Muffiny daktylowe z kokosem bez białego cukru , przygotowane wg. mojej ulubionej i mega szybkiej metody, czyli bez miksera . Jedynie potrzebny jest blender ręczny, aby zmiksować daktyle
Moja Delicjagazeta "Tina" Składniki na około 15 muffinek: 2 i pół szklanki mąki pszennej lub 1 i 1/2 szkl. mąki pszennej i 1 szkl. mąki pełnoziarnistej 1/2 szklanki cukru lub więcej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 2 jajka pół szklanki oleju 1 szklanka maślanki 1,5 lub 2 szklanki pokrojonych w kostkę truskawek(...)temperaturze pokojowej. W jednym naczyniu połączyć suche składniki: mąkę, cukier, proszek, sodę. W drugim składniki mokre: jajka, maślankę, olej. Wymieszane mokre składniki wlać do suchych i lekko wymieszać, tylko do połączenia się składników. Dodać truskawki i wymieszać łyżką. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, wypełnić ciastem (3/4 ). Posypać kruszonką. Piec około 25 minut w 190ºC. Wystudzić
Kubki smakubardzo proste do zrobienia i nie wiadomo kiedy znikają :) Dobrze jest pamiętać, aby składniki do muffinek miały temperaturę pokojową. Najlepiej się wtedy udają. Muffiny jabłkowe z owsiano – miodową posypką 16 szt. Ciasto: 1 szkl. cukru 0,5 szkl oleju 1 jajko 1 szklanka maślanki 1 słodkie jabłko obrane i pokrojone w kostkę (np. Cortland) 2,5 szkl mąki(...)garnuszku rozpuścić miód, masło i kawę Inkę. Wymieszać dokładnie. Zdjąć z palnika, wsypać płatki owsiane i mąkę i wymieszać na gęsta masę. Odstawić. Muffinki: W misce wymieszać łyżką cukier, olej, jajko i maślankę. W drugiej misce wymieszać mąkę z solą, sodą, cynamonem i proszkiem do pieczenia. Połączyć zawartość obu misek, dodać jabłko i wymieszać łyżką tylko tyle, aby składniki
Posadzone i zjedzoneMuffinki z płatkami owsianymi i bananami świetnie sprawdzą się jako drugie śniadanie, a dużym ich plusem jest to, że można je łatwo zabrać również do pracy. SKŁADNIKI 2 jajka 220 ml maślanki 100 g miodu 60 g masła 2 banany 250 g mąki pszennej razowej szczypta soli 100 g płatków owsianych 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta(...)sody WYKONANIE Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. Formę do muffinek wysmarować tłuszczem i posypać mąką lub włożyć papierowe foremki. Masło rozpuścić i zostawić do ostudzenia. Jajka wbić do miski, rozbełtać trzepaczką. Dodać maślankę, miód, masło, obrane i rozgniecione widelcem banany, po czym wymieszać. Do drugiej miski wsypać mąkę, sól, płatki owsiane
Passions hobbies lifeT e banalne i szybkie w przygotowaniu babeczki na maślance są wprost stworzone do pieczenia z sezonowymi owocami! Można je przygotować z truskawkami, porzeczką, agrestem, malinami
Food Squareopakowania cukru wanilinowego lub parę kropli aromatu 2 całe jajka 17,5 dag maślanki lub kefiru łyżeczka octu jabłkowego lub zwykłego KREM: śmietana w proszku Śnieżka 330 ml śmietany 18 % do zup i sosów 2 łyżki cukru pudru łyżka żelatyny WYKONANIE: Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Nagrzewamy piekarnik na 170 - 180 stopni C ustawienie góra-dół. Mąkę, kakao, proszek(...)sodę przesiewamy i mieszamy z barwnikiem (najlepiej nie dodawać wszystkiego, potem można dosypać) Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę, dodajemy po jednym jajku, wlewamy maślankę, ocet. Dodajemy przesiane składniki i ucieramy do połączenia składników. Jeśli masa jest mało czerwona dosypujemy jeszcze trochę barwnika. Wlewamy masę do foremek do 3/4 wysokości. Pieczemy ok. 20 minut do suchego patyczka
Pani na desermiękkie i szalenie delikatne. W sezonie – koniecznie podajcie je ze świeżymi owocami. Poza sezonem do pancakes na maślance super sprawdzi się jogurt (np. jak u mnie marcepanowy jogurt z makiem) i odrobina domowej konfitury. Te pancakes szykujemy tak samo jak muffinki – mokre składniki dokładnie mieszamy ze sobą, suche składniki dokładnie razem przesiewamy, a na koniec łączymy wszystko razem(...)zawartość ‘mokrej miski’ do suchej. Jak przy pieczeniu prawie wszystkich ciast tak i w wypadku tych pancakes dobrze byłoby, gdyby składniki ciasta były w jednakowej temperaturze – jeśli użyjecie zimnej maślanki i zimnych jajek pancakes będą rosły zdecydowanie wolniej, szybciej też opadną po smażeniu. PRZYGOTOWANIE Do większej miski wsypujemy odważoną mąkę, dodajemy sól, proszek do pieczenia, sodę i drobny cukier. Wszystko
Karo in the Kitchenłyżek nutelli 1/3 szklanki mielonych orzechów laskowych Przygotowanie: Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Blaszkę do muffinek wykładamy papilotkami. W misce mieszamy wszystkie suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao, sól i cukier. W drugiej misce mieszamy składniki mokre: maślankę, olej, kawę, ekstrakt waniliowy i jajko. Składniki mokre z suchymi łączymy za pomocą łyżki. Papilotki wypełnić do połowy ciastem
Mania Gotowaniaketchup - polecam Ketchupik Kielecki ) i każdy głód zaspokojony, ponieważ muffinki są bardzo syte. Polecam! (około 18 mini muffinek) 1/4 szklanki rozpuszczonego masła/margaryny (1 szklanka = 250 ml) 2 łyżki cukru ( w oryginale sporo więcej) 1 jajko 1/2 szklanki maślanki (u mnie mleko) 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki kukurydzianej 1/2 łyżeczki soli Dodatkowo(...)cukier, jajko oraz mleko, w drugiej obie mąki, sodę i sól. Suche składniki połączyć z mokrymi. (Miksować/wymieszać łyżką do połączenia się całości, nie dłużej. Formę do muffinek wysmarować masłem i obsypać mąką, a następnie wypełnić ciastem - do 3/4 wysokości wgłębień. Parówki pociąć na taką wielkość, aby wystawały ponad surowe ciasto, mniej więcej na wysokość formy
Di gotujemuffinka-zajączek Wi elkanocne muffinki: Pieczemy muffinki wg. swojego ulubionego przepisu, może to być ten przepis albo np ten podstawowy przepis . Babeczki wychodzą mięciutkie i delikatne. Do środka można dodać ulubione składniki, wszystko zależy od tego na co macie akurat ochotę. Składniki na podstawowy przepis : (na ok 12 sztuk) 2 szklanki mąki 2/3 szklanki(...)mąkę, cukier, proszek do pieczenia, aromat , a następnie dodajemy mokre składniki czyli olej lub masło, jajka, mleko lub maślankę. Wszystkie składniki mieszamy łyżką , nie używam miksera. Ciasto ma być lekko grudkowate. Ciastem napełniamy papilotki ułożone w formie do wypieku muffinek, najlepiej do 2/3 wysokości. Dodajemy ulubione składniki (maliny, jabłko pokrojone w kosteczkę, jagody, serek mascarpone, czekolada,kakao, rodzynki, wszystko
Aromatyczne Podróżetyle samo co wyprawa do sklepu :) A ten zapach w domu…. Bezcenne :) Spróbujcie :) Składniki potrzebne do przygotowania muffinek z bakaliami (12 większych muffinek): Składniki suche: · 2 szklanki maki pszennej, · ½ szklanki cukru pudru(...)zapachu waniliowego, · ½ szklanki mleka, jogurtu naturalnego, maślanki lub kefiru. Dodatki: Ja najczęściej używam takiego zestawu: 1 opakowanie słupków migdałowych, 2-3 garście suszonej żurawiny, ale oczywiście mogą to być każde inne dowolne bakalie :) Sposób przygotowania muffinek z bakaliami: W małej misce mieszam składniki mokre, w dużej misce
Gotuj Się Kto Możeprzepisu Arabeski , jest to porcja na 12 sztuk. Dodatek kwaśnego agrestu bardzo wzbogacił ich smak. Muffinki z agrestem 1 szkl. agrestu 2 szkl. mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/8 łyżeczki soli 3/4 szkl. cukru 2 duże jajka 1 szkl. maślanki 6 łyżek oleju lub roztopionego masła cukier waniliowy Do jednej miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia(...)misce lekko ubić jajka, dodać maślankę, olej i wanilię. Wlać to do miski z suchymi składnikami , wsypać owoce i delikatnie, niezbyt dokładnie wymieszać. Ciasto nałożyć do foremek muffinkowych (wysmarowanych tłuszczem lub wyścielonych papilotkami), wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 200 st.C i piec ok. 20 minut. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Artykuł Muffinki z agrestem pochodzi z serwisu Każdy
Pieguskowa Kuchniaulubionego piernika spakowany w postaci małych muffinek reniferów. Pachną i smakują lepiej niż niejeden piernik. Są miękkie, aromatyczne i nie za słodkie. Wesołych Świąt!Składniki na 12 muffinek:1,5 szklanki mąki pszennej0,5 szklanki mąki orkiszowej lub pszennej razowej1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżeczka sody oczyszczonej0,5 szklanki brązowego cukru1 łyżeczka przyprawy korzennej do piernikaszczypta soli0(...)cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól i przyprawę korzenną. W drugiej misce mieszamy składniki mokre: roztrzepane jajko, olej, maślankę, mleko, miód. Zawartość obu misek łączymy, szybko mieszamy łyżką, na koniec dodajemy posiekaną czekoladę i starte jabłko.Foremkę do muffinek wykładamy papilotkami. Do foremek wkładamy ciasto. Pieczemy około 25 minut w temperaturze 190 stopni C. Po wystudzeniu dekorujemy
Smakowity Blog KulinarnySKŁADNIKI: 1 szklanka mąki pszennej tortowej 1/2 szklanki cukru 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 szklanki maślanki 1/4 szklanki oleju rzepakowego 1 jajko kilka kropel ekstraktu z wanilii Bourbon 100 g gorzkiej czekolady z chili połamanej na małe kawałeczki Przepis na 12 muffinek. Szklanka ma u mnie pojemność 250 ml. Składniki są w temp. pokojowej. PRZYGOTOWANIE: Piekarnik nagrzewam
Zasmakuj Kuchnistokolorowkuchni.blox.pl/ Małgośką - http://jedzismakuj.blogspot.com/ Dorotą - http://sierotkamarysiawkuchni.blogspot.com/ MUFFINKI Z MALINAMI przepis autorski // 7-8 muffinek ~150g mąki pszennej (u mnie pół na pół z razową) ~1/2 - 3/4 szklanki cukru ~jajko ~szczypta soli ~180ml maślanki/jogurtu naturalnego ~4 łyżki oleju kokosowego, rozpuszczonego (lub rzepakowego albo innego o delikatnym smaku) ~łyżeczka proszku do pieczenia
chili & sugar