muffinki - 4060 przepisów (strona:93/271)

Faworki 158

Faworki to danie typowo karnawałowe, ale przecież dobre są zawsze, nie tylko "od tłustego czwartku".  40 dag mąki pszennej 7 żółtek 1/2 szklanki gęstej śmietany

Humanistka w kuchni
Muffiny mocno czekoladowe z wiśniami 113

Kolejne dobre muffinki:) Najlepsze po kilku dniach, ale pod warunkiem że przechowane w foliowej torebce:) Robią się wówczas wilgotne i "zalatują" wiśniami. Muffinki upiekłam dzięki Dorotus , bo u niej znalazłam przepis. Składniki na 12 muffinek: 1 szklanka odpestkowanych świeżych lub mrożonych wiśni; 2 szklanki mąki; 1/4 szklanki kakao; 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej; 1 łyżeczka proszku do pieczenia; 2/3 szklanki

In my kitchen
Mocno czekoladowe muffinki z białą czekoladą 210

sprawą moich postanowień, które związane były o zgrozo! z nie jedzeniem słodyczy:( W postanowieniu wytrwałam, mimo tego, że dużo piekłam! I tutaj jestem z siebie dumna!!! Przepis na muffinki znalazłam tutaj . Syso piecze je często, ja też do nich wrócę jeszcze i wtedy ocenię doznania smakowe:) A póki co, to wierzę, że są dobre Wam, Drogie Koleżanki: Edytko, Dorotko(...)delikatnie wymieszać (nie za długo). Ciasto wyłożyć do formy na muffiny (wcześniej wysmarowanej lub wyłożonej papilotkami pergaminowymi). Muffiny pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 o C. Przestudzone muffinki można pokryć dowolną polewą czekoladową

In my kitchen
Muffiny ze snikersami i masłem orzechowym 124

znowu skorzystałam z przepisu Dorotus . Jak dla dziewczyny, która za masłem orzechowym i orzechami nie przepada (to ja:)) muffinki te okazały się smaczne i kuszące, zresztą nie tylko dla mnie:)  I szczerze napiszę, że bardzo mi smakowały.   Składniki na 12 muffinek: 250 g mąki; 5 łyżek cukru pudru; 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia; szczypta soli; 6 łyżek(...)koniec dodać pokrojone Snikersy. Wymieszać. Formę do muffinek wyłożyć papierkami. Nałożyć do nich ciasta. Piec około 20-25 minut w temperaturze 200 o C. Przed wyjęciem z formy muffinki należy ostudzić. Uwagi: od siebie dodałam do ciasta oprócz batoników, około 4 dkg posiekanych orzechów włoskich i 3 łyżki wiśni ze słoika. Ciasto było zbyt gęste, więc dodałam jeszcze około

In my kitchen
Muffiny "Pina Colada" 134

zamieszać łyżką. Następnie dodać ananasy i połowę wiórków kokosowych. Składniki zamieszać, by się połączyły ( nie mieszamy długo, tylko łyżką rach ciach ciach:)). Ciasto przelewamy do muffinkowych foremek. Wierzch każdej muffinki posypać pozostałym kokosem. Piec około 20-25 minut w temperaturze 180 st. C. Muffinki należy włożyć do nagrzanego wcześniej piekarnika. Po upieczeniu wystudzić

In my kitchen
Muffiny kawowe z krówką 150

ciasta, następnie włożyć po jednym cukierku. Cukierki zakryć ciastem. Muffiny piec w 180 o C przez 20-25 minut. Po upieczeniu odstawić je na minimum 10 minut, żeby przestygły. Muffinki wyłożyć z formy i ozdobić. Ja roztopiłam kilka krówek i polałam muffinki, posypałam posiekanymi migdałami. Składniki na krem: 1 puszka masy krówkowej (około 560g); 500 g serka mascarpone; Wykonanie: Masę

In my kitchen
Camembert ze słodkim kleksem 167

Zapraszam na przygotowanie szybkiej przekąski - sera Camembert ze słodką nutką. Zazwyczaj jest on podawany z borówkami, u mnie w wersji z pysznym sosem winogronowym. ser camembert

Humanistka w kuchni
Cupcekes wielkanocne - wanilia z kremem waniliowym 168

Babeczka: 80 g masła 240 g mąki 230 g cukru 1/4 łyżeczki soli 1 łyżka proszku do pieczenia ...................................... 2 jajka 200 ml mleka ekstrakt z wanilii

Humanistka w kuchni
Cupcakes czekoladowe- wersja Wielkanocna 157

babeczka:  80 g masła 200 g mąki 230 g cukru 3 łyżki kakao 1/ 4 łyżeczki soli    1 łyżka proszku do pieczeni 2

Humanistka w kuchni
Muffinki z guinness'em 183

więcej? Jedyne co zmienię następnym razem to ich ilość, bo stanowczo ich za mało wychodzi ;) Wybaczam im nawet to, że zeszłam chyba z pół miasta, żeby kupić Gunness'a ;) 'muffinki z guinness'em' Składniki: - 110 ml Guinness'a - 110 g masła - 1 jajko od szczęśliwej kurki (rozm.L) - 75 ml śmietany kremówki - 110 g mąki pszennej - 50 g kakao(...)składników - tajemnica udanych muffiek ;) Przełożyć do papilotków, napełniając do 3/4 ich wysokości. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez ok 20-25 minut, do tzw. "suchego patyczka". Wystudzone muffinki, możemy udekorować bitą śmietaną. Smacznego! * Przepis pochodzi z bloga Autorki: Ninja Muffin

CookYourself
Cytrynowe babeczki | PapilArt - papilotki na stelażu 148

pierwszy raz przyozdabiałam szprycą - i love it! Babeczki te są idealne do porannej czy popołudniowej kawki. Babeczki należą do tych zbitych, a nie do tych, co konsystencją przypominają puszyste muffinki. Polecam, nie tylko dla miłośników cytrynowych wypieków. 'cytrynowe babeczki' Składniki: - 125g + 75g miękkiego masła - 125g + 125-150g cukru pudru - 2 jajka - 150g pszennej mąki - 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia(...)skórkę z cytryny) utrzeć na bardzo puszystą masę (miksować min.10 minut). Krem przełożyć do szprycy i dekorować babeczki. Smacznego! ___________________________ /*wpis zawiera lokowanie produktu/   Jeżeli nie posiadacie formy na muffinki,bądź pieczecie je bardzo rzadko, polecam Wam papilotki na stelażu . Nie potrzebujemy do nich specjalnej formy, tylko blachę, ewentualnie ruszt z piekarnika. Po upieczeniu i wystudzeniu babeczek czy muffinek, usuwamy

CookYourself
Tęczowe muffinki 157

koniec wakacji. A co :) Proste w przygotowaniu i szybkie w pieczeniu :) Polecam, dla urozmaicenia wypieków, czy też podczas pieczenia z dzieciakami - będą miały frajdę :)    'tęczowe muffinki' Składniki (na 18-20 szt): - 5 jajek - 1-1,5 szklanki cukru - 1 op cukru waniliowego - 3 szklanki mąki + 2 łyżki - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 szklanka wody gazowanej(...)części. Do każdej dodać barwik spożywczy (do uzyskania odpowiedniego koloru, fiolet - połączenie czerwonego z niebieskim, zielony - połączenie niebieskiego z żółtym, pomarańczowy - połączenie czerwonego z żółtym). Dokładnie wymieszać. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami. Do każdej papilotki wkładać po jednej łyżeczce masy zaczynając od fioletowej, później granat, niebieski, zielony, żółty, pomarańczowy i na koniec czerwony). Piec ok. 45 minut w piekarniku nagrzanym

CookYourself
Mini babeczki waniliowe do święconki 421

babeczka będzie już się pięknie prezentować. Silikonowe foremki na mini babeczki można kupić teraz w popularnych dyskontach, lecz nic nie stoi na przeszkodzie, aby przygotować je w formie na muffinki. Babeczki robi się szybko i prosto, zdążymy nawet rano, w Wielką Sobotę. Babeczki waniliowe - 6 sztuk: 1 duże jajko 2 łyżki budyniu waniliowego bez cukru (proszek) 2 łyżki gęstej śmietany(...)łyżki cukru pudru sok z cytryny, woda lub syrop malinowy'; document.write(" "); Piekarnik nagrzewamy do 160°C z termoobiegiem (bez – 170°C). Silikonowe foremki na babeczki lub tradycyjne na muffinki (6 szt.) smarujemy olejem. W jednej miseczce łączymy ze sobą składniki mokre: jajko, olej, mleko oraz śmietanę – mieszamy trzepaczką, aż do połączenia się. W drugiej łączymy składniki suche: mąkę

Poezja smaku
Cupcakes wielkanocne - kawowe z kremem kawowym 112

Babeczka: 110 g brązowego cukru 200 g mąki 110 g cukru 100 g masła szczypta soli 1 łyżka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao  2

Humanistka w kuchni
Ciasto z czerwoną porzeczką i borówkami 168

Tęskniąc za latem postanowiłam przygotować proste i letnie ciasto z borówkami i czerwoną porzeczką. Ciasto idealnie komponuje się i smakuje z innymi owocami: jabłkami, jagodami, malinami

Humanistka w kuchni

Proponowane wyszukiwania