muffinki - 4060 przepisów (strona:86/271)

Razowiec – Chleb razowy żytni na zakwasie 178

mojporzepisna.pl | Razowiec – Chleb razowy żytni na zakwasie Kolejny chlebek na naturalnym zakwasie, tym razem 100% razowy żytni, z mąki z pełnego przemiału. Wilgotny, sycący, z

moj przepis na
Niby sernik piernikowy z kaszy jaglanej, z sosem karmelowym 164

mojprzepisna.pl | Niby sernik piernikowy z kaszy jaglanej, z sosem karmelowym Serniczek powstał z myślą o syneczku, ale najbardziej smakowały mu orzeszki z góry, chyba po prostu

moj przepis na
Szarlotka tatrzańska wersja lekko odchudzona 218

mojprzepisna.pl | Szarlotka tatrzańska wersja lekko odchudzona Co zrobić z dwoma kilogramami jabłek Szara Reneta, a no szarlotkę rzecz jasna. Moja szarlotka jest lekko fit, jako że

moj przepis na
Szarlotka pomarańczowa z bezową pianką i rosą 157

mojprzepisna.pl | Szarlotka pomarańczowa z bezową pianką i rosą Przepis na dużą rodzinną blachę. Szarlotka szalenie posmakowała rodzinie, to tego stopnia, że po obfitym obiedzie prosili o

moj przepis na
Drożdżowy kołacz z makiem i orzechami 246

mojprzepisna.pl | Drożdżowy kołacz z makiem i orzechami Naszło mnie na drożdżówki z makiem, a że czasu mam ostatnio trochę mniej, to zrobiłam szybszą wersję, czyli nie

moj przepis na
Czekoladowy krem z awokado 218

mojprzepisna.pl | Czekoladowy krem z awokado Jest to propozycja dla osób dbających o linię i ceniących sobie dobrą gorzką czekoladę. Idealny dla alergików i wegan. Mocno czekoladowy

moj przepis na
Tort czekoladowy dla alergika 161

mojprzepisna.pl | Tort czekoladowy dla alergika bezglutenowy Tort jaki upiekłam dla mojego synka. Idealnie nada się dla osób nietolerujących białka mleka krowiego, jajek, orzechów czy glutenu. Tort

moj przepis na
Muffiny z porem i mozzarellą 172

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com    Przepis autorski (mój). Muffinki są przepyszne, wilgotne i smakują jak mięciutkie bułeczki. Mozzarella cudownie rozpuszcza się w ustach.  Podczas pieczenia tak kusząco pachną, że trudno im się oprzeć. Cieplutkie - rewelacja, ale na zimno też smaczne. Kolejnego dnia - również zachowują świeżość i bez problemu można je podgrzać (np. w mikrofalówce). (10 sztuk(...)ostudzić na kratce. Przechowywać pod przykryciem - w temperaturze pokojowej.   Użyłam papilotek ze SweetBoxa ( SweetBox Kaszubski ). Do wypieków polecam formę ze sklepu przyjemnegotowanie.pl , ponieważ dobrze przewodzi ciepło, dzięki czemu muffinki pieką się szybko i równomiernie

Di gotuje
Muffinki pomarańczowe 147

Kolejne muffinki do kolekcji i kolejny przepis odnaleziony w czeluściach twardego dysku ;) Koloru pomarańczowego i o smaku pomarańczy ;) Bardzo aromatyczne, delikatne i miękkie. Z kawałkami owoców, smakują wspaniale :) Łatwe do zrobienia, powiedziałabym nawet, że ekspresowe. Trochę krzywe, ale robiłam je z synkiem koleżanki, który (z moją pomocą) stworzył własne papilotki ;) Zdolna bestyjka, opiekowałam się Nim pod koniec wakacji kilka(...)przedszkole, do którego uczęszcza było zamknięte z powodu remontu. Teraz dzieciaki mają przynajmniej odświeżone wnętrza, nowe meble przedszkolne i zabawki. Młody szczególnie cieszy się z tych ostatnich ;) Ps. Te muffinki smakiem przypominają mi nieco dżem pomarańczowy, który uwielbiam. Ten przywieziony z Hiszpanii już nam się dawno skończył... Składniki: 130 g mąki pszennej 300 g cukru 3 jajka 3 łyżki jogurtu

Domowa cukiernia Ewy
Muffiny marchewkowe 135

dodajemy mąkę. Miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Dolewamy olej cienką stróżką cały czas miksując. Na koniec dodajemy około 3-4 łyżki musu marchewkowego. Nakładamy masę do foremek na muffinki. Do każdej wystarczy po 2 łyżki, ciasto mocno wyrasta. Pieczemy 25 minut w temperaturze 180st. Miękkie masło ucieramy na puch, dodajemy po łyżce schłodzonej masy budyniowej, na końcu mus marchewkowy. Miksujemy(...)chwilę, aby nie pozostały żadne grudki. Muffinki po upieczeniu studzimy, na koniec dekorujemy kremem. Z przepisu wychodzi około 25-30 sztuk w zależności od wielkości foremek

Gotowanie moimi oczami
Muffinki "kopce kreta" 144

Muffinki na specjalne zamówienie mojego syna z okazji Dnia chłopaka :)   Składniki na babeczki mąka pszenna, 2 szkl kakao, 4 łyżki cukier, 1 szkl proszek do pieczenia, 2 łyżeczki soda, 1/2 łyżeczki mleko, 1 szkl olej, 1/2 szkl jajka, 2 szt Składniki na nadzienie śmietana 30%, 500ml żelatyna, 2 łyżeczki cukier puder, 8 łyżeczek banan(...)jednej miski wsypujemy składniki suche, mieszamy. Do drugiej miski wlewamy składniki mokre, krótko miksujemy. Do składników suchych wlewamy mokre, miksujemy do połączenia składników. Masę przekładamy do foremek na muffinki (około 16-18szt) do 3/4 wysokości. Pieczemy 20-25 minut w temperaturze 180st. Studzimy na kratce. Z wystudzonych muffinek odcinamy górę, do wysokości papilotek i wydrążamy środek

Gotowanie moimi oczami
Żytnio-ryżowe korzenne babeczki dyniowe 140

Zobacz jak zrobić babeczki na filmie :) Muffinki są zbite, sycące, a przy tym bardzo aromatyczne. Przyjemnie chrupią dzięki dodatkowi orzechów w mojej mieszance bakalii. Poziom trudności:       łatwe Czas przygotowania:  35 minut Ilość sztuk(...)łyżeczka kardamonu ·          tłuszcz do wysmarowania foremki   Przygotuj: miskę foremki na małe muffinki Nagrzewamy piekarnik do 180°C. Do sporej miski wsypujemy obie mąki, proszek do pieczenia i przyprawy i wszystko mieszamy. Następnie dodajemy jajka i puree i dokładnie łączymy. Dodajemy bakalie (u mnie orzechy brazylijskie, jagody goji, rodzynki, skórka cytrusowa, daktyle

Bazując na smaku
Muffinki z jabłkami 125

dodać jabłka, jajka oraz wlać mleko. Delikatnie wymieszać. Ciastem wypełniać foremki do muffinek (do 3/4 wysokości) i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 25 minut. Gdy muffinki będą upieczone, patyczek włożony na chwilę do środka babeczki wyjmiemy suchy. Muffinki wyjąć z piekarnika, odstawić na 5 minut a następnie wyjąć babeczki z foremek. Otrzymałam 25 muffinek.   zastawa

królestwo garów
Kwiatki figowe 164

następnie każdy pasek na pół, układamy na każdej części ok. jedną figę pokrojoną w paski. Zwijamy na pół, a następnie rolujemy i wstawiamy do wysmarowanej tłuszczem foremki na muffinki. Pieczemy ok 25-30 minut, sprawdzając czy muffinki się za bardzo nie przypiekają. Smacznego

Bazując na smaku
Bezglutenowe (dyniowe) muffinki z otrąb 121

scroll down for English Zobacz film :) Pyszne i zdrowe muffinki w kolejnej odsłonie :) W dwóch wersjach: z dynią i bez. Przepis z dynią jest w nawiasach :) Można do nich użyć otrąb jednego rodzaju, kupić gotową mieszankę, lub zrobić jak ja i samemu skomponować swój miksturę. Poziom trudności:       łatwe Czas przygotowania:  35 -40 minut(...)łyżeczka przyprawy do piernika ·          (360g pulpy dyniowej – upieczonej dyni)*** Przygotuj: miskę foremkę na muffinki Nagrzewamy piekarnik do 180°C. Do sporej miski wsypujemy otręby, jagody goji, żurawinę, banana i len wymieszany z wodą. Dodajemy przyprawę do piernika i mieszamy. Zalewamy herbatą  i mieszamy. (Dodajemy pulpę dyniową i dokładnie mieszamy). Pieczemy

Bazując na smaku

Proponowane wyszukiwania