mięso pieczone w piekarniku - 6000 przepisów (strona:107/400)

Rolady z udźca indyka 184

tłuczkiem. Mięso smarujemy musztardą. Ogórki i marchew kroimy w słupki a śliwki w drobną kostkę. Cebulę kroimy w piórka. Na mięsie układamy śliwki, ogórki, marchew i cebulę. Zwijamy rolady. Sznurujemy. Wkładamy do woreczka do pieczenia, zapinamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 st. C na 45-50 minut. Smacznego

Maminek kulinarny
Papryka faszerowana 115

dodajmy do mięska ,oraz kukurydzę i jajka i wszystko dokładnie mieszamy . Paprykę myjemy i wycinamy gniazda nasienne i wykładamy mięso mielone do środka papryk i wszystkie razem obwijamy folią aluminiową i wkładamy do rozgrzanego piekarnika 160 stopni i pieczemy około 1 godziny i 20 minut i gotowe

Mój Smak
Roladki z Indyka ze Szpinakiem 125

woreczek do duszenia      SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:    Filet z Indyka dokładnie rozbijam .  Przyprawiam. Na mięso kładę:szpinak, mozzarelle oraz plaster ogórka. Dokładnie zawijam i zapinam wykałaczkami.  Przekładam do woreczka. Dokładnie zamykam. Piekę w piekarniku ok 40 min w 180 stopniach góra-dół.  SMACZNEGO

Gotowanie Patki
Filet z kurczaka w paście pietruszkowej 156

Pasta pietruszkowa to doskonała marynata. Mięso nacięłam w kilku miejscach i nafaszerowałam żurawiną oraz żółtym serem. Mimo smażenia na patelni wyszła prawie jak pieczona w piekarniku. Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka 2 łyżeczki pasty pietruszkowej firmy Proeco Polska 2-3 … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Miód pitny - dwójniak maliniak 167

świetnie ten trunek będzie komponował się przede wszystkim z kaczką ale także i wieprzowiną (np. z żeberkami, golonką). Rzeczową kaczkę piekłbym w piekarniku, a pod koniec pichcenia rozprowadziłbym miód pitny połączony z sokiem z cytryny albo pomarańczy po powierzchni mięsa. Tak kilkakrotnie polewałbym ptaszysko aby cukry skarmelizowały się, tworząc tym samym chrupką skorupkę na powierzchni. Miodu pitnego użyłbym także

Right Behind The Kitchen
KURCZAK ZAPIEKANY Z MORELAMI I ŚLIWKAMI 118

czosnkiem. Podlałam je wodą i oliwą. Pokroiłam w plasterki marchewkę i pietruszkę. Warzywa również chwilę podsmażyłam. Wstawiłam do piekarnika udka i po około 20 minutach  dodałam warzywa i suszone owoce. Piekłam jeszcze wszystko około 30 minut aż mięso zrobiło się miękkie. SMACZNEGO

potrawyregionalne
pałki pieczone w żurawinie 127

łyżka oleju słodka i ostra papryka szczypta curry sól pieprz Olej i żurawinę wymieszać z przyprawami i startym czosnkiem. Natrzeć mięso, włożyć do zamykanej miski i wstawić na dobę do lodówki. Przed pieczeniem przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wstawić do piekarnika i piec około godziny

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kurczak na kanapki 149

przygotowanie domowej pieczeni jest przecież proste.   Potrzebujemy pierś z kurczaka (lub kilka sztuk w zależności od potrzeb). Mięso nacieramy olejem, posypujemy solą, pieprzem, majerankiem ale może być też kurkuma lub gotowe curry. Pieczemy 2 godziny w 150 st. Najlepiej zrobić to wieczorem  i zostawić mięso na noc aby powoli stygło w piekarniku. Dzięki temu środek będzie bardzo

prawdziwe jedzenie
Udziec jagnięcy długo pieczony 83

się żarzył, nad nim ustawić ruszt, na którym ułożyć mięso. Przykryć szczelnie pokrywką i odstawić na 20 minut. Mięso oprószyć solą, włożyć do worka do pieczenia, włożyć rozmaryn. Zamknąć worek, ułożyć na blasze do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 100 stopni. Piec 3-4 godziny (zależy od wielkości). Podawać w całości lub obrany z kości.   zastawa

królestwo garów
Pięć niedrogich przyborów kuchennych, które ułatwiają życie 223

czym kuchni bez wagi sobie nie wyobrażam. Może to jakaś ułomność, a może za krótkie stania przy garnkach i piekarniku doświadczenie. Mam nadzieję, że to drugie. Waga pomaga mi piec ciasta, chleby, pizzę, odmierzam z jej pomocą porcje mięsa lub owoce do zamrożenia. Dzięki niej wiem ile ryżu i makaronu ugotować, by nie było go ani za mało, ani za dużo(...)dodaniu kolejnych składników można wyzerować ciężar już położonych produktów. Polecam. 2. Silikonowe szczypce Mała rzecz, a cieszy. Zamiast brudzić kolejne widelce i łopatki, proste szczypce chwycą kawałek mięsa lub ryby i przewrócą je na drugą stronę w mgnieniu oka. Są też niezastąpione do nakładania spaghetti lub innych makaronów w kształcie nitek. Spokojnie można je obsłużyć jedną ręką, ponieważ otwierają się

W kuchni wieczorem
Pieczona polędwiczka wieprzowa z sosem ogórkowym i puree ziemniaczano-chrzanowym 109

dodatkiem łyżki oliwy z oliwek. Następnie smażymy na niej polędwiczkę po 1-2 minuty z każdej strony, niech nabierze koloru. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i wkładamy mięso, najlepiej wraz z patelnią (jeśli ma odpowiednią lub odczepianą rączkę) i pieczemy 15 minut. Po tym czasie wyciągamy polędwiczkę i odstawiamy na 8-9 minut by odpoczęła. Dopiero po tym czasie możemy

Mango Papaja
Zapiekanka z kurczakiem, porem i ryżem + film 146

żaroodpornego naczynia posmarowanego tłuszczem układamy pokrojone pory a na nich warstwę ugotowanego ryżu. Na warstwie ryżu kładziemy kawałki pokrojonego kurczaka. Mięso posypujemy przyprawą do kurczaka oraz startym żółtym serem, wierzch zapiekanki smarujemy majonezem kieleckim z czosnkiem. Zapiekankę pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 st.C około 40 minut

Smakowite Dania
Baranina ze śliwkami i migdałami 90

trochę oliwy. Do cebuli dodać mięso, laskę cynamonu, skórkę cytryny, wlać około 700 ml wody, przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 100 stopni na około 6 godzin – mięso powinno być miękkie. Do mięsa dodać migdały, śliwki i miód, piec jeszcze pół godziny. Najlepiej podawać z kuskusem.   zastawa

królestwo garów
Perliczka w winie 86

rozmaryn. Na nich ułożyć kawałki perliczki skórą do dołu, wokół ułożyć ziemniaki, obłożyć resztą masła, skropić oliwą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Po 15 minutach wlać wino i bulion. Po 40 minutach odwrócić ziemniaki i mięso. Piec jeszcze 20 minut.   zastawa

królestwo garów
Nuggetsy w wersji FIT 326

naturalnego i dokładnie mieszamy. Zamarynowane nuggetsy wkładamy na noc do lodówki. Na płaski talerzyk sypiemy otręby i obtaczamy w nich mięso. Kawałeczki kurczaka układamy w odstępach na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na około 35-40 minut. Do miseczki wlewamy pozostały jogurt, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, szczyptę soli i pieprzu

paapilotkaa
Kalafior faszerowany mięsem z udek kurczaka 285

łyżki delikatnie wydłubać środek, w taki sposób aby utworzyć wgłębienie (nie można przedziurawić kalafiora!). Następnie do przygotowanego wgłębienia dodać zmielone mięso i wszystko delikatnie ubić. Piekarnik rozgrzać do 195°C. Kalafiora przełożyć do naczynia żaroodpornego (farszem do dołu) i piec pod przykryciem około 35 minut.  W międzyczasie przygotować sos beszamelowy - na patelni rozpuścić masło i dodać mąkę. Wszystko

Ugotować
Karkówka pod pierzynką serową z pesto. 193

naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem, na każdy kawałek tak przygotowanej karkówki kładziemy pieczarki, przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do piekarnika na 45-50  min. (do miękkości mięsa) w temp. 180 stopni, następnie zdejmujemy folię, posypujemy tartym serem i pieczemy do zrumienienia sera

Kuchnia Beaty
Karkówka pod cebulowym kremem 170

odrobiną oleju, następnie blendujemy na gładki krem. Marchewkę mieszamy z pieczarkami, wykładamy połowę na blaszce. Na warzywach układamy plastry mięsa, przykrywamy resztą warzyw. Wierzch smarujemy cebulowym kremem. Blaszkę przykrywamy folią aluminiową. Całość pieczemy w nagrzanym do 200*C piekarniku przez 80 minut. Smacznego

VioletoweKucharzenie
ROLADKI Z MIELONEGO Z SEREM 218

mięsa wbijamy jajko, dodajemy posiekana natkę, bułke tartą.  Wyrabiamy. Bierzemy na dłoń porcje mięsa, spłaszczamy, na mięso  układamy kostki wczesniej pokrojonego sera, formujemy w podłużne  roladki. W każdą wbijamy wykałaczkę, układamy na ruszcie w  piekarniku, pieczemy ok 25 minut na rumiano. Do przygotowania roladek użyłam sera korycińskiego swojskiego  CZESŁAWY ZARZECKIEJ

Z Majeczką w kuchni
Tomato Pie 110

cebulkę z papryką..Na to ułożyć  pomidory, Całość zalać  masą z jajek i sera,. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez około 25 minuty, aż masa serowa się zetnie i potrawa będzie lekko rumiana.--można dołozyć mięso ,wędline ---- .Podawać na ciepło Pomidor Danie główne...inspiracja FoodNetwork.com

w mojej kuchni
Babeczki mięsne z pieczarkami. 170

wysmarować olejem. Formować z mięsa placuszki i wypełniać nimi otworki formy tak, aby powstało gniazdko.Formować delikatnie nie przygniatając mocno mięsa do formy. W powstałym dołku umieścić farsz. Tak uformować całość i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec około 20 min. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach i posypać nim babeczki i ponownie zapiec

O kuchni z uczuciem
Pierś kurczaka panierowana w krakersach 973

najlepiej na całą noc. Krakersy rozdrobnić w rozdrabniaczu tak aby był pył ale również małe kawałeczki. Zamarynowane w jogurcie kawałki mięsa panierować w krakersach a następnie ułożyć na blaszce włożonej papierem do pieczenia lub natłuszczoną folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 175 C i zapiekać ok 25-30 minut. Mięsko podawać z dowolnymi dodatkami

Monia miesza i gotuje
Azjatycka sałatka z grillowaną wołowiną 134

olejem. Smażymy na rozgrzanej patelni grillowej 2 minuty z każdej strony. Zdejmujemy z patelni i układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C na około 3 minuty. Wyjmujemy i odstawiamy, żeby mięso odpoczęło. Na talerzu układamy sałatę, gałązki kolendry, wstążki z marchewki i melona zrobione obieraczką do warzyw, paprykę pokrojoną

Smakowity Blog Kulinarny
Cukiniowe krążki 180

drobną kostkę. Na patelni na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulkę, pieczarki i cukinię pokrojoną w kostkę. Do tego dodajemy ryż, zmielone mięso, jajko i przyprawy. Przygotowanym farszem napełniamy cukinię i wkładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego i podlewamy bulionem. Pieczemy w piekarniku ok. 50 minut w temperaturze 200 stopni. Po upieczeniu cukinię kroimy w krążki. Podajemy z pomidorkami lub talarkami podsmazonych ziemniaków

Salonik smaków
Zapiekanka z kurczakiem i sosem czosnkowym 999

usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, podzielić na dwie części. Makaron wymieszać z mięsem, papryką i ½ startego sera. Wyłożyć do naczynia żaroodpornego, polać sosem i posypać resztą sera. Piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180oC Życzę smacznego i zapraszam również na mój kanał na YouTubie Świat Smaku. Komentarze oraz lajki mile

Świat Smaku
Szynka domowa 132

domowych nad kupnymi. Chociażby z tego powodu, że domowe należą do gatunku „wiem, co jem”. Z tej prostej przyczyny zachęcam do przygotowania domowej szynki. Trudno powiedzieć – gotowanej, czy pieczonej, ale o tym poniżej.    Składniki:            - 2kg szynki solonej- ok. 100ml octu jabłkowego- 2 liście laurowe- kilka ziaren ziela angielskiego- owoc jałowca 5 szt- chilli- świeżo mielony pieprz- łyżeczka nasion(...)szczelnie zamykam, w kilku miejscach nakłuwam go i wstawiam na 30 minut do piekarnika nagrzanego do 185°C. Na 10 minut przed końcem pieczenia, woreczek rozcinam, aby wierzch szynki się zrumienił. Po wyjęciu, przed krojeniem, należy odczekać 15-20 minut, aby soki się wchłonęły.Lubię  mięso, ale bez przesady. Dlatego jeżeli mam coś zjeść, to wybieram dobre, albo wcale

mojewypiekiinietylko
Obiad z piekarnika 162

cebulki, papryki, porwany na mniejsze kawałki tymianek, lekko obsypać solą i pieprzem. Dodać doprawione mięso, wszystko dokładnie wymieszać. Wymieszone składniki rozłożyć na dnie żaroodpornego naczynia. Na górze rozłożyć ziemniaki, skropić lekko oliwą z oliwek. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 C, najlepiej termoobieg i piec 20-30 minut. Ziemniaki u góry powinny być przypieczone. Jeśli zostanie na drugi dzień

Kuchnia Pokoleń
Pieczeń wieprzowa z marchewką Siostry Anastazji 246

ciekawe w smaku danie, które udowadnia, że kotlet nie musi być nudny. Łatwe przygotowanie zdecydowanie jest wielkim plusem :) Inspiracja pochodzi z książki Wielka księga specjałów Siostry Anastazji . Zapraszam! Pieczeń wieprzowa z marchewką Składniki: 5 porcji kotletów wieprzowych 5 plastrów sera żółtego 6 marchewek 1 średnia cebula 5 łyżek majonezu 3 łyżki keczupu kucharek sól, pieprz Przygotowanie: Kotlety delikatnie rozbić, lekko(...)posypaną kucharkiem.  Następnie równo rozkładamy cebulę i kotlety. Majonez dokładnie mieszamy z keczupem. Smarujemy każdy kawałek mięsa. Przykrywamy wszystkie porcje plasterkami sera.  Naczynie przykrywamy (przykrywką lub sreberkiem). Dusimy w piekarniku 170'C przez około 35 minut a następnie odkrywamy i pieczemy, aż ser ładnie się zarumieni. Podajemy z marchewką- Smacznego

Tagebuch po polsku
Szaszłyki 226

możliwością pieczenia z parą mogę sobie poszaleć.  Idealnym dodatkiem  do szaszłyków jest Party Dip Barbecue Prymat.  Jednak i bez funkcji pary w piekarniku można uzyskać  taki sam efekt. Zaraz opiszę dokładnie jak. Składniki: 1/2 kg karkówki/ łopatki 2 większe cebule 4 papryki pieczarki 10 plastrów boczku wędzonego oliwa ulubione przyprawy Party Dip Barbecue Prymat Mięso kroimy(...)kroimy w kawałki. Wyjmujemy wykałaczki z wody i wbijamy na nie na przemian mięso i  warzywa. Nagrzewamy piekarnik do 150 stopni. Na dno piekarnika wsuwamy blachę z wyposażenia piekarnika i wlewamy do niej wodę, tak aby zakryła dno. Na ruszcie układamy nasze szaszłyki i pieczemy je tak ok 20 min. Po upływie tego czasu włączamy górną grzałkę, funkcję grilla

Malinowe Pocałunki
Szaszłyki z polędwicy i boczku 180

przyrządzane nad otwartym ogniem, dzisiaj są zwykle po prostu pieczone w piekarniku lub, co bardziej tradycyjne, grillowane. Z tego ostatniego powodu wielu osobom mogą kojarzyć się głównie z sezonem letnim, ale można je przyrządzać nie tylko na grillu węglowym, lecz również w domu na elektrycznym lub w piekarniku z funkcją grilla. Prawdę powiedziawszy, można je przyrządzić od początku(...)mieszanką ziół, papryki i soli. Szaszłyki podsmażamy na patelni (najlepiej grillowej) po 1 minucie na każdą z 4 stron. Następnie wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni (termoobieg) i pieczemy bez przykrycia przez 20 minut. W trakcie pieczenia warto raz odwrócić szaszłyki na drugą stronę. W międzyczasie gotujemy ryż i ewentualnie również soczewicę. Soczewicę gotujemy na małym ogniu, w lekko

Kulinarna Pokusa
Kurczak po hiszpańsku. 1328

słodka papryka, curry - jako przyprawy łyżka cukru jeżeli sos z pomidorów ma gorzkawy smak Wykonanie : Mięso z kurczaka natrzeć solą i pieprzem najlepiej poprzedniego dnia, lub choć 2-3 godziny przed pieczeniem. Do naczynia żaroodpornego włożyć kurczaka z odrobiną tłuszczu. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni. W tym czasie przygotować sos (zajmie to kilka minut). Do naczynia przełożyć pomidory

Poezja Smaków - blog kulinarny
Faszerowana Kalarepka 236

Gotujemy do miękkości. Czasowo wychodzi różnie, niektóre gotują się 20 minut, niektóre 40. Po prostu powinny być miękkie, najlepiej sprawdzać widelcem ;) Cebulę siekamy drobno i podsmażamy na maśle. Dodajemy mięso mielone i smażymy na rumiano. Następnie dodajemy przecier pomidorowy i posiekaną w kostkę paprykę. Dusimy, aż sos zgęstnieje. Doprawiamy solą, pieprzem, bazylią i oregano. Można też dodać odrobinę ketchupu(...)Jeśli jest potrzeba, doprawiamy. Kalarepki obieramy i wydrążamy środek. Nakładamy farsz i układamy na blasze.  Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Pieczemy 30 minut. 10 minut przed końcem na wierzchu można ułożyć plasterki  żółtego sera. GOTOWE!:) Rozliczenie: Kalarepki- 8zł ryż- 0,75zł mięso- 5zł papryka- 3zł przyprawy 2zł cebula- 0,30zł przecier 2,50zł ser żółty - 1zl Z podanych

Czerwona Porzeczka
Domowy burger z frytkami z marchewki 153

dół bułki majonezem, następnie układamy sałatę, mięso, pomidora, cebulę, ser żółty, górną część bułki smarujemy domowym ketchupem i przykrywamy. Frytki z marchewki – przepis Marchewkę kroimy w paseczki. Następnie wkładamy je do wrzątku na ok. 4 minut i dokładnie osuszamy. Układamy na blaszce do pieczenia, skraplamy oliwą i posypujemy świeżym tymiankiem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Dyniowe kotleciki 157

mojprzepisna.pl | Dyniowe kotleciki Kolejna potrawa z udziałem dyni, tym razem na wytrawnie. Przepyszne i proste kotleciki z dyni, pieczone w piekarniku, najlepiej smakują z kwaśną śmietaną. Odpowiednie dla osób na diecie bezglutenowej czy bezmlecznej. Składniki na 14 kotlecików: 900 g miąższu z surowej dyni (u mnie Hokkaido) 4 łyżki ziaren słonecznika 3 łyżki ziaren dyni 3 łyżki orzechów(...)piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180 st. Dynię umyć, obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach (polecam malakser, bo dynia jest dość twarda). Dynie przełożyć do miski, posypać solą, pougniatać, tak aby dynia puściła trochę soku, chyba że macie dynię soczystą, wówczas nie trzeba ugniatać. Ziarna i orzechy odsączyć, dodać do dyni. Orzechy zmiażdżyć tłuczkiem do mięsa

moj przepis na
Pieróg 176

pieczenia i smarujemy roztrzepanym jajkiem.   Układamy mięso, pozostawiając wolne brzegi ciasta.      Na mięsie układamy plastry cebuli, suszone pomidory i paprykę.   Przykrywamy plastrami żółtego sera i drugim, ponacinanym prostokątem ciasta.Sklejamy brzegi ciasta.Smarujemy roztrzepanym jajkiem.   Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st. Ci pieczemy ok. 30 minut.Wyjmujemy, kroimy na porcje i gotowe.Smacznego

Maminek kulinarny
Roladki z indyka z borówkami 169

Zrobiłam na obiad w pierwszy dzień Świąt – zachwytom nie było końca! Reszta rodziny zajadała z pieczonymi w piekarniku ziemniaczkami … ja zadowoliłam się makaronem pełnoziarnistym. Roladki robi się błyskawicznie … a do tego pięknie wyglądają. Jako farsz wykorzystałam Borówki w słoiku,  które dostałam na spróbowanie od BDSklep oraz czerwoną cebulkę – połączenie na 5 z plusem!   SKŁADNIKI(...)borówek ze słoika . Smażymy razem ok.5 minut na delikatnym ogniu. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Odstawiamy na ok. 5 minut do przestudzenia. Przygotowanym farszem smarujemy rozbite mięso. Delikatnie zwijamy w roladki , związujemy nicią. Obsmażamy z każdej strony na mocno rozgrzanym oleju na dużej, głębokiej patelni. Wyciągamy nici, oprószamy papryką , wlewamy wino i bulion. Dusimy razem ok. 15 minut , wyciągamy

Ostra na Słodko
Faszerowany bakłażan 303

przepis na 4 porcje 2 średnie, umyte bakłażany 0,5 kg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 500 ml przecieru pomidorowego 1 duża lub 2 małe, posiekane cebule 2 posiekane, ząbki czosnku, 2 łyżki umytego, posiekanego, świeżego tymianku (lub 1 łyżka suszonego tymianku) 125 g mozzarelli 16 zielonych, drobno pokrojonych oliwek 60 g startego ementalera lub innego żółtego sera niewielka ilość(...)świeżej bazylii, sól, pieprz Umyte bakłażany przekroić wzdłuż na pół i naciąć w poprzek od strony miąższu. Bakłażany ułożyć na blaszce do pieczenia wyłożonej pergaminem, doprawić je solą i pieprzem. Skropić oliwą z oliwek. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C (termoobieg) przez 20-30 minut. Pokrojoną cebulę podsmażyć razem z czosnkiem na maśle aż do zeszklenia. Dodać mięso

Konrad Gotuje
Tarta z kurczakiem 295

Polecam !  Składniki na kruche ciasto: 200 g mąki 100 g masła 1 jajko 1 łyżeczka soku z cytryny 1/4 łyżeczki soli 1 łyżeczka oregano Składniki na farsz: 350 g mięsa z kurczaka 50 g pieczarek 1 łyżka kaparów 4 jajka 150 ml mleka 150 ml śmietany kremówki szczypiorek sól, pieprz szczypta gałki muszkatałowej ząbek czosnku Mąkę, sól, oregano wsypać(...)wyłożyć papierem do pieczenia. Na papier wysypać suchą fasolę, groch lub specjalne kulki ceramiczne.Ciasto wkładamy do piekarnika na 15 minut po tym czasie zdejmujemy z ciasta papier z fasolą, zmniejszamy temperaturę do 180ºC. i pieczemy kolejne 15 minut. Przygotować farsz. Mięso z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić na małe kawałki, podsmażyć na łyżce oliwy. Do mięsa dodać pokrojone pieczarki

Zabawa smakiem