mięso - 63110 przepisów (strona:898/4208)

Pieczony filet z kurczaka w papryce 144

zrobić pieczony filet z kurczaka, aby nie był suchy? Jeśli nie masz pomysłu na obiad i nie chcesz stać zbyt długo w kuchni, ten przepis jest dla Ciebie. Przygotowanie mięsa trwa dosłownie chwilę, a potem robi się samo w piekarniku. W trakcie pieczenia fileta z kurczaka, warto go podlewać powstałym sokiem. Nie ustawiaj też zbyt wysokiej temperatury, 180 stopni wystarczy(...)stopni z grzaniem góra i dół. Pokrój cebulę w piórka. Pokrój fileta z kurczaka tak, aby były z niego małe kotleciki. Ja kroję go kilkakrotnie wzdłuż, aby mieć cieńsze mięso. Posól i popieprz filety z jednej oraz z drugiej strony. W małej miseczce przygotuj marynatę : wymieszaj paprykę słodką i ostrą, dodaj pietruszkę do smaku (nie za dużo), musztardę

Rozdomowiona
Keto kotlety z kalafiora (Paleo, LowCarb) 320

tematu. Zrobiło się gorąco, więc w takich okolicznościach przyrody moje preferencje kierują się w stronę dań lekkich i bezmięsnych . Tym bardziej, że przez ostatnie kilka dni na obiad było mięso z grilla . Tak więc dzisiaj mięsu mówię stanowcze NIE… No ale co skoro nie mięso i żeby jednocześnie było zgodnie z dietą ketogeniczną …? Padło na kalafiora , a dokładniej na keto

Modern Cave Girl
Żeberka w marynacie z jabłek 113

największa zjadaczka żeberek, czyli moja najstarsza córka! Żeberka w marynacie z jabłek z dodatkiem cebuli, sosu sojowego, cukru trzcinowego i ketchupu to naprawdę bardzo ciekawa kompozycja smaków. Najlepiej, żeby mięso marynowało się przez całą noc, nabierze wtedy smaków z marynaty, a mięso będzie kruche i delikatne. Po upieczeniu jest mięciutkie, delikatne wręcz się rozpada. Sos jest delikatnie słodki aromatyczny(...)pieczonymi ziemniakami! Print Żeberka w marynacie z jabłek .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Żeberka dla tych, którzy lubią mięsko. Course Obiady Cuisine Polska Keyword mięso Prep Time 15 minutes Cook Time 55 minutes Total Time 1 hour 10 minutes Servings 4 Author Anna Ingredients 1 kg żeberek 2 duże jabłka 1 duża cebula 10 łyżek

SprawdzonaKuchnia.pl
Tagine – wegetariański 155

Czas czytania: 2 min Tagine (tadżin) czyli potrawa jednogarnkowa znana głównie z kuchni marokańskiej. W oryginalnej wersji z dodatkiem jagnięciny. Dziś zaproponuję Wam wersję wegetariańską, ale jeśli lubicie mięso, to do podanych składników dodajcie porcję jagnięciny. Tagine, to pyszna, pożywna i bardzo aromatyczna potrawa. Podana z kaszką kuskus, ryżem lub domowym pieczywem to fantastyczne danie, które można podać na przyjęcie(...)czasie w razie potrzeby dodać odrobinę wywaru warzywnego. Następnie dodać cieciorkę, doprawić solą, miodem i pieprzem, przybrać świeżymi listkami kolendry. Smacznego! Notes Jeśli chcielibyście przygotować tradycyjną wersję z mięsem wystarczy dodać do przepisu 0,5 kg łopatki lub udźca jagnięcego pokrojonego w kostkę. Mięso należy podsmażyć na oliwie z każdej strony, dodać podsmażone przyprawy z cebulą, podlać bulionem warzywnym

SprawdzonaKuchnia.pl
Recenzja Sosów Firmy Tarsmak 153

mnie troszkę za ostry, ale myślę że jeśli ktoś lubi papryczki chilli to i polubi ten sos, jest piekielnie ostry ale idealnie sprawdzi się do dipów, sosów, mięs i zapiekanek, idealny przy spożyciu %. Sos sweet chilli , kolejny super sosik warzywny, słodko pikantny smak idealnie sprawdzi się w sajgonkach. Sos serowy , majonezowy z dodatkiem sera, pyszny na co dzień do kanapek(...)mięs, kiełbas itp bardzo pyszny sos, który sprawia że każde danie staje się bardziej interesujące. Sos louisiana BBQ , sos warzywny, zdecydowanie najlepiej smakuje z żeberkami, ale i także sprawdza się jako dodatek do innych mięs. Podbił moje serce od razu <3 Muszę przyznać że sosy okazały się strzałem w dziesiątkę, są pyszne... na stałe zagoszczą w mojej kuchni, najfajniejsze

Dziś Ja gotuje
Zucchini z pulpecikami z indyka 144

proste danie, które jednocześnie jest pełne smaku. Przyrządzisz je w 30 minut i łatwo zapakujesz do pojemnika. Nadaje się do odgrzewania, co czyni je idealnym na lunch do pracy. Mięso z indyka pełne białka, warzywa i lekki sos sprawiają, że jest to potrawa uwielbiana przez fitmenów, którzy planują posiłki. Ty też je pokochasz! Czas : 30 minut Poziom trudności: łatwe Liczba(...)opakowania passaty pomidorowej (2×400 g) 3 łyżki przecieru pomidorowego 3 ząbki czosnku Łyżka oregano Łyżka bazylii Sól Pieprz Łyżka miodu Przygotowanie: Krok 1 Wsyp do mięsa przyprawy: oregano, pietruszkę, czosnek, sól i pieprz. Dodaj tarty parmezan i wyrabiaj całość przez 2-3 minuty, aż mięso stanie się gładkie i zwarte. Odstaw do lodówki na 15 minut. Krok

Niedzielny kucharz
Przepis na delikatny krupnik na cielęcinie 129

Porcje 4 porcje Przygotowanie 10 min. Gotowanie 1 godz.  30 min. Kalorie 230 kcal Przedstawiamy przepis na tradycyjny polski krupnik. W tym wydaniu przygotowany na cielęcinie z kawałkami mięsa i dużą ilością warzyw – czyli to co w krupniku jest najlepsze. Składniki: 600 g cielęciny (na przykład mostek) 2.5 litra wody 1 szklanka kaszy jęczmiennej grubej lub pęczaku(...)cebula 1 łyżka masła sól do smaku Sposób przygotowania: Na początek cielęcinę opłuczmy, zalejmy wodą. Dodajmy listek laurowy, ziele angielskie. Posólmy. Gotujmy około godziny czasu. Następnie z wywaru wyjmijmy mięso. W rondlu na maśle przesmażmy cebulę. Dodajmy startą marchewkę, pietruszkę i seler. Przez moment duśmy razem, ewentualnie doprawmy przyprawą typu jarzynka. Zalejmy wywarem. Zagotujmy. Dołóżmy przepłukana wcześniej kaszę oraz pokrojone

ProstePesto.pl
Szaszłyczki drobiowe z boczkiem wędzonym 146

łyżeczka słodkiej papryki mielonej 1/3 łyżeczki ostrej papryki mielonej 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich Dodatkowo: 10 patyczków do szaszłyków       *** Filet z kurczaka kroimy na 10 długich pasków *** *** Mięso przekładamy do miski, polewamy olejem, mieszamy i obsypujemy przyprawami *** *** Całość dokładnie mieszamy, aby mięso dokładnie pokryło się przyprawami *** *** Na każdym kawałku kurczaka układamy plasterek boczku wędzonego *** *** Kurczaka z boczkiem nakłuwamy(...)wykałaczki tworząc harmonijkę. Dodatkowo możemy obrócić mięso na patyczku kilka razy wokół własnej osi *** *** Grillujemy na mocno rozgrzanym ruszcie (lub w piekarniku, albo smażymy na patelni) do ładnego zrumienienia *** *** SMACZNEGO ***         POLECAM TAKŻE: PRZEPISY NA GRILLA! DANIA Z RUSZTU, SAŁATKI I DODATKI DO POTRAW Z GRILLA PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I SAŁATKI KLIKNIJ

Blog z Apetytem
Zupa jarzynowa z żółtą fasolką 128

kompletny posiłek dla malucha. Szybka, prosta, domowa, jedna z lepszych – zupa jarzynowa z dodatkiem żółtej fasolki szparagowej i młodych ziemniaków. Można ją przygotować w szybszej wersji, bez dodatku mięsa, a żółtą fasolkę zastąpić zieloną. Zupa jarzynowa z żółtą fasolką SKŁADNIKI: 2 podudzia z kurczaka 70 g żółtej fasolki szparagowej mrożonej 3 mniejsze marchewki 1 pietruszka kawałek pora – jasna(...)którym będę gotować zupę. Na tej samej patelni przesmażam obraną i przekrojoną na pół cebulkę. Włoszczyznę obieram. Dodaję ją razem z cebulką z patelni do garnka, w którym mam mięso. Zalewam wodą, dodaję liść, ziele, vegetę, większą szczyptę lubczyku, zagotowuję, zdejmuję szumowiny. Zmniejszam gaz i gotuję do miękkości mięsa i warzyw. Zupę odcedzam, marchewkę kroję w plasterki, kurczaka oczyszczam

Zasmakuj Kuchni
Potrawka z kurczaka 202

Szybki obiad, smaczny i syty.  Można dodać np. pieczarki, podać z makaronem, ziemniakami, ryżem lub z chlebem.  Świetny pomysł na wykorzystanie mięsa z rosołu !  Mięso z kurczaka ( pozostałe z rosołu, u mnie połowa kurczaka) 1 -2 cebule Olej lub inny tłuszcz do podsmażenia cebuli Przyprawy: Sól Biały pieprz Pieprz cytrynowy Papryka słodka Szczypta papryki ostrej Czosnek(...)Suszone pomidory z czosnkiem i bazylią Zioła prowansalskie Śmietana ( 150 ml ) 2 – 3 łyżeczki skrobi kukurydzianej Cebule kroję w kostkę, podsmażam i dodaję obrane i rozdrobnione mięso z rosołu. Dodaję przyprawy i mieszam całość. Podlewam gorącą wodą i chwilkę razem gotuję. Na koniec zagęszczam skrobią ( można mąką), zabielam śmietaną i posypuję natką pietruszki. Podałam z makaronem

Takie tam pichcenie
Botwinka z kurczakiem i jajkiem 189

łyżeczka ziaren ziela angielskiego 150 ml śmietanki 30% 4 łyżki octu jabłkowego sól, pieprz do podania: 1 jajko na porcję, świeża natka pietruszki Sposób wykonania: Do dużego garnka wkładamy mięso, wlewamy około 2,5 litra wody i doprowadzamy do wrzenia. Ściągamy pianę z powierzchni wywaru. Dodajemy obraną i oczyszczoną włoszczyznę (razem z łodygami selera, natkę pietruszki pozostawiamy).  Wrzucamy sól(...)pieprz oraz ziele angielskie i gotujemy pod przykryciem około 20 minut. Po tym czasie odławiamy włoszczyznę oraz mięso a do wywaru wrzucamy obrane i pokrojone w kostkę buraczki botwiny oraz poszatkowane łodygi i liście. Gotujemy do miękkości. Obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki gotujemy w osobnym garnku do miękkości. Ugotowane ziemniaki przelewamy razem z wodą, w której się gotowały

Qchnia po prostu
Grillowana ośmiornica 117

Łatwy przepis na aromatyczną ośmiornicę, która po odpowiednim przygotowaniu ma bardzo smaczne i delikatne mięso. Wcześniejsze jej zamrożenie powoduje rozerwanie włókien, dzieki temu staje się krucha. Zawsze gotujemy ją w całości i już ugotowaną kroimy na mniejsze kawałki, które dzięki temu będą soczyste. Do garnka z wodą dodajemy korek po czerwonym winie, który dzięki zawartości tanin, dodatkowo zmiękczy mięso. Składniki(...)rozgniecione ząbki czosnku i zalać zimną wodą, tak aby dobrze przykryła ośmiornicę. Zagotować całość, po czym zmniejszyć ogień i gotować do miękkości (1 godzina na kilogram ośmiornicy). Gotowe mięso wyciągnąć z wody, po lekkim przestudzeniu pokroić.  W misce wymieszać oliwę z posiekaną natką pietruszki i pozostałymi drobno pokrojonymi ząbkami czosnku. Natrzeć nią kawałki ośmiornicy, doprawić przyprawami. Rozgrzać patelnię grillową

wyzwania kuchenne
Paprykowe gołąbki w młodej kapuście 140

kuchni formę klasyczną Póki jest młoda kapusta , trzeba korzystać, owinięte nią gołąbki są najsmaczniejsze. Polecam ! składniki na około 8-9 szt. gołąbków: 1 główka młodej kapusty 0,5 kg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 2 jajka 1 pełna szklanka ryżu ugotowanego na bulionie z żeberek ( lub na kostce rosołowej na żeberkach) 2 łyżki ketchupu pikantnego 2 łyżki słodkiej, mielonej papryki(...)każda sól do smaku świeży koperek do podania Kapustę natnij u podstawy i sparz wrzątkiem, zdejmując pojedyncze liście. Odstaw do wystygnięcia. Ryż przesyp do miski, dodaj do niego mielone mięso, jajka, ketchup, czosnek, cukier,obie papryki i sól do smaku. Całość wyrabiaj na jednolitą masę. Na liść kapusty nałóż około jednej dość czubatej łyżki farszu i zroluj jak klasyczne gołąbki

Ogrodnik w podróży

Proponowane wyszukiwania