mięso - 63110 przepisów (strona:940/4208)

Nadziany schab z kluseczkami śląskimi 183

schab farszem ze szpinaku i sera wypełniony, dodatkowo liśćmi szpinaku i  szynką serrano otulony.  Z kluskami śląskimi podany i np. z buraczkami czerwonymi zjadany.  Soli do mięsa nie dodajemy, bo w serze i szynce ją znajdujemy.  Składniki: faszerowany schab: ok. 1700 g schabu, 1   opakowanie serka śmietankowo kanapkowego półtłustego (270 g), ok. 6 duże garście(...)zimnych ziemniaków mączystych, 1 małe jajko, ok. 100 g mąki ziemniaczanej, sól do smaku, ponadto: masło, pieprz czarny świeżo mielony do smaku Appetita , np. buraczki czerwone. Przygotowanie: schab: Mięso oczyszczamy z błon, myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie cienkim długim nożem robimy otwór wzdłuż schabu. Otwór powinien być na wylot o szerokości ok. 5 cm, za pomocą łyżki drewnianej

Moniki Smakołyki
PRZEPIS: SOS KORNISZONOWY - do gotowanych ryb i mięs 205

Domowy sos korniszonowy. Wypróbowany przepis, składniki i przygotowanie sosu korniszonowego krok po kroku.      Sos korniszonowy to pyszny dodatek do drugiego dania. Nadaje charakteru gotowanemu mięsu oraz rybom, uzupełniając ich naturalny, łagodny smak. Wypróbujcie kotleciki ziemniaczane albo jajeczne z sosem korniszonowym. Absolutna rewelacja!      Sos korniszonowy przygotujecie naprawdę szybko. Wystarczy kilka składników i wszyscy będą oblizywać(...)jego przygotowaniem poradzi sobie niemal każdy . Polecam. Oto prosty przepis na aromatyczny i pełny smaku sos korniszonowy. Korzystajcie z przepisu i ulepszajcie go :) Pyszny sos korniszonowy do sztuki mięsa. Oto składniki, które będą potrzebne do przygotowania sosu korniszonowego: ok. 5 korniszonów 1 łyżka masła 1 łyżka mąki 250-300 ml rosołu 2 łyżki śmietany 18% posiekany koperek lub natka pietruszki

Moja Książka Kucharska
Menu na tydzień: Podróż dookoła świata za 140 zł 172

upiec w mikrofali). Za to pozostałe dania są bardzo proste, a niektóre mega szybkie, jak kurczak three cup oraz gyros (choć tu potrzeba trochę czasu poświęcić na marynowanie mięsa). Bardzo prostym, ale i szybkim daniem jest pasta primavera. My cztery dania zrobiliśmy w jeden sobotni wieczór, bez specjalnego wysiłku. Część obiadów zaraz po wystudzeniu zapakowaliśmy do woreczków strunowych i wstawiliśmy(...)kucharzowi. Czwartek: Gyros z kurczaka z pitą Rodzaj greckiego kebaba, pachnący przyprawami i łatwy do zrobienia. Jeśli kiedyś używaliście kupnej mieszanki przypraw „gyros”, dajcie sobie z nią spokój. Przyprawienie mięsa we właściwy sposób wymaga tylko trzech przypraw i odpowiednio długiego czasu marynowania. Do tego pity domowego wyrobu, frytki z piekarnika i pyszne danie gotowe. Piątek: Gnocchi z batatów ze szparagami

Niedzielny kucharz
Makaron z kurczakiem gyros i szpinakiem 220

szpinaku baby 150 g pieczarek 1 cebula 4 łyżki oleju 3 łyżki przyprawy gyros 1 łyżka mąki ziemniaczanej 500 g grubego makaronu (na zdjęciu bezglutenowe penne) sól Sposób wykonania: Mięso wkładamy do miski, nacieramy przyprawą gyros oraz olejem i odstawiamy do lodówki na noc. Zamarynowane mięso kroimy w paski i wrzucamy razem z olejem na rozgrzaną patelnię. Smażymy na dużym(...)ogniu od czasu do czasu mieszając, do momentu aż będzie rumiane. Makaron gotujemy w osolonej wodzie al'dente, odcedzamy (po odcedzeniu pozostawiamy 1/2 szklanki wody zgotowania). Mięso wykładamy z patelni a na jego miejsce wrzucamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Gdy będzie szklista dodajemy do niej pieczarki pokrojone w plastry. W dalszym ciągu smażymy. Gdy pieczarki zaczną się rumienić dodajemy

Qchnia po prostu
Filety ze szparagami zapiekane w bekonie 162

Szparagi myjemy, osuszamy, usuwamy końcówki (ok 3 centymetry) i kroimy na 1 centymetrowe kawałki *** *** Filety myjemy, osuszamy i nacinamy każdego w poprzek tworząc duży płat *** *** Mięso delikatnie rozbijamy i oprószamy solą oraz pieprzem *** *** Na jednej połowie rozbitego fileta rozsmarowujemy łyżkę serka śmietankowego i układamy połowę pokrojonych szparagów *** *** Całość posypujemy startym żółtym serem *** *** Nadzienie zamykamy w mięsie i całość owijamy bekonem(...)żaroodpornym naczyniu *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez 35 minut (piekłam z termoobiegiem) *** *** Danie pysznie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno *** *** Do mięsa polecam podać pieczone ziemniaczki, które można upiec razem z filetami PRZEPIS TUTAJ *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ PRZEPISY NA SZYBKIE

Blog z Apetytem
Kotleciki drobiowe (siekane) z kukurydzą, pomidorem i mozzarellą 187

mały pomidor 2 łyżki kukurydzy z puszki kilka listków świeżej bazylii sól, pieprz 4 łyżki mąki pszennej tortowej 2 łyżki mleka 1 duże jajko oliwa/olej do smażenia Mięso umyć, osuszyć i pokroić w małą kostkę. Pokrojone mięso przyprawić solą oraz pieprzem. Wymieszać i odstawić na chwilę. W międzyczasie przygotować ciasto: do miski wbić jajko, wsypać mąkę i wlać mleko(...)pomocą trzepaczki, składniki połączyć ze sobą. Liście bazylii umyć i drobno posiekać. Mozzarellę i pomidora pokroić w kostkę. Do mięsa dodać odcedzoną kukurydzę, pomidora, mozzarellę i listki bazylii. Całość bardzo dokładnie ze sobą wymieszać. Na sam koniec wlać ciasto. Za pomocą łyżki wszystkie składniki połączyć ze sobą. Rozgrzać patelnię z odrobiną oliwy/oleju. Gdy patelnia będzie gorąca to usmażyć kotleciki

Ugotować
Wiosenny garnek: pyszne klopsiki duszone w młodej kapuście. PRZEPIS 645

Mamy przepis na świetne wiosenne danie jednogarnkowe. Robi się szybko i każdemu smakuje. Przepis na pulpeciki duszone w młodej kapuście Składniki: 500 gramów mięsa mielonego z indyka (może być też wieprzowe), 1 jajko, pół szklanki bułki tartej, 2 cebule, średniej wielkości główka młodej kapusty, 2 marchewki, pęczek świeżego koperku, łyżeczka mąki pszennej, sól, pieprz, olej. Zrób tak: do mięsa wbij

Kulinarna Polska
Pulpety drobiowe w sosie koperkowym 222

koperku i sosem ze słodką śmietanką zapraszają do stołu!. Obiad w 30 minut!. Porcja dla 4 osób. Ilość pulpetów 12 sztuk. Czas wykonania 30 minut. Składniki: - 70 dag mielonego mięsa drobiowego, indyk lub kurczak - 2 pęczki koperku - 2 jajka - 1 czerstwa bułka namoczona w mleku lub dwie kromki chleba - sól - pieprz - gałka muszkatołowa - bułka tarta - olej lub smalec do smażenia(...)szklanki słodkiej śmietanki, 12 % lub 30 % - 2 łyżki mąki - sól - pieprz - koper 1. Koper drobno siekamy. Mięso łączymy z lekko odciśniętym z mleka chlebem, jajkami, przyprawami i większością kopru. Mieszamy wszystko dokładnie dłonią i jeśli masa jest zbyt luźna dosypujemy bułki tartej. Formujemy pulpety wielkości kurzego jajka i obtaczamy je w bułce tartej. 2. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, obsmażamy

Apetyczna babeczka
Tortille z mięsnym farszem i kolorowymi warzywami (Tortille con ragù di carne e verdure fresche) 224

stessa natura, la loro presenza contribuirà ad aggiungere allegria e spensieratezza sia in famiglia che tra amici. Buon appetito :) SKŁADNIKI Mięsne ragù 400 g passaty pomidorowej 250 g mięsa mielonego wołowego 250 g mięsa mielonego wieprzowego 5 suszonych pomidorów 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka ziół prowansalskich 2 ząbki czosnku 2 szalotki oliwa z oliwek s ó l, pieprz(...)pomidory kroimy na cienkie plasterki. Szalotki oraz czosnek drobno siekamy. Na rozgrzanych 2-3 łyżkach oleju podsmażamy szalotki  oraz czosnek.  Po  ok. 5 minutach dodajemy mielone mięso, podsmażamy, aż straci różowy kolor.  Na koniec dodajemy passatę pomidorow ą, 1 łyżkę koncentratu pomidorowego, suszone pomidory oraz  1 łyżeczkę ziół prowansalskich ;  doprawiamy

La grande e la piccola cuoca
Czwartek: Loco moco, czyli burgery z jajkiem sadzonym 146

mąki ziemniaczanej 2 łyżki ciepłej wody Kilka łyżek siekanego szczypiorku Sól i pieprz Przygotowanie: Krok 1 Ugotuj ryż (np. korzystając z tego przepisu ) Krok 2 W międzyczasie przygotuj burgery. Mięso posól (około pół łyżeczki soli) i dobrze popieprz (wedle uznania, ale łyżeczka pieprzu to nie będzie za dużo). Zagnieć szybko drewnianą łyżką lub ręką. Nie wyrabiaj mięsa, zamieś tyle tylko(...)kotleta, tak żeby uformować w tym miejscu wgłębienie. Dzięki temu zabiegowi burger nie skurczy się podczas smażenia i nie wybrzuszy na środku. Temperatura smażenia powinna być dość wysoka, żeby mięso delikatnie przypiekło się z zewnątrz. Smaż po 3 minuty z jednej i dwie minuty z drugiej strony (w przypadku kotletów o grubości około centymetra). Odstaw kotlety na talerz i przykryj

Niedzielny kucharz
Kurczak pieczony w maśle i ziołach 240

Składniki: 800 g mięsa z udźca kurczaka 100 g masła 1 łyżka suszonego rozmarynu 1 łyżka suszonego oregano garść świeżego tymianku (lub 1 łyżka suszonego) 5 ząbków czosnku sól, pieprz ziołowy Sposób wykonania: Mięso kroimy na porcje i wrzucamy do naczynia żaroodpornego. Oprószamy rozmarynem, oregano oraz solą i pieprzem. Dodajemy poszatkowany czosnek, następnie mieszamy aby przyprawy pokryły równomiernie każdy kawałek(...)wierzchu mięsa układamy kawałki masła oraz gałązki tymianku. Naczynie z kurczakiem wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy przez godzinę

Qchnia po prostu
Gołąbki z młodej kapusty z komosą ryżową 207

zapragnęłam gołąbków na obiad, miałam w lodówce prawie wszystko, ale zabrakło mi ryżu. Na szczęście w zapasie miałam komosę Wyszły takie cudeńka Składniki: 1 główka młodej kapusty 500 g mięsa mielonego z szynki 1 szklanka kompsy ryzowej (dodałam odrobinęryżu który mi został) 1,5 szklanki wrzątku 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju sól, pieprz papryka słodka w poszku(...)wodzie by nie utracić koloru. Komosę wypłukać w zimnej wodzie, zalać wrzątkiem, posolić, gotować do wchłonięcia płynu. Cebulę i czosnek drobno posiekać, usmażyć na 2 łyżkach oleju, następnie dodać mięso mielone, przyprawy i smażyć ok 10 minut. Mięso połączyć z komosą – farsz gotowy. Każdy liść kapusty nafaszerować, zawinąć. SOS POMIDOROWY:  W rondelku podsmażyć chwilkę na oleju posiekany czosnek

Mój pomysł na
Spaghetti weganiese, czyli pyszne spaghetti bez mięsa 143

Prawie jak bolognese, tylko bez mięsa! Poznaj przepis na pyszny, bezmięsny sos do spaghetti. Artykuł Spaghetti weganiese, czyli pyszne spaghetti bez mięsa pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Faszerowane papryki 147

Jeszcze tak na koniec dnia przyszłam do Was z faszerowaną papryką. Taką, którą zrobicie z pozostałości po niedzielnym rosole, bo nie dość, że mięso zużyjecie, to śmiało rosołu możecie użyć jako bazy na sos. Czasem zdarza się też, że jest resztka ugotowanego ryżu, więc tym bardziej wtedy należy skorzystać właśnie z takiego prostego rozwiązania ;) Składniki dla 2 osób: 2 papryki(...)ryżu 200g chudego, gotowanego mięsa 1 mała cebula Kilka gałązek świeżej pietruszki 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego #Pudliszki 2 łyżki masła Sól, pieprz do smaku Sos pomidorowy: 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka domowego bulionu ¾ szklanki wody ½ małego słoiczka koncentratu pomidorowego #Pudliszki Szczypta cukru Sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania Ugotowane mięso- najlepsze rosołowe

Kuchnia w czekoladzie
Naleśniki ziemniaczane – smaczny obiad 176

dziś udało mi się stworzyć, moim zdaniem, idealne placki. Nie jestem w stanie podać idealnych proporcji składników, ponieważ ilość żależna jest od odmiany ziemniaków jak i od jakości mięsa oraz gatunku żółtego sera. Składniki na Naleśniki 70 dkg ziemniaków Jedna duża cebula 1 szklanka wody 1 szklanka mleka 2 jaja Sól, pieprz Krok po Kroku 1 Ziemniaki i cebulę obieramy(...)przyprawach i cebuli) 1 średniej wielkości cebula 10-15 dkg sera żółtego Sól, pieprz, pieprz ziołowy Krok po Kroku 1 Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na oleju. Mięso oddzielamy od kości, mielimy i dodajemy do usmażonej cebuli. Całość mieszamy i doprawiamy. 2 Ostudzone mięso łączymy ze startym na drobnej tarce serem. Na każdego naleśnika nakładamy przygotowany farsz i składamy

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy

Proponowane wyszukiwania