mini - 3448 przepisów (strona:177/230)

Köttbullar z dorsza 151

jest tak popularne jak nasze kotlety mielone.Osobiście w IKEA nigdy ich nie jadłam (zawsze odstrasza mnie zapach ich kuchni,jak z PRL-owskiej stołówki) to zapewniam ,iż moje mini kotleciki są na pewno po stokroć smaczniejsze.Tradycyjne szwedzkie przygotowuje  się z mielonego miesa ,moje natomiest są z dorsza i na pewno nikt się im nie oprze,ze smakiem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kotlety w nietypowej panierce 235

pojedyncze filety z kurczaka ( duże )sól do smakupieprz do smakuPanierka :125 g mini krakersów 60 g paluszków chlebowych z czosnkiem5 łyżek tartej bułkiDodatkowo :3 jajka1 szczypta soliolej do smażenia  PRZYGOTOWANIE:Filety umyć i dowolnie pokroić na kotlety. Posolić i popieprzyć. Krakersy i paluszki chlebowe zmiksować w rozdrabniaczu i przesypać do miski lub na talerz. Dodać bułkę tartą i wymieszać

Ewa w kuchni
Babeczki choinki 194

180ºC do suchego patyczka. Wyjmij i wystudź przed nałożeniem lukru.Lukier królewski (na 12 babeczek):1 białkookoło 200 g cukru pudrukilka kropli soku z cytrynydodatkowo: 12 ciepłych lodów w wersji mini lub trójkątnych wafelków do lodówBiałka utrzyj z cukrem i sokiem z cytryny na niskich obrotach miksera (powinno to zająć około 10 minut). Na każdą babeczkę nałóż łyżkę lukru, a następnie

Food Square
Murzynek z dżemem i herbatnikami 258

szklanki cukru - 2 szklanki mąki - 4 łyżki kakao - 0.5 szklanki mleka - 4 jajka - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia- dżem (słodko-kwaśny)- herbatnik (najlepiej mini i w czekoladzie)Sposób przygotowania:1. W garnku rozpuszczamy margarynę i dodajemy cukier, mleko i kakao. Po połączeniu się wszystkich składników, odstawiamy by trochę przestygło. I odlewamy pół szklanki

Gotuj Z Muzyką
Uszka z kapustą i grzybami 172

mąki. Z ciasta wycinać krążki o średnicy około 6 cm, rozmieszczając je jak najbliżej siebie. Na wszystkie krążki nakładać nadzienie i formować uszka, składając ciasto na pół jak na mini-pierogi, a następnie łącząc dwa przeciwległe boki ze sobą w kształt uszek.Nastawić wodę w garnku. Dodać sól. Zagotować. Wrzucać przygotowane uszka na gotującą się wodę. Gotować około 5 minut

Świat Domowej Kuchni
Drożdżowe paszteciki z kapustą i pieczarkami 534

prostokąt o wielkości około 30 x 15 cm. Wzdłuż dłuższego boku rozkładać część farszu. Wyrównać. Zwijać po krótszym boku, zaczynając od strony z farszem – ku stronie samego ciasta. Powstałą mini roladę – kroić ostrożnie ostrym nożem na kawałki 5 cm długości. Paszteciki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Czynność powtarzać, aż do wyczerpania całego ciasta. Tak przygotowane paszteciki odstawić ponownie

Świat Domowej Kuchni
Serniczki cappuccino z orzechami 194

marzeń mojej mamy!  Smaku tamtych kaw niestety nie mam okazji spróbować tutaj , ale słodkości o smaku cappuccino potrafią uczynić mój dzień zdecydowanie piękniejszym ;)  Dziś przedstawiam Wam przepis na mini serniczki z dodatkiem włoskich orzechów, które zachwycą nie tylko smakoszy kaw! SKŁADNIKI:( 10 szt. )SPÓD:– drobno posiekane orzechy włoskie – 70 g– cukier – 1 łyżka– rozpuszczone masło

Ostra na Słodko
Domki piernikowe na kubek 141

wersji z większym wycięciem.   Wycinanie domków jest dość czasochłonne, ale zaoszczędzicie potem czasu podczas klejenia.  Może ktoś z Was widział gdzieś w polskich sklepach foremki do takich mini domków?  Bo ja jestem chętna

Sto kolorów kuchni
Makaron razowy z tuńczykiem 310

marynowanych cebulekWykonanie:Cebulę przesmażamy do zeszklenia na łyżce oleju.Dodajemy pomidory i dusimy je z cebula na wolnym ogniu.Gdy pomidory się rozpadną, możemy dodać kilka dodatkowych składników jak oliwki, kapary, mini cebulki oraz oregano. Ja zazwyczaj wykorzystuję dodatki jakie skrywa w sobie słoik z pomidorami suszonymi :). Gotujemy całość jeszcze chwilę, do zredukowania ilości wody, a następnie dodajemy tuńczyka, doprawiamy

Taste Of My Day
Parówki w cieście drożdżowym 233

Ludwika Pasteura. Wykazał, że wywołują go drobnoustroje. W wyniku tych badań opracował metodę konserwacji pożywienia poprzez obróbkę termiczną (proces też zwany jest od nazwiska uczonego pasteryzacją).Kiełbaski z szynki mini (93% mięsa). Kiełbasa wieprzowa średniorozdrobniona wędzona parzona.Najlepsza część mięsa wieprzowego dająca doskonały i subtelny smak kiełbasek. Starannie dobrane przyprawy podkreślają delikatność i walory smakowe

Moje domowe kucharzenie
Weekend na Węgrzech - relacja 176

zwłaszcza w okresie letnim, gdy są otwarte także zewnętrzne baseny. Piękne miejsce, można odpocząć i przyjemnie spędzić czas. 1.i 2. baseny termalne, 3. basen w jaskini, 4. mini pączusie polane czekoladąJako, że to moja pierwsza wizyta na Węgrzech, i co za tym idzie w Budapeszcie to oczywiście jest tylko kropla w morzu możliwości spędzania czasu w tym interesującym

Pasja Smaku
Surówka colesław 179

się jednak tylko z fast foodami kojarzyć, bo przecież jest zdrowa, mimo, że może odrobinkę kaloryczna ;)- 1/4 główki posiekanej w dowolny sposób białej kapusty (ja wolę piórka niż wersję mini)- 2 marchewki starte na grubej tarce- 1 cebula drobno posiekana w kosteczkęWszystko mieszamy i zalewamy sosem przygotowanym z:4 łyżek cukru1/2 szklanki majonezu3 łyżek mleka1 i 1/2 łyżki octu winnego

Z butelką mleczka w tle
Roladki z Łososia Wędzonego 283

Roladki z łososia wędzonego to efektowna i smaczna przekąska. Do tego pięknie prezentuje się na stole i ozdobi każde przyjęcie. Można je podawać na mini kanapkach lub jako oddzielną przystawkę.Roladki z Łososia Wędzonego - Składniki:200 g łososia wędzonegoopakowanie kremowego serka (ok. 200 g)przyprawy: koperek suszony, gorczyca w proszku, sól, pieprz, słodka papryka2 łyżki musztardyłyżka majonezuczarny sezam (opcjonalnie)Roladki

Słodka Strona
Bułeczki - Pieski 186

ciasta w miejsce nosków i oczek piesków. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez ok. 10-15 minut do zrumienienia bułeczek.Do dekoracji użyłam pomidorków koktajlowych pokrojonych w krążki, mini kiełbasek, i sałaty strzępiastej.*źródło inspiracji - przepis na "zwykłe bułeczki" http://pracowniawypiekow.blogspot.comMoje posty

Słodka Strona
Łosoś Wędzony z Kuleczkami Awokado i Kremem Ogórkowym (w Kieliszkach) 166

Łosoś Wędzony, awokado i ogórek to jedne z moich ulubionych połączeń charakterystycznych m. in. dla kuchni Azjatyckiej. W wersji "kieliszkowej" ta mini przekąska pięknie prezentuje się tworząc elegancką przystawkę na romantyczną kolacje lub przyjęcie.Łosoś Wędzony z Kuleczkami Awokado i Kremem Ogórkowym (w Kieliszkach) - Składniki: (na ok. 6 porcji)krem:150 g twarożkunieduży ogórek

Słodka Strona