzechów włoskich kupione w budce koło hotelu. Mój polski wariant to nieco zmodyfikowany przepis na muffinki bananowe, które można znaleźć np. tu i tu . Do przygotowania babeczek najlepiej wykorzystać mocno dojrzałe banany - z tych zapomnianych, które leżą gdzieś w kuchni :) Składniki: 2 szklanki mąki 0,5 szklanki(...)brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły lub wyżej jeśli mamy wyższe papilotki (takie jak na zdjęciach). Od niedawna do nakładania używam łyżki do nakładania lodów i sprawdza się świetnie. Muffinki pieczemy około 25 - 30 min w temperaturze 200 stopni. Po wyciągnięciu z pieca można upewnić się czy napewno są upieczone za pomocą drewnianego patyczka do szaszłyków. Wystarczy wbić

Ciastkozercy
Zupa marchewkowa z kolendrą 338

Dzień bez zupy to dzień stracony.  To chyba najlepiej oddaje mój stosunek do pachnących, rozgrzewających, chętnie przeze mnie jadanych (paradoksalnie również latem) zup. Tym razem

Humanistka w kuchni
Bigos tradycyjny 472

Bigos to niezwykle pracochłonne danie, dlatego zawsze przygotowuję go z większej ilości składników i mrożę. Na obiad na ostatnią chwilę albo kolację na ciepło jak znalazł

Humanistka w kuchni
Szarlotka w minaturze 336

O swojej słabości do muffiny i cupcakes mogłabym opowiadać godzinami...dziś kolejna propozycja tym razem muffiny o smaku "szarlotkowym". 80 dag masła 230 dag cukru 240

Humanistka w kuchni
Tarta ze szpinakiem 196

Proste, szybkie i smaczne to chyba najlepsza rekomendacja dla tarty ze szpinakiem. 2 opakowania ciasta francuskiego 400-500 g szpinaku w liściach mrożonego lub świeżego 200

Humanistka w kuchni
Cupcake czekoladowo-truskawkowe 175

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Humanistka w kuchni
Suflet serowy 185

Suflet serowy robiłam po raz pierwszy. Okazało się, że pierwszy raz może być obarczony sukcesem. Suflet pięknie wyrósł i smakował wybornie - szczególnie w takim towarzystwie :-) 2

Humanistka w kuchni
Wspaniałe, wiejskie muffinki żurawinowo-jagodowe 167

środku widać krzątającą się w kuchni pulchną gosposię, przygotowującą gorące smakołyki dla wracających do domu, wygłodniałych domowników. Ha, wyobraźnia potrafi ponieść! Ale wierzcie mi, kiedy wsadzicie te boskie muffinki do piekarnika i poczujecie ten sam zapach co ja... być może nasunie Wam się na myśl ten sam obraz. A jeśli nie- opiszcie swój! Z przyjemnością poczytam o Waszych odczuciach(...)toppingów, najchętniej wypełnione świeżymi owocami. Takie jak te, w których słodycz jagód przegryza się w idealnym połączeniu z kwaskowością żurawiny, pozostawiając wszystkie brzuszki szczęśliwe i beztroskie.  ŚNIADANIOWE MUFFINKI ŻURAWINOWO- JAGODOWE Składniki (ok.10 muffinek): 1 szklanka mąki z pełnego przemiału 1/2 szklanki cukru ( możesz zastąpić miodem lub syropem z agawy) 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Gotowanie to kochanie
Sarni grzbiet 430

inne ciasta czekoladowe ----> Brownie , brownie z kajmakiem i orzechami , brownie z wiśniami i orzechami nerkowca , czekoladowe ciasto z wiśniami i kremem śmietankowym , czekoladowe ciasto nocnych łez , rolada czekoladowa , muffinki czekoladowe z wiśniami , muffinki czekoladowo-bananowe , mus czekoladowy , Stefania - czekoladowe ciasto z kaszy manny ,  torcik czekoladowy z czarną porzeczką Sarni grzbiet - przepis: Składniki: (na formę ćwibakówkę o długości

Moje Qulinaria
Muffinki z daktylami. 156

mąkę z proszkiem wymieszać z cukrem i szczyptą soli. W misce wymieszać roztrzepane jajka z mlekiem i roztopionym masłem. Mokre składniki wymieszać z suchymi. Papilotki włożyć do formy na muffinki, napełnić ciastem do 2/3 wysokości. Kandyzowane daktyle oprószyć mąką, włożyć do środka muffinek po 1-2 sztuce. Piec w nagrzanym piekarniku do temperatury 180 C przez 25 minut. Przestudzone muffinki

Przepisy i porady kulinarne
Kurczak w białym winie wg Rachel Khoo 277

Dziś zapraszam wraz z Rachel Khoo na kurczaka z pieczarkami w białym winie. Przepis zaczerpnęłam z książki  Rachel Khoo "Mała paryska kuchnia".  Myślę, że

Humanistka w kuchni
Babeczki, czyli marchewka i pomarańcze 162

Dziś zapraszam Was na niesamowite, jak to mówią "wilgne" babeczki. Jak zjecie raz, na zawsze staną się częstym gościem na Waszym stole.  Jak to mówią

Humanistka w kuchni

Proponowane wyszukiwania